Kontrola nového PC...

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Weslo
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 24 črc 2007 09:23

Update 29.5.2007 :
Omlouvám se jedná se opravdu o fake, respektive odkazuji pouze na nejnovější runtime DirectX 9.0c, stejně je dobré stáhnout si ho. Doopravdy direct 10 do XP nejde!! Děkuji všem co argumentovali tento článek, měli pravdu!

ono to opravdu nejde - respetive kdyby se u MS opravdu snažili tak by to šlo - ale oni nechtějí

jinak nechápu když už dáš 29 000 za CPU proč nevemeš aspoň za 2500,- bednu od Thermaltake - počkej jak se ti v tý bedně budou ty komponety péct a jak ti budou vibrovat - alr to už zjistíš po čase sám
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Reklama
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 24 črc 2007 09:42

Tak to je pro mě poučení pro příště, že všechny články mám číst až do konce. :oops:

Jinak co se týče bedny tak uvidíme, každopádně, jak jsem již výše psal, to mám s kompletním sestavením, otestováním a i s vyřešeným chlazením.Ještě před odesláním objednávky jsem byl informován, že mi k objednávce přidá a nainstaluje ještě 2 přídavné větráky.

Ono né všechno je takové, jako se na první pohled zdá.Na tohle jsem narazil zcela náhodou, ale nevím, jestli je to věrohodné. :bigups:

Co se týče teplot, tak uvidíme-není problém si o nich pak trochu popovídat. :wink:

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 24 črc 2007 13:00

Co se týče zdrojů Eurocase a Fortron,tak jsem byl taky překvapen,když jsem koupil za 300,-kč zdroj právě vydělaný s case Eurocase.Ta bedna stála asi 1600,-.Byl to 350W zdroj s nálepkou Eurocase,nebyl vůbec slyšet a v pohodě ustál mou níže uvedenou sestavu(pouze s jinou grafikou -7600GT).Když jsem hledal na internetu tak po zadání typu to nic nenašlo.Když jsem se podíval na stránky Eurocase-zdroj tam byl,ale pod označením Fortron.Takže je docela možné že solidní zdroje Fortron i šmejdy EC se dělají v jedné fabrice.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 24 črc 2007 13:19

Tu možnost vidím, jako více než pravděpodobnou. Před časem mi vyprávěl jeden známý z firmy SICK, jež se zabývá "výrobou" a prodejem optických senzorů (světle modré pouzdro, bílý potisk), kterak jejich výrobce senzorů opoměl vyměnit barvu v potiskové hlavě a pár kusů se dostalo k zákazníkům s oranžovým potiskem. Vyšlo pak najevo, že tento výrobce dodává zcela stejné senzory pro SICK a IFM (černé pouzdro, oranžový potisk), pod různým značením.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 24 črc 2007 14:46

Marfy a karlos: možná vám zkazí iluze toto a toto a
toto

mě to taky vyděsilo
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 24 črc 2007 15:34

Už to sice nepatří k příspěvku a ani k PC-ale chtěl bych ještě přihodit jak se z dobré značky stal šmejd.Kdysi špičkové televizory GRUNDIG vítězily ve všech testech.Dnes-značku koupili korejci a dělají jeden šmejd za druhým.Momentálně i LCD televizory.A tak to bude asi i nadále pokračovat.Prostě cena je cena a spotřebitel pomalu ani neví co si vlastně domů přinese. :mad:
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 24 črc 2007 20:14

Ten výběr bedny mě mrzí doporučoval sem levnou bednu s dobrou aerodinamikou. Jinak sem to tu čet jen na půl oka.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 25 črc 2007 07:03

Ve světle článků na téma "trh sráží cenu a tím kvalitu", to vidím tak, že pokud si EC podrží do budoucna svůj standard, posune se za pár let na příčku nejkvalitnějších zdrojů...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 10 zář 2007 19:09

Tak jsem zpět.Bohužel mohu psát až teď kvůli mé delší nepřítomnosti a zpoždění dodání PC.

