Čištění notebooku - sám nebo přes servis? Případně jaký?
- KubLama28
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Čištění notebooku - sám nebo přes servis? Případně jaký?
Ahoj, potřeboval bych vyčistit notebook, ale nevím jestli si ho zvládnu vyčistit sám nebo ho dát vyčistit někam do servisu. S mojí šikovností byych to radši dal do servisu, ale žádný, jsem poblíž nenašel (jen takové, které vám vezmou NB hodí do auta odvezou bůhví kam a naúčtujou si za to hromadu peněz). Neznáte nějaký servis s kamennou pobočkou někde na jižní moravě poblíž Hodonína (popřípadně okolo Kyjova)????
Naposledy upravil(a) Ltb dne 12 srp 2013 12:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění nadpisu
Důvod: Doplnění nadpisu
Nejsem zrovna moc šikovnej! 

- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Čištění notebooku
Jestli jsi alespoň trochu šikovný, tak to zvládneš i sám
Tady se spíše jedná o záruku, pokud máš NTB v záruce, tak do toho určitě nešahej. Jinak k pročištění použij stlačený vzduch, nikoliv vysavač.

- KubLama28
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V záruce už není a o stlačeném vzduchu vím, ale nevím jak je umístěné chlazení, jestli je hned pod spodním krytem, tak to je jasné, ale kdyby bylo až někde na druhé straně, tak bych upřenostňoval servis nebo někoho, kdo tomu rozumí a má v tom praxi.Jinak notebook mám Dell Inspiron 1110.
Naposledy upravil(a) KubLama28 dne 09 srp 2013 14:21, celkem upraveno 1 x.

Já teď řeším stejný problém, protože kvůli tomu padají dost FPS. Ale u mě to problém vyřešit nebude, strýc tomu rozumí, tak ten mi klidně pomůže a pár servisů s prodejem PC a příslušenství tady v okolí je "snad" dostatek. :) 

- KubLama28
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já mám vlastně taky strýce, který tomu rozumí (no, je spíš hráč, ale je furt zručnější než já
), tak to by možná nějak šlo.Navíc ted' bydlí u babičky (u mojí samozřejmě
), ke které v neděli jedu. Tak já se ho zeptám a pak se kdyžtak ozvu
.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hmm... Když tak přemýšlím, mohl bych se zrovna zeptat, jestli by mi nesehnal nějakou pěknou grafiku na Aukru (moc se v tom nevyznám a ta stará odešla :( )

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hmm... Když tak přemýšlím, mohl bych se zrovna zeptat, jestli by mi nesehnal nějakou pěknou grafiku na Aukru (moc se v tom nevyznám a ta stará odešla :( )

Jasně, ozvi se.
- KubLama28
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak u babičky jsem byl, no strýce jsem nezastihl. Ale v úterý tam jedu zas, takže se o to pokusím ještě jednou :)

-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Opatrně sundej spodni kryt a zjisti kde je chlazeni
Mě hodně stouply teploty tak jsem notebook asi rok starej vzal ke kompresoru a tam jsem to řádně profoukl všechno.. neměl jsem to do detailu rozdělaný jen aby k chlazení šel vzduch a tam jsem foukl kompresor ..Funguje dál a teploty jsou nižší.. V electru znám jednoho prodavače co tam radí s pc atd, a když si sestřenka kupovala notebook tak jsem se ho ptal jak to je s čištěním a on že když opatrně a nic se tam extra neponičí tak že to mužu vyčistit a pak by to zarukou prošlo, horší je že já tam měl černý čroubky a po šroubovani lak trochu opadl ale zatim dobry:D Tím tě nechci moc navádět a radši si to nech udělat 

- KubLama28
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tý jo, jen tak se podívám, kde jsou šroubky, že bych sundal kryt a mrknul se, kde je chlazení a ony jsou i ty šroubky celé od prachu
(omluvte mou ne úplně spisouvnou řeč, akorát si píšu s kámošem na FB
)
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Srp 2013 11:12) ---
Ale já to radši nechám na mém strýci, ke kterému se nejspíš budu muset zítra nebo ve středu zajet podívat

--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Srp 2013 11:12) ---
Ale já to radši nechám na mém strýci, ke kterému se nejspíš budu muset zítra nebo ve středu zajet podívat

- KubLama28
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Čištění notebooku - sám nebo přes servis? Případně jaký?
Tak strýc říkal, že se v tomhle moc nevyzná a radši by to nechal na servisu, no ted' jsem četl tady na fóru cosi o čištění ntb a dostat se k chlazení by neměl být problém (je v podstatě hned pod klávesnicí) tak nevím :( .Vyplatí se mi asi 300Kč za servis nebo 130Kč za stlačený vzduch???, ale zase si při demontáži můžu něco pokazit :(

- KubLama28
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Čištění notebooku - sám nebo přes servis? Případně jaký?
Takže jsem trochu studoval manuál a zjistil jsem, že dostat se k chlazení by s nástrojem na vydání klávesnice neměl být problém :) No ale za takovou plochou tyčku si prodejci vyptají dalších 100Kč takže to asi vidím na ten servis :( No nejhorší na tom je, že kdyby jsem se k tomu chlazení dostal, tak je ten větráček zakrytý jakýmsi kusem plastu :(

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Oprava, servis Iphone 11, 14 Pro
od amirinda » 04 kvě 2025 10:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 1691
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
04 kvě 2025 16:39
-
-
- 12
- 5128
-
od Arnold91
26 bře 2025 20:33
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2830
-
od Faster1
23 úno 2025 19:49
-
-
- 16
- 9165
-
od šulda