Tak pochopitelně, zdroj je první na ráně, když už se to dostane do zásuvek. Pokud je to nějakej krám, tak se od toho můžou zničit i další komponenty.
Mě zatím bouřka nikdy nic nezničila, počítač nevypínám, nijak nejistím.
Přepěťovka počítač při bouřce neochrání.
PC a bouřka
Re: PC a bouřka
Just Fucking Google It!
APC Essential SurgeArrest 1 outlet 230V - přepěťová ochrana
Popis produktu; Přepěťová ochrana jedné zásuvky před bleskem nebo elektrickým přepětím. Pomůže ochránit váš počítač a zabrání ztrátě nebo poškození dat. Zařízení je navíc vybaveno diodou pro indikaci stavu elektrické sítě. Parametry a specifikace: Maxi...
Popis produktu; Přepěťová ochrana jedné zásuvky před bleskem nebo elektrickým přepětím. Pomůže ochránit váš počítač a zabrání ztrátě nebo poškození dat. Zařízení je navíc vybaveno diodou pro indikaci stavu elektrické sítě. Parametry a specifikace: Maxi...
Přepětová ochrana ti počítač ochrání, ale ne ledajaká - zálěží na výrobci. My používáme tuto http://www.alza.cz/eaton-protection-box ... .htm#popis
- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nevypínám a naštěstí se zatím nikdy nic nestalo.
Odesláno z mého SE Xperia Neo V pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SE Xperia Neo V pomocí Tapatalk
Rozhodně vypínám a odpojuju od el. sítě a router od kabelu k anténě WiFi. Po zkušenostech známího, kterýmu to prásklo do AP
na jeho střeše (AP i PC na odpis) si radši dávám bacha. Navíc bydlím na kopci a v okolí žádný dům...
na jeho střeše (AP i PC na odpis) si radši dávám bacha. Navíc bydlím na kopci a v okolí žádný dům...
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
To já taky, ale kolem sebe to mám samej strom, takže jsem vlastně v úkrytu. Problém je pak když to bouchne do stromu a strom spadne na střechu 

Just Fucking Google It!
vypínám dle síly bouřky.
Většinou ho vypnout nestihnu. Strach, ale moc nemám, používám přepěťové ochrany Belkin v celém bytě, zatím vždy vše OK. 

Já bych se tak nudil když venku prší, že ho ani vypnout nemohu :)
Nudit? Když je bouřka, tak jdu běhat s hráběma na louku ne? Nejlíp s přáteli, a kdo to dostane poslední, ten vyhrál.
Just Fucking Google It!
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”