Pak je třeba ještě-http://satelitni-prijimace.heureka.cz/technisat-digipal-2-tx/Je otázka na jak dlouho přístroj plánuje a kolik do toho hodlá dát.Jestli už by se nevyplatilo pořídit nějakého kombíka se sat-cena bude přibližně stejná(v základu) a dělají se i třítunerové a víc.Začít se pomalu dívat po normě DVB-T2,která nastatoupí,pro placený obsah a bude se testovat 4K,které v dvb-t2 funguje bez problémů.
A pro tazatele-návody jsou většinou od toho jak nastavit daný přístroj a využít všechny jeho funkce.
Jak a čím nahrávat DVB-T?
Re: Jak a čím nahrávat DVB-T?
S TechniSat DigiPal 2 TX si toho moc nenahrajes, navic nema digitalni obrazovy vystup
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Dnes je to víceméně otázka peněz co za to pořídí.Už vidím,jak hledá něco s možností formátu NTFS jak jsem psal.Proto jsem taky skončil u sat. karty od technisatu,kde není žádné omezení a dvbviewer je špičkový soft jak na nahrávání tak přehrávání.Jen ho správně nastavit a dopřát mu správné kodeky.Jediné co používám je ffdshow+AC3 filter(+na H264 libavcodec)+lav filters.A strčí levou zadní.......jak obrazově tak zvukově všechny placené kodeky a to jak od cyberlinku tak nera nebo elecardu.
Dneska ma maloco po nahrati vic nez 2 GB
Pred 10 lety, kdyz se satelit pouzival jako distribucni trasa (a kvalita tomu odpovidala) pro vysilace mel jeden film i 15 GB
Pred 10 lety, kdyz se satelit pouzival jako distribucni trasa (a kvalita tomu odpovidala) pro vysilace mel jeden film i 15 GB
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nemusí být ani 10 let.Já u toho technisatu můžu dokud je volné místo na disku a žádné omezení.Takhle to mají třeba vychytané i kombíky od fregusna(vím-hodně lidí je nemá rádo i když nevim proč) a za slušnou cenu.
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
No já mám obyčejný DVB-T Strong srt 5222, sehnal jsem ho na Tescu za 650kč a nahrávám naprosto bez problémů dva programy a na třetí se ještě dívám.Jakou má nahrávka omezení to nevím.Zatím mi všechno nahrálo celý.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
OK, dik moc vsem za odpovedi. Vyberu teda nejakej DVB-T set-top box - nejakej co nejlevnejsi, ale zase nechci uplnej krap, aby nebyly problemy s nahranym videem - ten Technisat za 880kc se me celkem zamlova, jestli je to teda dobra znacka - ten Strong vypada taky dobre, ale na netu vidim ceny pres 1300kc - to uz je celkem dost - chci to fakt jenom na to, abych si nahral porad, kdyz nejsem doma, nebo kdyz se na TV sleduje neco jinyho a pak si ten porad chci prehrat - nic jinyho od toho fakt necekam - proste jenom nahradu VHS rekorderu s casovacem.
Jeste se teda chci zeptat - jak potom probiha samotny nastaveni nahravani na dobu kdy nebudu doma? Ma DVB-T nejakou funkci, jako byvalo driv Showview (nebo jak se tomu rikalo), a pak staci treba vybrat v EPG porad, kterej chci nahrat a rict set-top boxu, at me ho nahraje a ten se spusti nahravani presne na zacatku poradu a ukonci presne na konci? Nebo DVB-T nic jako Showview nema a musim si najit cas zacatku a konce poradu a nastavit to rucne, jako se to delalo u videorekorderu bez funkce showview? Sorry za lama dotazy, ale naposledy jsem takhle nahraval na VHS kazety z analogu
Jeste se teda chci zeptat - jak potom probiha samotny nastaveni nahravani na dobu kdy nebudu doma? Ma DVB-T nejakou funkci, jako byvalo driv Showview (nebo jak se tomu rikalo), a pak staci treba vybrat v EPG porad, kterej chci nahrat a rict set-top boxu, at me ho nahraje a ten se spusti nahravani presne na zacatku poradu a ukonci presne na konci? Nebo DVB-T nic jako Showview nema a musim si najit cas zacatku a konce poradu a nastavit to rucne, jako se to delalo u videorekorderu bez funkce showview? Sorry za lama dotazy, ale naposledy jsem takhle nahraval na VHS kazety z analogu

Dve moznosti
BUdto si v EPG primo zaskrtavas porady k nahrati a nebo nastavujes klasicky jaky kanal a od kdy do kdy (a u TV Nova aspon hodinu navic, protoze ti casovy plan proste nedodrzuji)
BUdto si v EPG primo zaskrtavas porady k nahrati a nebo nastavujes klasicky jaky kanal a od kdy do kdy (a u TV Nova aspon hodinu navic, protoze ti casovy plan proste nedodrzuji)
Tu prvni moznost - zaskrtnuti v EPG - to maj vsechny set-top boxy, ktery umej nahravat, nebo se ta funkce nejak jmenuje a je potreba pri koupi ohlidat, aby ji konkretni typ mel? Myslim jako, ze driv Showview taky nemely vsechny videorekordery - nas to treba nemel, tak jsem musel rucne zadavat casy.
Mely by to mit vsechny. A na rozdil od ShowView to skutecne spolehlive funguje na vsech stanicich.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Divím se jedné věci,že tazatel má tuner k pc a ještě nevyzkoušel možnosti nahrávání a použití EPG-PVR nebo Timeshift pokud daný přístroj umí aby vůbec vyzkoušel co mu bude vyhovovat.
Predposledni odstavec prvniho prispevku - musi byt zaply pocitac, coz vadi
EPG resi ledacos, ale porad neresi to ze TV Nova vysila hodinu pozadu (takze se vzdy musi nastavit presah 20-60 minut)
Samozrejmne moznosti stolniho setopboxu proti treba DVB Vieweru jsou velmi omezene
EPG resi ledacos, ale porad neresi to ze TV Nova vysila hodinu pozadu (takze se vzdy musi nastavit presah 20-60 minut)
Samozrejmne moznosti stolniho setopboxu proti treba DVB Vieweru jsou velmi omezene
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”