Posilování - nejlepší Proteinový nápoj? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

tvdo
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Posilování - nejlepší Proteinový nápoj?

Příspěvekod tvdo » 13 črc 2013 22:16

Jen pár postřehů - po tréninku se užívá gainer, proteiny až cca 1,5 - 2 h po výkonu. Tělu jsou proteiny po zátěži k ničemu, potřebuje doplnit sacharidy, takže ten tvůj protein znehodnotí na sacharidy.

Rýsovat a nabírat zároveň vyžaduje dokonale sestavený tréninkový plán.

Než vůbec začneš posilovat, měl bys vyvážit rovnoměrně svou sílu. Je jistý, že máš pravou a levou půlku těla jinak silnou, takže cviky nebudeš dělat technicky dobře a dost možná si ublížíš.

Pokud nevážíš třeba 110kg, pak není problém do sebe dostat v netréninkové dny cca 1,6-1,8g na 1kg tělesné hmotnosti a 2g v den posilování. Takže protein ani nepotřebuješ.

A závěrem si přečti ten link, protože nejsi dost informovaný na to, aby to mělo nějaké výsledky anebo ses nezranil.. pak se teprve ptej, až pročteš ty desetitisíce znaků a furt budeš mít nějaké dotazy.

http://www.body-test.cz/seznam-clanku-zacatecnici

Ale když jsi tedy měl tak hezky zbytečný dotaz, proč nakonec ne. : ) Vysoce účinný a rychlo vstřebatelný protein, u kterého nepřiplácíš za reklamu, je Whey Plus AbsoRapid GF

Gudlak.

Reklama
unnamedic
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod unnamedic » 13 črc 2013 22:22

V případě výběru Gaineru doporučuji přečíst toto - http://forum.posilovani.net/index.php?a ... 293&page=0
Základní Deska: GIGABYTE GA​-990FXA​-UD3 Revize 1.0
Ram: Kingsto​n Value 4GB DDR3 1333 - 2x
Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Editio​n
Grafická Karta: Asus EAH 5770 Cu core 1024 GDDR5,128 Ram
Pevný Disk: Seagate Barracuda 7200.12 - 500GB
Zdroj: Fortron Black Power 550W

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 13 črc 2013 22:32

Tréninkový plán nám dneska sestavil právě ten známý, který pracuje ve Fitku. Jinak o Gainer zájem nemám a o Proteinu jsem uvažoval. Zatím pojedu na přírodní bázi a uvidíme. :P

--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Črc 2013 22:34) ---

tvdo píše:Jen pár postřehů - po tréninku se užívá gainer, proteiny až cca 1,5 - 2 h po výkonu. Tělu jsou proteiny po zátěži k ničemu, potřebuje doplnit sacharidy, takže ten tvůj protein znehodnotí na sacharidy.

Rýsovat a nabírat zároveň vyžaduje dokonale sestavený tréninkový plán.

Než vůbec začneš posilovat, měl bys vyvážit rovnoměrně svou sílu. Je jistý, že máš pravou a levou půlku těla jinak silnou, takže cviky nebudeš dělat technicky dobře a dost možná si ublížíš.

Pokud nevážíš třeba 110kg, pak není problém do sebe dostat v netréninkové dny cca 1,6-1,8g na 1kg tělesné hmotnosti a 2g v den posilování. Takže protein ani nepotřebuješ.

A závěrem si přečti ten link, protože nejsi dost informovaný na to, aby to mělo nějaké výsledky anebo ses nezranil.. pak se teprve ptej, až pročteš ty desetitisíce znaků a furt budeš mít nějaké dotazy.

http://www.body-test.cz/seznam-clanku-zacatecnici

Ale když jsi tedy měl tak hezky zbytečný dotaz, proč nakonec ne. : ) Vysoce účinný a rychlo vstřebatelný protein, u kterého nepřiplácíš za reklamu, je Whey Plus AbsoRapid GF

Gudlak.

Jde vidět, že máš velké zkušenosti! Jak by sis sestavil jídelníček ty??

tvdo
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod tvdo » 13 črc 2013 22:43

Hele, já bych ti poradil, dokonce i rád. Ale stačilo otevřít ten odkaz. :)

http://www.body-test.cz/jak-jist-pred-a-po-treninku

http://www.body-test.cz/nacrt-zakladniho-jidelnicku

Najdeš tam téměř všechno, věř mi.

