Co je s notebookem?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

varok
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Co je s notebookem?

Příspěvekod varok » 09 srp 2013 19:55

Dobrý den, nějakou delší dobu jsem nepoužíval notebook. Nedávno jsem ho chtěl zapnout, ale jen černá obrazovka a na ni býlý nápis v angličtině. Něco s CMOS. Tak jsem usoudil, že asi bude vybitá ta malá baterie v počítači, která zálohuje paměť, BIOS apod. Je tomu tak prosím? Jenže jsem notebook rozebral, ale žádnou baterii nenašel. Nevěděl by prosím někdo co s tím je? Jedná se o stařičký notebook Toshiba Satelite S1800-204. Předem děkuji

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Co je s notebookem?

Příspěvekod guest » 09 srp 2013 19:58

A jsi si jistý že tam není. Ona je někdy schovaná a připojená ablikem. Zkus se dostat do Biosu a nastavit Defauld.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 srp 2013 20:05

Vyfot ten motherboard z obou stran, baterii najdeme

varok
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod varok » 09 srp 2013 20:19

Hm, už jsem to zpátky poskládal. Rozeberu to tedy znovu a vyfotím. Hledal jsem baterii tzv. knoflík, jako bývá u větších PC, ale možná tam je nějaká menší. Vše jsem měl rozebrané, ale nic jsem nenašel. Bokem byly jen jednotky CD a repráček.

A když nastavím v BIOSu ten deafault, to je prosím co?

guest

Příspěvekod guest » 09 srp 2013 20:22

To je v podstatě Clear CMOS, ale ne úplně. Hledej tohle
Přílohy
images.jpeg
images.jpeg (2.24 KiB) Zobrazeno 285 x

varok
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod varok » 09 srp 2013 20:26

Aha, tak já to jdu ještě jednou rozebrat a podívám se ještě jednou. Zatím děkuji.

varok
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod varok » 10 srp 2013 12:26

Včera večer jsem ještě notebook rozebral a tu baterku už jsem našel, předtím jsem si ji nevšiml. Je to ta co dával obrázek Blue Spirit. Byla zalepená takovou bílou páskou, pod nějakou destičkou s plošnými spoji. Hledal jsem jak jste mi radili káblíky, černý a červený a nakonec se podařilo. Tak moc děkuji za rady.

Nevím jestli se mohu v tomhle vlákně zeptat na trošku jinou věc. Notebook už je dosti zastaralý, sice na něm nehraji hry, mám to na občasné prohlížení internetu, nebo na diagnostiku aut. Tam stačí u vag.com prý PC kolem 900 MHz. Ten notebook je 1GHz, 256MB RAM, HDD myslím 20Gb.
Na net je to dost slaboučké, na vag-com to stačí. Už ale dělá problémy s displejem, pořád se vypíná a nevím proč. Jednou to bylo už v servisu, ale teď to dělá znovu. Nevím co tam opravovali, ale asi ten měnič pro výbojku. Chtěl bych poprosit o radu, jestli se prodával nějaký starší typ notebooku s displejem kolem 10-12´´, ale nějaký starší hranatý typ. Ty nové kulaté se mi nelíbí. Ten co máme teď kdysy taťka koupil na aukru.

varok
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod varok » 12 srp 2013 20:28

Chtěl bych ještě poprosit o radu. Prohlížel jsem e-shopy pc obchodů, ale nikde jsem tu baterii nenašel. Dá se normálně koupit? Prohledal jsem Exasoft, Alfacomputer a nic. Děkuji

guest

Příspěvekod guest » 12 srp 2013 20:32

Firemní servis?

Jinak by nebylo extra náročné to vyrobit z podobných článků.

varok
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod varok » 12 srp 2013 20:49

Vyrobit by to pro mě neměl být problém, jen nevím, jestli se na ty hodinkové baterie může normálně pájet.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 12 srp 2013 20:50

Zkus http://www.psaparts.cz/laptop-notebook/ ... t7jnm.html ale se mi to zdá nějaký drahý :-o
Není tam foto, tak nevím jestli je to ono.Ovšem píšou originální výrobek a to je teda pálka.
Naposledy upravil(a) liborek dne 12 srp 2013 21:03, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

guest

Příspěvekod guest » 12 srp 2013 20:58

varok píše:Vyrobit by to pro mě neměl být problém, jen nevím, jestli se na ty hodinkové baterie může normálně pájet.

Hodinkové opravdu žádné. Zjisti si jaké má napětí /to bude asi standardizované/ a pak koupíš článek, připojíš ty dva dráty /pozor na polaritu/ a hotovo.

Třeba http://www.czc.cz/varta-cr2032-knofliko ... 41/produkt

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc se zpomaleným notebookem
    od trefort » 29 zář 2024 14:02 » v Problémy s hardwarem
    8
    3120
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    30 zář 2024 10:04

Zpět na “Problémy s hardwarem”