K diakritice: je mi celkem jedno, jestli má věta háčky a čárky (i když přiznávám, že to je prznění češtiny). Důležitý je to, jestli text dává smysl (a to může i bez diakritiky). Pokud text nedává smysl a je to "spatlanina", nezachrání to ani diakritika.
Čtečka versus papír: miluju knížky, četl jsem opravdu hodně, ikdyž teď už je to horší. Od té doby, co mám kvalitní čtečku a můžu si vybrat, jestli papír, nebo e-papír, tak volím e-papír. Samozřejmě, pokud to není vyloženě obrazová publikace.
Právě teď se chystám na palmknihách koupit zatím poslední díl Agenta JFK:-)
Edit:
Upřímně by mě zajímalo, jestli může někdo z těch, kdo "dští oheň" na stahovače upřímně prohlásit, že nikdy nic nelegálně nestáhl (knížku, text, film, obrázek, software)... Možná existují světlé výjimky, ale moc jich asi nebude, co?
Nakladatelé hledají uživatele Ulož.to Vyřešeno
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nakladatelé hledají uživatele Ulož.to
Pokud mohu přilít trochu benzínu do debaty papír vs. tablet, pak za mě asi takto. Beletrie. Dlouho jsem nic nečetl, ale umím si docela dobře představit, že na dovolenou nahraji do tabletu knihovnu a dám se do čtení. Kdekoliv, kdykoliv, cokoliv. Potřebuji jen zásuvku na nabíječku 
Technická literatura. Zde si to nějak neumím představit. Asi jsem příliš zakonzervovaný na tištěné informace, kde mi více vyhovuje listování knihou, zakládání skutečných záložek a koneckonců i prznění papíru psaním poznámek. Vím, že v elektronické formě je mi toto umožněno také a dokonce v dotaženější podobě, ale je to příliš virtuální, chybí ten kontakt a propojení smyslových vjemů pro fixaci informací v paměti. Vidím to i v práci, když mi obchodní zástupce nabídne katalog na DVD, nebo na papíře. Vždy raději sáhnu po papíře. Jen ještě doplním, že katalogy, které mám na mysli jsou datové listy a ne obrázkové knihy.

Technická literatura. Zde si to nějak neumím představit. Asi jsem příliš zakonzervovaný na tištěné informace, kde mi více vyhovuje listování knihou, zakládání skutečných záložek a koneckonců i prznění papíru psaním poznámek. Vím, že v elektronické formě je mi toto umožněno také a dokonce v dotaženější podobě, ale je to příliš virtuální, chybí ten kontakt a propojení smyslových vjemů pro fixaci informací v paměti. Vidím to i v práci, když mi obchodní zástupce nabídne katalog na DVD, nebo na papíře. Vždy raději sáhnu po papíře. Jen ještě doplním, že katalogy, které mám na mysli jsou datové listy a ne obrázkové knihy.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Re: Nakladatelé hledají uživatele Ulož.to Vyřešeno
Diskuse tablet vs kniha skonci jako podobne debaty neco vs neco - obe strany se zacnou mlatit po hlave encyklopediema, hazet po sobe knihy a tablety a skrtit nabijeckama.
S cim osobne nesouhlasim je nazor nekterych lidi (viz diskuse pod clankem), ze vydavatel je povinnen vydat elektronickou verzi, a kdyz to neudela, maji ostatni plne pravo tu publikaci oskenovat a volne mezi sebou sirit. Kniha je draha = mohu ji sirit zadarmo. Kniha je nesehnatelna = mohu ji sirit zadarmo. Kdyby elektronicka distribuce byla zazracnou cestou k uspechu, uz se davno nasel nekdo, kdo ji vyuzil, jenze to se zatim nestalo. Jedine knihy, na kterych lze vydelat skutecne velke penize tedy zustavaji knihy virtualni.
S cim osobne nesouhlasim je nazor nekterych lidi (viz diskuse pod clankem), ze vydavatel je povinnen vydat elektronickou verzi, a kdyz to neudela, maji ostatni plne pravo tu publikaci oskenovat a volne mezi sebou sirit. Kniha je draha = mohu ji sirit zadarmo. Kniha je nesehnatelna = mohu ji sirit zadarmo. Kdyby elektronicka distribuce byla zazracnou cestou k uspechu, uz se davno nasel nekdo, kdo ji vyuzil, jenze to se zatim nestalo. Jedine knihy, na kterych lze vydelat skutecne velke penize tedy zustavaji knihy virtualni.
-
- Pohlaví:
Re: Nakladatelé hledají uživatele Ulož.to
Myslím že už se vyjádřili všichni kteří se vyjádřit chtěli a tak zamykám.