Jak vyměnit hdd?
Jak vyměnit hdd?
Dobrý den, potřeboval bych vyměnit hardisk ale nemám ponětí jak... starý mi nejede jak ma (nejde mi nic naistalovat) přes CrystalDisk jsem našel na hdd dost chyb tak ho potřebuju vyměnit za jiny. Jak postupovat? Děkuju za odpověd.
Re: Jak vyměnit hdd?
Diky, jen se zeptám budu muset instalovat všechny ovladače? grafika atd..
-
- Pohlaví:
Budeš muset instalovat všechno. Tedy systém, ovladače a programy.
-
- Pohlaví:
Nebo můžeš zkusit program pro klonování. Já používám CloneZilla http://www.linuxexpres.cz/praxe/clonezi ... ku-v-praxi Pokud si na něj netroufáš, existují i jiné varianty: http://technet.idnes.cz/preinstalovani- ... ftware_dvr
Postup by byl velmi jednoduchý - připojit prázdný druhý (nový) disk, naklonovat na něj první (s rozdílnou kapacitou si nástroje umí poradit), první disk vymontovat, v BIOSu nastavit boot z druhého disku. Windows pak naběhnou z druhého disku. Pravděpodobně zjistí nový HW (ten disk), doplní ho do správce zařízení a je to vše.
Postup by byl velmi jednoduchý - připojit prázdný druhý (nový) disk, naklonovat na něj první (s rozdílnou kapacitou si nástroje umí poradit), první disk vymontovat, v BIOSu nastavit boot z druhého disku. Windows pak naběhnou z druhého disku. Pravděpodobně zjistí nový HW (ten disk), doplní ho do správce zařízení a je to vše.
-
- Pohlaví:
Klonovat vadný disk asi ne. Naklonuje se to i s případnými chybami.
Nicméně byh doporučil stáhnout a připravit si ovladače na sí´tovnku.
Nicméně byh doporučil stáhnout a připravit si ovladače na sí´tovnku.
-
- Pohlaví:
Případné chyby lze ignorovat, případně se pokusit o opravu.
-
- Pohlaví:
Píše že disk je vadný, nepíše jak. Možná by se naklonovaly i poškozené programy, ale nevím. Nikdy jsem neklonoval.
Tak jsem to zkousel vymenit a nefunguje mi to ... vsechno se zaplo a pak mi vyskocila černa obrazovka kde bylo napsano chybi BIN.INI nebo neco takoveho.. ten hardisk co sem tam daval uz byl pouzivany nevadí to? Nemam treba udelat neco v biosu? Dal sem do cdromky windows jenze kdyz mi to ukazalo spustit beznym zpusobem,nouzovy rezim atd tak mi nejela klavesnice ani mys. Pak se to automaticky spustilo beznym zpusobem jenze mi vyskocila ta hlaska chybi bin.ini
Jinak klavesncie mi normalne funguje pri zapnuti pc muzu jit normalne do biosu.
Jak mam teda postupovat kdyz tam davam pouzity hardisk? Děkuju za odpověd
Jinak klavesncie mi normalne funguje pri zapnuti pc muzu jit normalne do biosu.
Jak mam teda postupovat kdyz tam davam pouzity hardisk? Děkuju za odpověd
Naposledy upravil(a) Deverill dne 10 srp 2013 18:09, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Pryvděpodobně nemáš v BIOSu nastaveno bootování z mechaniky.