Nebezbečnost pirátství Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

martinlukas456
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Nebezbečnost pirátství

Příspěvekod martinlukas456 » 24 črc 2013 10:40

Zdravím, napadla mě taková věc. Slyšel jsem nedávno o případu, kdy zatkli jednoho člověka za to, že stahoval a následně sdílel obrovská kvanta dat s autorskými právy. Byl to tak velký objem, že se na něj zaměřila BSA a vystopovali ho. Ale přijde mi divný, že na to neupozornil třeba jeho poskytovatel připojení už dříve...

A teď mě napadá.. kde je ta hranice, kdy už je to podezřelé? 10 GB denně? 100 GB denně? :D A když si někdo občas stáhne jeden film a jednu hru, má stejnou šanci na postavení před zákon jako ten, co to stáhne 10x tolik? A bojují proti tomu i nějak jinak, než že jenom odhytávají ty "největší ryby"?

Já vím, že tohle je celkem spekulativní téma, ale i tak by mě zajímaly vaše postřehy a myšlenky :) Jenom chci upozornit, že ´tohle slouží čistě k informativním účelům. Toto téma mě zajímá a rád bych se o něm dozvěděl více. Není to tam, že bych chtěl vědět, kolik toho můžu nelegálně stáhnout, aby mě nechytli :D
Dell Latitude 3350
ASUS K56CB-XX271H
Toshiba Satellite Pro L500

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Nebezbečnost pirátství

Příspěvekod memphisto » 24 črc 2013 10:52

Tohle vetsinou zacina nabonzovanim...

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Nebezbečnost pirátství  Vyřešeno

Příspěvekod petr22 » 24 črc 2013 10:54

U filmu nejde o stahovani, ale o sdileni -s taci sdilet jeden film - ve chvili kdy to nekdo zjisti muze byt prusvih.

Poskytovateli pripojeni je to vicemene uplne jedno (krome toho, ze to je obvykle proti jeho podminkam).

U software je to neco jineho, staci aktivni poskytovatel ktery vidi ze stahujes drahe softy a nahlasi to (coz je jeho povinnost - muze dostat i upozorneni od treti strany nebo pozadavek na identifikaci od policie) a nebo bude posilat maily, pripadne dopisy o poruseni smlouvy.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”