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 13 črc 2013 22:43

Podívám se a proštuduju to tam.

tvdo
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod tvdo » 13 črc 2013 22:46

Nebudeš litovat.
Píší tam chytří lidé se zkušenostmi, takže se klidně registruj. Tady je to stejně dost OT.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 13 črc 2013 23:21

Cvičím šestnáct let, při své výšce 176cm mám ve svých 40 letech asi 98Kg, převážně v kostech a svalovině. Z počátku jsem musel mít minimálně 2g bílkovin na Kg tělesné váhy (mimochodem velké množství bílkovin poškozuje ledviny), pil jsem sachariďáky, několik druhů proteinových nápojů, glutamin, kreatin, BCAAčka, měl jsem nařízeného budíka a každé 2 hodiny jsem jedl, počítal jsem si energetickou hodnotu stravy, tuky, cukry...., no prostě píčo*inky. Teď na to kašlu a poslouchám tělo. Ono si samo řekne, kdy co potřebuje. A řekl bych, že výsledky jsou lepší.
Pokud začínáš, nepotřebuješ žádné suplementy, stačí pouze správně jíst. Po cvičení si dej maximálně tak 40 až 80g sachariďáku, abys doplnil cukry (po cvičení tělo asi hodinu nezpracovává pevnou stravu), na noc si dej nízkotučný tvaroh. Kasein sice není nejkvalitnější bílkovina, zato se pomalu vstřebává, takže má tělo dostatek aminokyselin pro regeneraci svalů, která probíhá hlavně v noci, díky vyšší hladině růstového hormonu. Až trochu pokročíš, pak bych šel do sirovátkového proteinu, který se na rozdíl od kaseinu vstřebává velmi rychle a ten bych bral tak hoďku, dvě po cvičení.
Špatné nejsou ani aminokyseliny na noc a BCAA aminokyseliny před tréninkem.
A nežer moc časáky, protože pokud do sebe nebudeš stejně jako profíci sypat týdně několik gramů esterů testosteronu, nandrolonu, metandienonu, stanozololu atd., pak budeš tlustý, přetrénovaný a nemocný.
Jo a vzhledem k tomu, že každý člověk na různé věci reaguje jinak, ber všechna doporučení s rezervou. Pokud tě to bude bavit, časem si to vypiluješ sám.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 13 črc 2013 23:43

Kasein není nejkvalitnější bílkovina (ano), proto jej je třeba doplnit třeba vajíčkem...stejně by byla nejjednoduší cesta jet přes noční protein, nejlépe vícesložkový, kde je těch druhů aminokyselin co nejvíce...
MiliNess
Po cvičení si dej maximálně tak 40 až 80g sachariďáku, abys doplnil cukry (po cvičení tělo asi hodinu nezpracovává pevnou stravu)

Po cvičení nastává anabolické okno, asi 30minutové kdy tělo dokáže příjmout až dvojnásobek živin...čili po cvičení zpracovává stravu úplně nejvíc

BCAA může během tréninku i po tréninku....
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 13 črc 2013 23:43

Spoustu ověřených informací a rad najdeš tady. Klidně se tam zeptej. Neboj se. Je tam výborná komunita

http://www.f-sport.cz/eshop/eshop.php?go=115
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

tvdo
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod tvdo » 13 črc 2013 23:46

MiliNess: nechci do tebe nijak rýpat, ale.. příjde mi to jako: když jsem se ve škole učil, měl jsem špatné známky, ale když jsem přestal, šlo to samo.

Takže:
"Z počátku jsem musel mít minimálně 2g bílkovin na Kg tělesné váhy" bez bílkovin neporosteš, takže se toho musíš držet dál, anebo nemůžeš růst. Nefunguje to bez nich.

"(mimochodem velké množství bílkovin poškozuje ledviny)" dokonce se jimi dá předávkovat. Příznaky příjmu vlekého množství proteinů jsou třeba beďary.

"měl jsem nařízeného budíka a každé 2 hodiny jsem jedl" hloupost. Za dvě hodiny tělo ani nestráví potravu. Je potřeba využívat trávící vrcholy, takže do sebe ve třech hlavních chodech dostat co nejvíc sacharidů a bílkovin, tuků - snídaně, oběd, večeře. Nevyplácí se jíst moc často, takže k tomu maximálně tři malé svačiny. Měli by být maximálně poloviční co hlavní chody. Nejvydatnější klasicky oběd.

