Kontrola sestavy / Prosím o názory zkušených Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

hondras
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Kontrola sestavy / Prosím o názory zkušených

Příspěvekod hondras » 27 črc 2013 21:02

Souhlas, jako laik jsem radši napsal na co to chcu, a vy mi poradíte, než abych si vysnil sestavu, která mi pak stejně nepřinese potřebný efekt.
Zajímalo by mne proč tento disk - jako osoba neznalá věci se řídím hodně recenzemi, jak jsem psal a proto bych rád věděl, jaký je rozdíl, počítám v přenosu dat? Tam jsem se díval, že u Kingston je daleko lepší zápis. Možná se pletu.

Reklama
warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 27 črc 2013 21:16

Na to nehleď , protože výrobci vydávají neustále nové firmwary...kde se rychlost disků mění s porovnáním co mají napsané na alfě...Alfa jednoduše nebude aktualizovat změnu v popisku produktu v rychlosti zápisu a čtení, protože ty nové ovladače vycházejí neustále a nikomu by se to dělat nechtělo...když si představíš kolik mají disků k prodeji...Když jsi koupíš novou grafiku, tak taky nenainstaluješ ovladače z příslušného CD, ale stáhneš nejnovější z internetu...

Samsung má lepší a novější řadič.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

hondras
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod hondras » 27 črc 2013 21:22

Díky tedy za tip, chápu tedy, že lidé kupují ten Kingston, protože je o těch pár stovek levnější, jestli se nepletu :) Poradil bys mi, jak tedy s mými požadavky? Osobně nevím, jak často tu jsou dotazy na streaming, proto jsem měl trošku strach z dotazu. Nejraději bych to měl na 1080p, upload mám dobrý, akorát notas co mám teď stíhá akorát hru, streaming je pase. Navíc hru nemám ani na medium detaily (bavíme se o HoN). Co je vlastně potřeba nejvíce pro streaming jako takový? CPU a RAM bych právě řekl.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 27 črc 2013 21:32

Já taky, na to máš procesor a ramky dostatečné...ale vzal bych silnější grafiku, jednoduše máš s lepší grafikou vyšší budoucnost, než se slabší (déle Ti vydrží). HoN hraju taky a není důvod jej hrát na medium, pokud Ti současný hardware dovolí hrát na nejvyšší detaily. Co máš vlastně za monitor?

//ok fajn.
Naposledy upravil(a) warcraftan dne 27 črc 2013 21:55, celkem upraveno 1 x.
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

hondras
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod hondras » 27 črc 2013 21:46

Mám 24", 1920x1080, ale HoN nestíhá kvůli mému kompu. Mám ntb Asus M51Va, který je cca 5let starý :) Proto uvažuji o vylepšení, mám iPad, takže ntb nyní nepotřebuju a rád bych občas zapařil :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Črc 2013 23:37) ---

Ten haswell by měl na streaming stačit? a kolik gb ram? taktovat tedy asi nebudu, tak pripadne horsi desku? Poradte :) (strop 25k, hlavně Dota2, HoN a WoW + streaming)

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 28 črc 2013 09:12

Viděl jsem horší sestavy streamovat a s takovým hardwarem co máš či budeš mít, to bude pohoda...
24 937,-

hondras
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod hondras » 28 črc 2013 10:25

Díky za sestavu - co se týče procesoru, koukám, že jsi mi vybral Xeon (to je asi procesor, který by měl být výkonnější při dlouhodobé zátěži) - je to dobrá volba? Co se týče RAM, není 8GB málo na streaming? Plus zdroj tedy by to měl utáhnout? i takový procesor? Ještě dotaz ohledně chladiče - bude sedět na procesor, stejně jako bude procesor sedět do desky? Díky moc za odpovědi!

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 28 črc 2013 11:27

To je procesor, který zvládá až o 8 instrukcí najednou, což se Ti bude hodit, narozdíl od i5 - ten má jenom 4. Není 8 GB málo, víc ram je akorát pro tvoje využití zbytečná investice, zdroj to utáhne bez problému a ještě bude mít rezervu. Chladič bude taky sedět a procesor bude sedět do desky.

hondras
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod hondras » 28 črc 2013 15:10

Díky moc za ochotu v rámci Tvé pomoci při výběru komponent. Chci se zeptat ještě na operační systém - jak je to se serverovými CPU, resp. funguje na nich bez problému Win 8 Pro nebo je potřeba mít nějakou jinou verzi? - opět říkám, nemám zkušenost :) Osobně si říkám, že kdyby počítač nestíhal, tak mohu dokoupit ještě jeden 8GB ram, ale to zatím nespěchá. Značka OCZ pro zdroj je tedy snesitelná, kvalitní?

Vím, že můžu působit dotěrně, ale přece jen to není málo peněz, a jsou peníze pracně vydělané, tak si člověk dvakrát rozmyslí, než když to kupuje z budgetu rodičů apod.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 28 črc 2013 19:33

V pořádku, já Ti rozumím, radši se 2x zeptat, než jednou špatně koupit...
Podpora win 8 bude stejná i kdyby se jednalo o jiný procesor, důležite je, že se bude jednat o x64 verzi OS. Ale Win 8 bych Ti nedoporučil, Win 8 se neprosadil a i šéf Microsoftu to sám v jednom článku přiznal. Win 8 spíš tak pro mobílní zařízení, na počítač radši Win 7. Značka OCZ - stejně jako u ostatních značek záleží o jaký model zdroje se jedná. OCZ vesměs vyrábí kvalitní zdroje, ale např ty v nižší třídě stojí za nic. U případu OCZ ZS nebudeš mít žádné problémy. Sestava si nevezme moc wattů a bude i tichá, což je pro tebe jenom výhoda.

Pakliže máš stále obavy, klidně nech téma 1-2 dny otevřené a potvrď si moje názory s ostatníma :-) Ale já jsem si těmito komponenty naprosto jistý :-) Není to nic nového, s čím bych radil poprvé :-)

hondras
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod hondras » 28 črc 2013 23:32

Díky mockrát :) Osobně na Win 8 nedám dopustit, co se týče Metra atd. je to jen zvyk lidí na něco jiného, a všichni víme, jak je to se změnami návyků. Mi Win 8 daly (ačkoli se to může zdát někomu jako totální banalita) ostré hrany oken a celkovou svižnost, což jsem si neskutečně zamiloval plus jsem se naučil používat klávesové zkratky, takže pracuji ještě efektivněji. Shortcuty mi leží v Metru a plochu mám čistou téměř úplně - skoro rok užívání, ale dál je to už OT. Šlo mi jen o to, jestli s těmi win 8 nebude problém.

Je tu ještě někdo, kdo by se na to kouknul? Popř dotaz, co byste vylepšili, kdybych dal 1-2k ještě navrh (strop stropů 27k) - šlo by to do GK, nebo raději na jiný zdroj, či externí větráky do case, atd atd? :)

Trongix
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Trongix » 29 črc 2013 00:23

Já myslím že už více není potřeba až na tu sreamovaci kartu :-)

Odesláno z mého C6603

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”