Pomalý notebook - dotaz na Win8 a zvýšení RAM

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vydra69
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Pomalý notebook - dotaz na Win8 a zvýšení RAM

Příspěvekod vydra69 » 13 črc 2013 09:47

Dobrý den,
chtěl jsem se vas zeptat jestli bych mohl dat na notebook s procesorem: Intel Core 2 duo T7250 @ 2.00GHz W8 (windows 8) 64bitové moc rád si nechám poradit než abych něco koupil a pak pro to neměl využití. Spíš šlo o to že bych si rád zvednul ram ze 2 alspon na 8 myslíte že to pude, a popřípadě jakou mam koupit tu paměť? A ještě jsem se chtel zeptat co vlastně znamená když je procesor dvou jádrový já si myslel ze pak mam 2 sloty na novou paměť, ale kdyz jsem videl u samsung galaxi S4 ze ma osijádro tak jsem si rekl ze je to kravina.

//Ltb: uprava nadpisu & nekolika chyb...

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Pomalí PC

Příspěvekod d1amond » 13 črc 2013 10:05

Vítej na PC-HELP

Čeština je tak krásný jazyk - pomalý, abych... proč ho tak kazit.
Ano, W8 tam pojedou, i na té 2GB paměti. Pokud chcete paměť přidat, musíte zjistit, zda je volný slot pro přidání. Program CPU-Z by měl ukázat, jak je to osazené. Pokud bych to měl zjistit, potřebuji znát konkrétní model laptopu.
Dvou jádrový procesor znamená, že procesor je složený ze dvou jader (v podstatě 2 procesory v jednom). Procesor slouží k výpočetním operacím a tudíž 2 jádra jsou lepší, než jedno. Jsou výjimky, kdy to neplatí zcela, ale to je jen poznámka na okraj. Galaxy S4 má čtyř jádrový procesor.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

vydra69
nováček
Stav:

Re: Pomalý notebook - dotaz na Win8 a zvýšení RAM

Příspěvekod vydra69 » 13 črc 2013 11:39

Galaxy S4 má čtyř jádrový procesor ale to je ten co se prodává c EU. Třeba v Americe můžete koupit i osmi jádro. Jo a k té češtině ještě jsem nedodělal základní školu ale máte pravdu že tohle bych mohl vědět. Jo a notebook mam repasovaný a model je to tenhle MSI PR-200.

oristers23
nováček
Stav:

Re: Pomalý notebook - dotaz na Win8 a zvýšení RAM

Příspěvekod oristers23 » 19 srp 2013 11:02

Já osobně bych tak moc s Windows 8 nespěchal.Myslím ,že na slabší hardware je lepší w7. Pokud budeš chtít, aby ti šla ještě rychleji stačí si vypnout ty všelijaké grafické blbůstky-optimalizovat pro výkon. Ale rozhodnutí je na tobě. Pokud by jsi měl originální w8 mohl by ses těšit i z aktulizace na 8.1 ,ale opravdu si myslím, že neni dobrý dávat na né moc výkoný pc w8.Samozřejmě možná se pletu. Pokud jsem tvůj notebook našel na googlu správně můžeš mít max. jenom 2gb ramky, takže na upgrade můžeš zapomenout,leda nový notebook. Jinak 64bit systémy by ti měli fungovat. K tomu dvoujádrovému procesoru, jak už tu zaznělo ,,Dvou jádrový procesor znamená, že procesor je složený ze dvou jader (v podstatě 2 procesory v jednom)" tzn.- že teoreticky by jsi mohl mít spuštěné dvě aplikace najednou bez žádné větší ztráty výkonu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”