Nepoužívám baterii - škodí to něčemu?
Re: nepozivam baterii
Podle zákonů ČR na nové zboží musí být záruka 24 měsíců a 6 měsíců platí pouze pro firmy a organizace
Děkuju za vaše názory a rady. 

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na baterky je pouze půl roku...
/aha, tak teď čtu, že už to asi změnili...
Tak to je půl roku na kapacitu baterie
/aha, tak teď čtu, že už to asi změnili...
Tak to je půl roku na kapacitu baterie
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
dobre takze baterii do ntb vratit
- Tomasb98
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Dnešní baterky jsou dělaný tak že nesnášej vybíjení až na dno tím se ničí takže při delším nenabíjením se pak může úplně zničit že ji už nenabiješ.
Mně se osvědčilo nastavit si nástroj, který se stará o nabíjení baterie tak, aby se baterie nenabíjela nad 90% a při poklesu na 10% přepnul notebook do režimu spánku. Baterii totiž nejvíc vadí vybíjení a nabíjení posledních 10ti%.

Re: Nepoužívám baterii - škodí to něčemu?
aha a jak sis to nastavil
V mém notebooku (Lenovo ThinkPad Edge 530e) byl již nainstalován Power manager přímo od výrobce, zkus se podívat, zda nějaký takový nástroj nemáš taky nainstalovaný. Pokud nebude v tvém notebooku podobný nástroj, tak napiš o jaký notebook se jedná a můžeme se společně po nějakém programu podívat 

nic takoveho sem nenasel , jinak mam lenovo ideapad g580
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Srp 2013 08:35) ---
jinak bych to chtel asi jinak , ntb vyuzivam hlavne na hry je to taky herni pocitac a kdyby mi pri hre usnul moc by mi to nepomohlo
ty si rikal ze baterii skodi nejvice nabijeni pod 10% a nad 90% neslo by tedy nejak udelat ze by me pocitac upozornil na to kdyz budu mit 15% a 85% ? Jako ted me upozornuje jen tehdy kdyz baterka klasne pod 10%
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Srp 2013 08:35) ---
jinak bych to chtel asi jinak , ntb vyuzivam hlavne na hry je to taky herni pocitac a kdyby mi pri hre usnul moc by mi to nepomohlo

No, pokud budeš hrát nějakou hru, tak předpokládám, že budeš mít stejně notebook zapojený do zásuvky. Kdyby jsi hrál na baterii, tak za těch 10%, kde Tě to upozorní/uspí, budeš hrát stejně jen pár minut. Zvlášť u her, kde je větší požadavek na výkon a notebook logicky žere víc.
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Srp 2013 10:15) ---
Tak jsem ještě koukal na Tvůj notebook a našel jsem to, že by jsi měl mít nainstalovaný Energy Management 7.0 .Pokud jej nainstalovaný nemáš, tak si ho stáhni z lenovo.com , potom si přečti tento článek, kde jsou detailně popsány jeho funkce a režimy: http://www.lenovoblog.cz/2012/01/energy ... navod.html
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Srp 2013 10:15) ---
Tak jsem ještě koukal na Tvůj notebook a našel jsem to, že by jsi měl mít nainstalovaný Energy Management 7.0 .Pokud jej nainstalovaný nemáš, tak si ho stáhni z lenovo.com , potom si přečti tento článek, kde jsou detailně popsány jeho funkce a režimy: http://www.lenovoblog.cz/2012/01/energy ... navod.html

-
- Pohlaví:
cervcek píše:Podle zákonů ČR na nové zboží musí být záruka 24 měsíců a 6 měsíců platí pouze pro firmy a organizace
Tohleto možná již neplatí, anebo brzy platit nebude. Už je zákon který tuto záruku ze zákona ruší a záruka bude taková jakou si kupující sjedná s prodejcem.
http://www.google.cz/search?client=oper ... el=suggest
Tedy to bude stejne jako v cele EU - tuhle zaruku co mame my ma snad pouze Rumunsko
Na baterie je zaruka 6 mesicu proto, ze je to spotrebni zbozi podlehajici opotrebeni (coz je prave ztrata kapacity)
8 let stare baterie Fujitsu Siemens stale vydrzi cca pul hodiny, rok stare baterie HP vyhazujeme protoze nevydrzi ani vterinu.
Na baterie je zaruka 6 mesicu proto, ze je to spotrebni zbozi podlehajici opotrebeni (coz je prave ztrata kapacity)
8 let stare baterie Fujitsu Siemens stale vydrzi cca pul hodiny, rok stare baterie HP vyhazujeme protoze nevydrzi ani vterinu.
-
- Pohlaví:
Ta baterie může být vyndaná, ale jednou, např. za 3 měsíce bych ji nechal přes noc nabít, aby se nevyčerpala úplně.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”