Zdravim. Potřeboval bych vědět jestli jde připojit druhej monitor přes vga na základovce ( Jeden monitor mám zapojene v grafice a druhej, že bych píchnul na základovku-mám na ní vga a i podobnej DVI, ale trošku jinej).
grafike je http://www.czc.cz/gigabyte-hd-7850-expe ... 30/produkt
základovka http://www.czc.cz/msi-h77ma-g43-intel-h ... 30/produkt
A na tý základovce nevim ani co je ten druhej konektor na kartu.. Chybí tam 4 piny kolem toho plochýho nebo co to je, takže tam to nezapojim z tý grafiky
Druhý monitor - půjde zapojit přes VGA na základní desce?
Druhý monitor - půjde zapojit přes VGA na základní desce?
Naposledy upravil(a) Ltb dne 05 srp 2013 22:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Re: Druhý monitor
IMHO máš zapojenim externí grafiky tu interní deaktivovanou, viděl bych to tak, že potřebuješ redukci z HDMI na VGA, ale přímo to pravděpodobně není (alespoň za chvilku hledání jsem to nenašel) takže HDMI -> DVI -> VGA, pokud se nemýlím.
Aha, na nic toto :/. Do tý grafiky to nějak zapojit asi nejde co? - Nevím totiž na co jsou ty ostatní vstupy na ní. Jinak, když bych pak zapojil oba dva monitory na základovku, to mi pak pojede jen integrovaná grafika?
Na grafice máš DVI (tam máš asi stávající monitor), HDMI a 2x mini DisplayPort, z toho je redukce přímo na VGA, ale je to teda slušná pálka.
Když zapojíš oba monitory na MB, pravděpodobně se přepne na integrovanou grafiku, nebo se nic nestane protože je připojením nastavená jako výchozí ta 7850.
Když zapojíš oba monitory na MB, pravděpodobně se přepne na integrovanou grafiku, nebo se nic nestane protože je připojením nastavená jako výchozí ta 7850.
Díky za objasnění :). no, asi teda zůstanu u jednoho monitoru ja koukám. Za redukci se mi nechce dávat takovej pakl :). díky za rady :)
Tak jsem ještě chvilku hledal, a udělal bych to následovně:
Do HDMI na grafice dáš tuhle redukci a připojíš do ní monitor co máš.
(z důvodu aby nebyly dvě redukce za sebou, ale případně to taky můžeš zkusit)
a do DVI na grafice dáš tuhle redukci a připojíš VGA monitor.
Sice 160 korun, ale už to není taková palba jako z toho displayportu, stačilo u večeře trochu pohledat
Do HDMI na grafice dáš tuhle redukci a připojíš do ní monitor co máš.
(z důvodu aby nebyly dvě redukce za sebou, ale případně to taky můžeš zkusit)
a do DVI na grafice dáš tuhle redukci a připojíš VGA monitor.
Sice 160 korun, ale už to není taková palba jako z toho displayportu, stačilo u večeře trochu pohledat

uááááááá co to nevidím! S blaženého DVI na pravěký VGA!! Proč? Dnešní monitory se připojují přes DVI, HDMI popřípadně displayport
--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Srp 2013 20:34) ---
K monitoru normálně dostaneš DVI kabel. Pokud máš ten stávající monitor připojený přes DVI tak ten druhý připojíš do HDMI pomocí této redukce: http://www.czc.cz/redukce-hdmi-a-dvi-d- ... 40/produkt A bude to furt digitální
--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Srp 2013 20:34) ---
K monitoru normálně dostaneš DVI kabel. Pokud máš ten stávající monitor připojený přes DVI tak ten druhý připojíš do HDMI pomocí této redukce: http://www.czc.cz/redukce-hdmi-a-dvi-d- ... 40/produkt A bude to furt digitální
Přes redukci DVI jedu, jen jsem chtěl zkusit kdybych připojil druhej monitor na základovku přes vga jeslti by to jelo 
Jinak se bojim tý redukci z DVI na HDMI. U obou redukcí DVI mám na jedný straně plochej pin a kolem něj 4 malý. ale u odkazu na tu redukci ta zlatá-tam bych to nezapojil. Tak snad když objednám tak mi přijde ta co je na obrázku 5/7, tu bych potřeboval :). Díky za rady :)

Jinak se bojim tý redukci z DVI na HDMI. U obou redukcí DVI mám na jedný straně plochej pin a kolem něj 4 malý. ale u odkazu na tu redukci ta zlatá-tam bych to nezapojil. Tak snad když objednám tak mi přijde ta co je na obrázku 5/7, tu bych potřeboval :). Díky za rady :)
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Druhý monitor - půjde zapojit přes VGA na základní desce
Nevidím důvod proč by měla být integrovaná GK deaktivovaná, zkus druhý monitor připojit a uvidíš. Ve správci zařízení by se ti měli ukazovat dva zobrazovací adaptéry, INTEL a AMD.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Koukal jsem do správce zařízení a je tam jen ext. graf karta, enbo hledám blbě. Tyjo, kdby to šlo nahodit,aby to šlo takhle bez kabelů navíc tak to byla paráda :)
Pokud se nepletu (nechce se mi lézt za monitor), tak koupíš kabel s jedním koncem DVI (bacha, existují různé typy a ne všechny umí vše) a druhým HDMI. Jsem zrovna tak připojení do 27" multimediálního monitoru.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3131
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 dub 2025 08:18
-
-
Rozdielny provider, rozdielne služby ako zapojiť
od 28_nitro_28 » 21 čer 2025 11:09 » v Sítě - hardware - 2
- 2765
-
od cervcek
25 čer 2025 22:59
-
-
- 16
- 7949
-
od petr22
02 dub 2025 21:50
-
-
Jaký zdroj k této základové desce. x570 gaming edge wifi Příloha(y)
od ManemanTV » 14 pro 2024 13:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 5301
-
od petr22
14 pro 2024 15:31
-
-
- 13
- 11295
-
od JuRas