Nakladatelé hledají uživatele Ulož.to Vyřešeno
Re: Nakladatelé hledají uživatele Ulož.to
Tak když to stojí obdobně, jako papír a ještě k tomu přidávají ochrany ... zaplatíš a za rok třeba nepřečteš.
Ja bych osobne nic s DRM nekoupil, to same software jehoz fungovani je zavisle na libovuli jedne firmy (treba na Steamu)
O takovou investici se da rychle prijit
Teda vlastne ano, kdysi jsem koupil DVD Terminatora 2 kde je HD verze ve WMV, ktera vyzaduje pripojeni na nejaky davno vypnuty server (nastesti nekdo udelal soft ktery tohle odstrani)
O takovou investici se da rychle prijit
Teda vlastne ano, kdysi jsem koupil DVD Terminatora 2 kde je HD verze ve WMV, ktera vyzaduje pripojeni na nejaky davno vypnuty server (nastesti nekdo udelal soft ktery tohle odstrani)
-
- Pohlaví:
Tomu nerozumím, něco mi uniklo?zaplatíš a za rok třeba nepřečteš.
DRM, firma co tu ochranu vytvorila nebo server ktery vyzaduje k overeni nemusi za rok existovat
Co by me ale obzvlast zajimalo je kolik si tak muze vydelat Ken Rockwell - http://www.kenrockwell.com
Kdyz neustale opakuje ze pokud mu neprispejeme pres Paypal, tak bude muset pracovat
Co by me ale obzvlast zajimalo je kolik si tak muze vydelat Ken Rockwell - http://www.kenrockwell.com
Kdyz neustale opakuje ze pokud mu neprispejeme pres Paypal, tak bude muset pracovat
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
jaojao píše:Hmmm, no uvidíme třeba to půjde nějak napravit.
Staryho psa novym kouskum nenaucis

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Souhlasím, že knihy jsou dost drahé, ale například já čtu převážně sci-fi a zásadně si kupuji papírové knihy ikdyž to není levná záležitost.Nevydělávám žádné horentní sumy/cca 17 000 čistého/a tak si, prostě, odpustím něco jiného a vždy si na dobrou knihu vyšetřím.Mám dost velkou knihovnu/tak 700 výtisků/a nevidím na sobě, že by mě to nějak ochudilo.Spíš obohatilo.Kolik by měla kniha stát je na diskusi, ale zase si nemyslím, že napsat dobrou je jednoduché.Na rozdíl od různých "uměleckých scén" dotace na tuto činnost jsou buď žádné nebo minimální.
Pokud jde o tu elektronickou formu vydávání např.časopisů.Nedávné problémy např /pokud jde o sci-fi/ časopisu XB-1 ukazují, že to moc neřeší.Tam se také diskutovalo jestli by se nedal vydávat elektronicky, ale ukazuje se, že to není cesta.
Pokud jde o tu elektronickou formu vydávání např.časopisů.Nedávné problémy např /pokud jde o sci-fi/ časopisu XB-1 ukazují, že to moc neřeší.Tam se také diskutovalo jestli by se nedal vydávat elektronicky, ale ukazuje se, že to není cesta.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Elektronicka distribuce vetsinou konci ve chvili, kdy se pocet prodanych papirovych kusu propadne na tretinu po uvedeni jednoho zkusebniho cisla v PDF. Takhle to bohuzel chodi.
Homo Sapiens se nezmeni, jakmile ma moznost dostat neco zadarmo, tak si to nekoupi ani za 5 korun.
Vsadim se ze to co vydavatele na uloz.to nejvic irituje je ten vyhledavac
Homo Sapiens se nezmeni, jakmile ma moznost dostat neco zadarmo, tak si to nekoupi ani za 5 korun.
Vsadim se ze to co vydavatele na uloz.to nejvic irituje je ten vyhledavac
Ale koupí, když třeba bude elektronická verze stát 50-100 Kč a dostane k tomu třeba triko s motivem knížky (prostě přidanou hodnotu), tak to vždy zváží a dost lidí si to koupí. Například hru zadarmo a když zaplatí nějaký malý poplatek, dostane nějakou reklamní serepetičku ze hry. V současnosti se takto odemykají bonusy a vylepšení ...
Pokud jde o autorská práva a o pijavice, přiživující se na nich, vřele doporučuji povídku Právo číst.
Zkrátka je moře titulů, které mi stačí mít v digitální podobě, ale jsou tištěné knihy, na které nedám dopustit.
A na dovolenou si sice můžu vzít v tabletu celou knihovnu, ale stejně tam toho moc nepřečtu.
A na iDnes vykání vyžaduji, i když třeba tady anebo v osobním životě s tykáním nemám problém. Tady se totiž k sobě chováme většinou slušně a ti, kteří se slušně nechovají, jsou varováni a pokud si nedají říct, jsou posláni hrát si někam jinam (ban).