"Pokud začínáš, nepotřebuješ žádné suplementy, stačí pouze správně jíst." Jako sportovec se neobejdeš bez vitamínů a minerálů. Z běžné potravy je nejsi schopen příjmout. Takže minimálně nějaký multivitamin se 100% DDD a alespoň zinek (tak 100mg denně, ideálně před jídlem, zvedne ti trochu hladinu inzulínu, mmj.). Bez kloubní výživy to také není moc vhodné, takže přidat i tu hned odzačátku, tam není na co čekat.

"Po cvičení si dej maximálně tak 40 až 80g sachariďáku" Po cvičení si dej jeden gram gaineru na 1kg čisté tělesné hmotnosti. Neexistuje žádná univerzální dávka. Příklad: 100kg = 100g sacharidů. (ne samotného prášku, to si budeš muset vypočítat, každý gainer má trochu jiný poměr)

"na noc si dej nízkotučný tvaroh" Bude ti tam ležet. Bez vajíček to má velmi bídný poměr aminokyselin, zbytečná věc na noc. Na noc vypij sklenici mléka (350ml, 500ml, záleží na tobě, jak se ti to vejde do denního příjmu.) Poslouží mnohem lépe.

"BCAA aminokyseliny před tréninkem." proč? Akorát ti to zvedne hladinu inzulínu a budeš mít hlad. BCAA ber tak 15 minut před skončením posilování a pitím gaineru.

Ale nechci se tu nijak hádat, tohle jsou ověřené a roky fungující postupy.

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 13 črc 2013 23:49

MiliNess píše:Cvičím šestnáct let, při své výšce 176cm mám ve svých 40 letech asi 98Kg, převážně v kostech a svalovině. Z počátku jsem musel mít minimálně 2g bílkovin na Kg tělesné váhy (mimochodem velké množství bílkovin poškozuje ledviny), pil jsem sachariďáky, několik druhů proteinových nápojů, glutamin, kreatin, BCAAčka, měl jsem nařízeného budíka a každé 2 hodiny jsem jedl, počítal jsem si energetickou hodnotu stravy, tuky, cukry...., no prostě píčo*inky. Teď na to kašlu a poslouchám tělo. Ono si samo řekne, kdy co potřebuje. A řekl bych, že výsledky jsou lepší.
Pokud začínáš, nepotřebuješ žádné suplementy, stačí pouze správně jíst. Po cvičení si dej maximálně tak 40 až 80g sachariďáku, abys doplnil cukry (po cvičení tělo asi hodinu nezpracovává pevnou stravu), na noc si dej nízkotučný tvaroh. Kasein sice není nejkvalitnější bílkovina, zato se pomalu vstřebává, takže má tělo dostatek aminokyselin pro regeneraci svalů, která probíhá hlavně v noci, díky vyšší hladině růstového hormonu. Až trochu pokročíš, pak bych šel do sirovátkového proteinu, který se na rozdíl od kaseinu vstřebává velmi rychle a ten bych bral tak hoďku, dvě po cvičení.
A nežer moc časáky, protože pokud do sebe nebudeš stejně jako profíci sypat týdně několik gramů esterů testosteronu, nandrolonu, metandienonu, stanozololu atd., pak budeš tlustý, přetrénovaný a nemocný.
Jo a vzhledem k tomu, že každý člověk na různé věci reaguje jinak, ber všechna doporučení s rezervou. Pokud tě to bude bavit, časem si to vypiluješ sám.

Tak dobře. Protože mám tu permanentku na měsíc, tak ten měsíc se budu jenom snažit jíst správnou stravu. Zahrnuje se do toho i to, že nepiju sladké vody (jenom vodu z vodovodu) a nejím sladkosti? Nízkotučné tvarohy mám v lednici dokonce dva, tak si zítra večer dám. Je to dobrý nápad, jíst ten tvaroh večer (třeba kolem 7 hod.)? Pojedu tedy bez umělých přípravků a uvidíme... :)

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 13 črc 2013 23:53

"BCAA aminokyseliny před tréninkem." proč? Akorát ti to zvedne hladinu inzulínu a budeš mít hlad."
Tohle je klasický příklad teorie a praxe :-D, těch BCAA by jsi musel příjmout strašně velké množství, než o kterém se tady vůbec bavíme (nebo min. myslíme) :-)
Vaničku tvarohu vůbec nedávej a když už tak max jenom půlku...je to mýtus, kdy Ti kulturisti kdysi neměli co na noc dávat, tak davali tvaroh, kdysi žádné WPCčka nebyly...Bíly jogurt na noc je taky dobrý
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”