Každopádně PC už mám-vždyť vám z něj píšu-a musím říct, že je super.

Rád bych sem teď pro lepší orientaci napsal znovu konfiguraci:
zlobyl píše:CPU: Core 2 Extreme QX6800 (2,93GHz, 8M,1066MHz) Box
MB: MSI P35 Platinum,iP35/ICH9R, 4DDR2,5SATA2, 2eSATA
RAM: 2x1GB DDRII 1066 Extreme Edition A-Data
monitor: LCD 22" LG L226WTQ-SF, 1680x1050,3000:1,2m,eZ, silvr
skříň: ML 8017BlackSilv,400W-20/24, PFC,USB,AU,FW, LCD,ucho
GK: VGA MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC, 320MB/320b, HDCP
HDD: WD2500YS CaviarRE, 250GB, 16MB,7200rpm, SATA/300
zdroj: Extreme Power 650W V2.1, passive PFC

CPU: Asi nejvýkonnější pro osobní počítače. --moje volba
MB: Nejlepší deska pro mě hlavně díky podpoře DDRII 1066, RAID 5, Core 2 Extreme. --moje volba
RAM: Dostačující RAM s doživotní zárukou. --moje volba, nikdo nic nenamítal
OS: Asi zatím nejrozšířenější OS. --moje volba, nikdo nic nenamítal
monitor: Nemám co říct. --moje volba, nikdo nic nenamítal
skříň: Nemám co říct. --doporučena z execomu
GK: Dobrý výkon/dobrá cena. --vaše doporučení
HDD: Bude 3x do RAID 5. --vaše doporučení
zdroj: Apeloval jsem po přečtení článku na Světu Hardware, aby to v žádném případě nebyl EC. --doporučen z execomu, nikdo nic nenamítal

Co se týče výkonu, tak je opravdu extrémní.Musím říct, že se mi ještě nepovedlo vytížit všechna jádra CPU na 100%. :lol: (ve windows se totiž každé jádro hlásí jako samostatný procesor, a takje možné pohodlně monitorovat jeho aktivitu)
Pokud jde o využití všech čtyř jader, tak potrzuji, že všechna jádra se opravdu uplatní-zvláště při více spuštěných aplikacích, kdy opravdu jedna svým využitím CPU téměř tu druhou neovlivní. :bigups:
K softwaru základní desky je i jedna dobrá věc-DualCore Center.Tam lze monitorovat teplotu CPU, rychlosti větráků atd.Dále obsahuje také zajímavou funkci a sice, že umožňuje přímo z Windows mírně CPU přetaktovat a zvýšit tak výkon.Tato funkce přetaktuje CPU až na 3,11GHz (profil hry), nebo podtaktuje až na 2,71GHz (profil chlazení).
Dále k teplotě.Teplota mě velice příjemně překvapila-při nominální frekvenci se drží kolem cca 37°C.Zatím nejvýše se dostala při zátěži a mírném přetaktováním na cca 47°C.
Hlučnost také není nijak špatná-ventilátory jsou ovládané teplotou, takže PC je docela tichý.

Co se týče GK, tak teplota je od začátku cca 61°C a když jsem se koukal mřížkou dovnitř, tak mi nepřišlo, že by se ventilátor na GK točil nějak rychle, tak je to asi normální...

Jinak ohledně napětí-koukal jsem se a to napětí docela drží-žádné výkyvy.

Dál se mi líbí u monitoru tzv. Forte manager.Je to super věcička umožňující vytvoření několika profilů nastavení monitoru.Já to využívám hlavně, když používám PC večer, když je tma.Stačí mi jen párkrát kliknout a mám nastavený snížený jas a kontrast pro práci za tmy.Je to dobré v tom, že nemusím šahat na monitor a dlouze nastavovat tyto parametry.

