Tak jsem zpět.Bohužel mohu psát až teď kvůli mé delší nepřítomnosti a zpoždění dodání PC.
Každopádně PC už mám-vždyť vám z něj píšu-a musím říct, že je super.
Rád bych sem teď pro lepší orientaci napsal znovu konfiguraci:
zlobyl píše:CPU:
Core 2 Extreme QX6800 (2,93GHz, 8M,1066MHz) BoxMB:
MSI P35 Platinum,iP35/ICH9R, 4DDR2,5SATA2, 2eSATARAM:
2x1GB DDRII 1066 Extreme Edition A-DataOS:
OEM 1pack Windows XP Professional SP2b CZmonitor:
LCD 22" LG L226WTQ-SF, 1680x1050,3000:1,2m,eZ, silvrskříň:
ML 8017BlackSilv,400W-20/24, PFC,USB,AU,FW, LCD,uchoGK:
VGA MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC, 320MB/320b, HDCPHDD:
WD2500YS CaviarRE, 250GB, 16MB,7200rpm, SATA/300zdroj:
Extreme Power 650W V2.1, passive PFCCPU: Asi nejvýkonnější pro osobní počítače. --moje volba
MB: Nejlepší deska pro mě hlavně díky podpoře DDRII 1066, RAID 5, Core 2 Extreme. --moje volba
RAM: Dostačující RAM s doživotní zárukou. --moje volba, nikdo nic nenamítal
OS: Asi zatím nejrozšířenější OS. --moje volba, nikdo nic nenamítal
monitor: Nemám co říct. --moje volba, nikdo nic nenamítal
skříň: Nemám co říct. --doporučena z execomu
GK: Dobrý výkon/dobrá cena. --vaše doporučení
HDD: Bude 3x do RAID 5. --vaše doporučení
zdroj: Apeloval jsem po přečtení článku na Světu Hardware, aby to v žádném případě nebyl EC. --doporučen z execomu, nikdo nic nenamítal
Co se týče výkonu, tak je opravdu extrémní.Musím říct, že se mi ještě nepovedlo vytížit všechna jádra CPU na 100%.

(ve windows se totiž každé jádro hlásí jako samostatný procesor, a takje možné pohodlně monitorovat jeho aktivitu)
Pokud jde o využití všech čtyř jader, tak potrzuji, že všechna jádra se opravdu uplatní-zvláště při více spuštěných aplikacích, kdy opravdu jedna svým využitím CPU téměř tu druhou neovlivní.
K softwaru základní desky je i jedna dobrá věc-DualCore Center.Tam lze monitorovat teplotu CPU, rychlosti větráků atd.Dále obsahuje také zajímavou funkci a sice, že umožňuje přímo z Windows mírně CPU přetaktovat a zvýšit tak výkon.Tato funkce přetaktuje CPU až na 3,11GHz (profil hry), nebo podtaktuje až na 2,71GHz (profil chlazení).
Dále k teplotě.Teplota mě velice příjemně překvapila-při nominální frekvenci se drží kolem cca 37°C.Zatím nejvýše se dostala při zátěži a mírném přetaktováním na cca 47°C.
Hlučnost také není nijak špatná-ventilátory jsou ovládané teplotou, takže PC je docela tichý.
Co se týče GK, tak teplota je od začátku cca 61°C a když jsem se koukal mřížkou dovnitř, tak mi nepřišlo, že by se ventilátor na GK točil nějak rychle, tak je to asi normální...
Jinak ohledně napětí-koukal jsem se a to napětí docela drží-žádné výkyvy.
Dál se mi líbí u monitoru tzv. Forte manager.Je to super věcička umožňující vytvoření několika profilů nastavení monitoru.Já to využívám hlavně, když používám PC večer, když je tma.Stačí mi jen párkrát kliknout a mám nastavený snížený jas a kontrast pro práci za tmy.Je to dobré v tom, že nemusím šahat na monitor a dlouze nastavovat tyto parametry.
Co se týče sw:
Mám Windows XP SP2, a tak budu trochu chtít vylepšit PC-hlavně v ohledu bezpečnosti.
Co se týče firewallu, tak zatím váhám-docela uvažuji o Keriu, ale zatím nevím, chtěl bych si poslechnout vaše názory.
Anti spyware-jsem téměř plně rozhodnut pro Spyware terminator.
Anti-virus tam mám teď AVG, ale asi v brzké době přejdu na svého oblíbeného NODa.
Na defragmentaci jsem si nainstaloval O&O Defrag a jsem na 100% spokojen.
Teď mě už víc nenapadá.Každopádně se ptejte na cokoliv chcete-proto jsem tuhle diskusi zakládal....