Oproti tomu na iDnes to bývá někdy docela hnůj (na Lidovkách ještě daleko větší), a protože odmítám nechat tykat od někoho, komu bych nejradši naplival do obličeje, pro jistotu si tam vykám zcela programově se všemi (výjimkou by byl jedině člověk, se kterým se znám osobně).
Konečně pokud někdo někomu tyká proti jeho vůli, a to i na internetu, pak se chová jako hulvát, jako docela obyčejný arogantní póvl. A mimochodem – na iDnes si v současnosti většina lidí vyká. Ani na internetu není normální si tykat. Normální je to někde (na mnoha fórech, jako například zde), ale nikoli obecně na internetu. Tak se vymlouvají akorát frackové, kteří odmítají vzít na vědomí, že si s nimi někdo tykat opravdu nechce.
Nesouhlasím. Každé má svoje výhody. Do tabletu, respektive čtečky narveš tisíce knih, v tom je to pohodlnější. Můžeš vyhledávat v textu, taky prima, ale v knize si pamatuju, že text byl na levé stránce uprostřed, kniha nepotřebuje baterie a neodejde jí displej, v odborné literatuře (kdekoli, ale tam nejvíc) si můžu podtrhávat a vpisovat…X píše:Tablet knihu nahradí velice dobře, dokonce ji předčí.
Zkrátka je moře titulů, které mi stačí mít v digitální podobě, ale jsou tištěné knihy, na které nedám dopustit.
A na dovolenou si sice můžu vzít v tabletu celou knihovnu, ale stejně tam toho moc nepřečtu.
Tak třeba fórum Jak psát web má diakritiku jakou závaznou součást pravidel. Takže kecáš jak zajíček na mezi.petr22 píše:To je zvlastni, ze problem s diakritikou je pouze tady, v ostatnich forech a chatech se normalne komunikuje cesky bez diakritiky a nkomu to uz 15 let nevadi. A pak na Idnes neustale nekdo v diskusi vyzaduje vykani, zrejmne nevi ze na internetu je normalni si tykat.
A na iDnes vykání vyžaduji, i když třeba tady anebo v osobním životě s tykáním nemám problém. Tady se totiž k sobě chováme většinou slušně a ti, kteří se slušně nechovají, jsou varováni a pokud si nedají říct, jsou posláni hrát si někam jinam (ban).
Oproti tomu na iDnes to bývá někdy docela hnůj (na Lidovkách ještě daleko větší), a protože odmítám nechat tykat od někoho, komu bych nejradši naplival do obličeje, pro jistotu si tam vykám zcela programově se všemi (výjimkou by byl jedině člověk, se kterým se znám osobně).
Konečně pokud někdo někomu tyká proti jeho vůli, a to i na internetu, pak se chová jako hulvát, jako docela obyčejný arogantní póvl. A mimochodem – na iDnes si v současnosti většina lidí vyká. Ani na internetu není normální si tykat. Normální je to někde (na mnoha fórech, jako například zde), ale nikoli obecně na internetu. Tak se vymlouvají akorát frackové, kteří odmítají vzít na vědomí, že si s nimi někdo tykat opravdu nechce.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- togr99
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych nedokázal číst na tabletu či PC...
Do knížky se vždycky krásně vžiju
...
Do knížky se vždycky krásně vžiju

CPU Pentium G3258 4.2 Ghz
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green
Ja se s moderatorem hadat nebudu, moderator ma vzcycky pravdu.
Nicmene argumentaci, ze kecam ze na desitkach jinych for se diakritika nepouziva odkazem na jedno forum ktere ma pouziti diakritiky v pravidlech bych ocekaval na jinych serverech nez zde. Nikdy jsem netvrdil ze se jedna o naprosto vsechna fora. Na to ze jsem pry prizivnik a parazit jsem si uz zvykl (kdyz to tvrdi i nekteri politici).
Nicmene argumentaci, ze kecam ze na desitkach jinych for se diakritika nepouziva odkazem na jedno forum ktere ma pouziti diakritiky v pravidlech bych ocekaval na jinych serverech nez zde. Nikdy jsem netvrdil ze se jedna o naprosto vsechna fora. Na to ze jsem pry prizivnik a parazit jsem si uz zvykl (kdyz to tvrdi i nekteri politici).
Naposledy upravil(a) petr22 dne 11 črc 2013 21:52, celkem upraveno 1 x.
Četl jsem z Kindle, než mi odešla, a bylo to fajn – na rozdíl od PC, kde si to stejně radši vytisknu, nebo si to nechám předčítat počítačem – to je hlavně tím podsvíceným displejem, který unavuje oči.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.