Co se týče sw:
Mám Windows XP SP2, a tak budu trochu chtít vylepšit PC-hlavně v ohledu bezpečnosti.

Co se týče firewallu, tak zatím váhám-docela uvažuji o Keriu, ale zatím nevím, chtěl bych si poslechnout vaše názory.

Anti spyware-jsem téměř plně rozhodnut pro Spyware terminator.

Anti-virus tam mám teď AVG, ale asi v brzké době přejdu na svého oblíbeného NODa.

Na defragmentaci jsem si nainstaloval O&O Defrag a jsem na 100% spokojen.

Teď mě už víc nenapadá.Každopádně se ptejte na cokoliv chcete-proto jsem tuhle diskusi zakládal.... :bigups: :bigups: :bigups:
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 10 zář 2007 20:08

Dalo se čekat,že budeš spokojený.Vybraly se opravdu dobré komponenty.Tak ať ti PC hodně dlouho slouží :number1:

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 11 zář 2007 09:14

zlobyl píše:K softwaru základní desky je i jedna dobrá věc-DualCore Center.Tam lze monitorovat teplotu CPU, rychlosti větráků atd.Dále obsahuje také zajímavou funkci a sice, že umožňuje přímo z Windows mírně CPU přetaktovat a zvýšit tak výkon.Tato funkce přetaktuje CPU až na 3,11GHz (profil hry), nebo podtaktuje až na 2,71GHz (profil chlazení).

no je divný že se ti to nesnižuje víc - CQExtreme má otevřený násobič - můj ubohý E4300 je v klidu na 1500Mhz a v zátěži na 2400Mhz a to CoreCell nemám(ještě to tak :roll:)
Teplota mě velice příjemně překvapila-při nominální frekvenci se drží kolem cca 37°C.Zatím nejvýše se dostala při zátěži a mírném přetaktováním na cca 47°C.

čím měříš?Použit Intel TAT - bude to tak o 20°C víc
Co se týče GK, tak teplota je od začátku cca 61°C

v klidu?

Jinak ohledně napětí-koukal jsem se a to napětí docela drží-žádné výkyvy.

no ještě to tak - koneckonců ani EC na začátku používání nevykazují žádné problémy - zato později

Co se týče sw:
Mám Windows XP SP2, a tak budu trochu chtít vylepšit PC-hlavně v ohledu bezpečnosti.

máš výhodu že můžeš na tuhle brutální kombinaci AV+AS+FW(podle mě teda úplně zbytečnou - ale to je jedno)vyčlenit 1 - 2 jádra :lol:

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 11 zář 2007 22:45

Díky, Marfy, za přání dlouhé životnosti mého PC, přeju ti totéž. :wink:

Tak teď k tomu CPU:
Co jsem se koukal do návodu, tak lze v BIOSu zapnout ještě automatické D.O.T. a jestli jsem to pochopil správně, tak to by mělo snižovat takt právě při nečinnosti.(asi je to to, o čem píšeš-zkusím sehnat více informací)

Teplota:
Je to nástroj, co je dodávaný přímo s deskou a navíc se shoduje s teplotami v BIOSu, takže mu celkem věřím, ale určitě vyzkouším tu utilitku a dám vědět výsledky.

GK:
Na teplotu jsem se díval jen do toho DualCore Center, ale myslím si, že je to nesmysl, protože když jsem se díval větrákem dovnitř bedny, tak ten větrák na GK běžel docela dost pomalu, ale i když jsem si šáhnul na ,,výfuk" vzadu na GK, tak foukal skoro studeně, takže nevím.Já si asi stáhnu SpeedFan nebo něco podobného a uvidím, co mi to ukáže.
A také zkusím nějak tu GK zatížit-nejlepší bude asi SD3DMark, že ano?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Stavba „nového“ PC
    od thetommys » 07 čer 2025 11:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2042
    od thetommys Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 18:05
  • Sestavení nového herního PC
    od davolten2 » 11 pro 2024 16:21 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC