Nezobrazuje se HDD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cross
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nezobrazuje se HDD

Příspěvekod cross » 01 srp 2007 20:56

Měl jsem HDD na reklamaci. PC jsem si dovezl zpět odpoledne, zapnul ho, vše ok - kromě zvuku, který se jakoby zadrhával (hudba, video, systémové zvuky nevím).
Večer jsem PC přepnul (jako obvykle) do režimu spánku (XP). Ráno jsem ho zapnul, najelo mi (tuším, už to bylo před několika dny) přihlášení a hodilo to hlášku, že OS nemůže zapisovat (nebo tak něco). Pak jsem asi PC párkrát restartoval a už mi najíždí jen blikající kurzor v rohu černé obrazkovky (po obrazovkách, kde se můžete např. dostat do Biosu - prostě před najetím Windows).
Mám dva HDD, na druhém mám též OS XP. Na ten se mi podařilo přihlásit. ( http://www.youtube.com/watch?v=c4J42keyg64 ) Po spuštění Windows na tomto sekundárním HDD nejde vidět (v "Tento počítač") Primární HDD, ale v Biosu vidět jde.
Když jsem odpojil sekundární HDD, vložil do mechaniky CD Widlí, nechal z ní bootovat a poté se snažil OS nainstalovat, napsalo mi to hlášku, že nelze najít žádný HDD.

Snad to jde částečně pochopit, psal jsem to v rychlosti, kdyby bylo něco nejasné, ptejte se.
V zásadě mi jde o překopírování / zálohování několika dat.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 01 srp 2007 23:28

Vypadá to na vadný harddisk, překopíroval bych z něho data na ten druhý hard programem R - Studio.

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 01 srp 2007 23:42

A půjde to, když nejde vidět?
Na reklamaci to už snad ani nemůžu dát. HDD bylo na reklamaci již dříve (blbne mi PC a nikdo neví, co s tím je), teď posledně taky - dostal jsem ho zpět a druhý den tohle ... PC mám na reklamaci víc než doma ...

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 01 srp 2007 23:45

Většinou to jde, tenhle prográmek to zvládne i po vymazání či formátu. Samozřejmě bych ten disk zase reklamoval či pokud to bylo 3x, tak bych chtěl případně peníze ... Já je po katastrofě zvané externí Maxtor One Touch III dostal už po 2x reklamacích (vždy nový hard za 2 měsíce odešel, ztratil i formát a já musel R - Studiem zachraňovat GB dat).

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 01 srp 2007 23:52

cross píše:A půjde to, když nejde vidět?
Na reklamaci to už snad ani nemůžu dát. HDD bylo na reklamaci již dříve (blbne mi PC a nikdo neví, co s tím je), teď posledně taky - dostal jsem ho zpět a druhý den tohle ... PC mám na reklamaci víc než doma ...

Viděl bych to na vadný zdroj. BTW co je to za značku?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 srp 2007 00:03

Jestliže je PC v záruce, tak jedině reklamovat a žádat vrácení peněz, nebo nový PC. Stejně nemůžeš do něho zasahovat, když nechceš přijít o záruku a to by se firmě, která Ti jej prodala veskrze vyhovovalo. Nejsou-li schopni PC zprovoznit ani po několika reklamacích, nemáš podle mne stejně jiné rozumné řešení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 02 srp 2007 00:51

El Diablo: Vadný zdroj ? To reaguješ na ten HDD nebo na ty problémy s PC? U her se mi stávalo, že mi během hry (někdy i v OS) skočila modrá obrazovka s chybou a následný restart nebo byla "jen" černá a musel jsem restartovat ručně. Vyměnili mi tam základovku, grafiku, dali přídavný větrák na grafiku, zkoušel jsem i silnější zdroj, poslali na reklamaci HDD. Pak už mi řekli, že neví, co s tím je. Mno a nakonec mi kvůli výpadkům elektřiny odešel ten HDD, dali mi tam náhradní, pak mi tam údajně vrátili zpět původní (nevím, zda jsem tam měl ten samý - asi ano, ale dali mi tam nový). No a druhý den odešel zase.
Jinak značka HDD je Seagate..

Už mi je to blbý, dávat to na reklamaci. Ona to není ani nějak velká firma, spíš taková "firmička" - poskytuje net a dá se přes ně objednat např. PC .
S problémy ohledně PC tam jsem stálý zákazník, protože mám na to fakt smůlu - až je to neuvěřitelné. A u nich pak vypadám jako blbec, takže to tam už nechci dávat.

PC bych už využíval jen pro internetování, hudbu, filmy. Hry už nehraju.
Koupil jsem si NoteBook, takže teď jsem odkázán na něj (Btw. Ten bych měl dát taky na reklamaci (měsíc nový) - cvakání HDD, malá výdrž baterie).

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 02 srp 2007 06:32

cross píše:To reaguješ na ten HDD nebo na ty problémy s PC?

Obojí... Vypiš všechny komponenty co máš v PC a hlavně jejich výrobce ať víme s čím máme co do činění...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

oldys
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod oldys » 02 srp 2007 06:51

Jak to tak ctu, tak z tebe asi prodejci nebudou moc nadseni. Kazdopadne v posledni dobe reklamuju taky casteji nez by mi bylo prijemne. Hold zda se ze pocitacove komponenty uz nejsou to co byvaly :cry: . Jinak u toho tvojeho notesa, muzes to trochu vic popsat, co myslis tim cvakanim HDD a jaka je vydrz te tve baterie, potazmo jakej je HW v tom notebooku, hlavne jakej je tam procesor, jinak neuskodi take napsat znacku vyrobce a model

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 02 srp 2007 13:28

Já za to nemůžu, k PC se nechovám nijak neuváženě, netaktuju ho, nezkouším s tím žádný experimenty, apod. Prostě mám na to smůlu.

PC
CPU AMD Athlon 2400+ 2Ghz
RAM PGi(?) 512 MB
Grafika ATi Radeon 9600 128MB DDR
Základovka MSI Model MS-7021 (snad je to ono, je to na ni napsaný)
HDD (ten pokažený) Seagate Barracuda 7200 120GB
Zdroj značku nevím, je tam napsaný Model 300X1, 300W

NB (jeden uživatel jiného fóra měl půjčený podobný model a dělalo mu to taky - prý to nechal zaslat na reklamaci a oni to uznali)
HP Pavilion dv6309ea
Report

Prostě mám zaplý NB, pracuju na něm a HDD cvaká, nevím jak to popsat ... prostě takový klapnutí. NB mám pořád píchnutý na zdroji, jednou jsem tu baterku testoval, kámoška jen chatovala na ICQ / Chatu a vydrželo to tuším hodinu a půl . Čas si už nepamatuju.

EDIT: R-Studio to taky nevidí.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 srp 2007 14:51

Nevím proč by jsi se měl stydět za reklamaci. Ostuda a problém je to spíše pro dodavatele. Jestli chceš vyhodit peníze, dělej jak myslíš. Já bych tvrdě reklamoval.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 02 srp 2007 16:37

Pic píše:Nevím proč by jsi se měl stydět za reklamaci. Ostuda a problém je to spíše pro dodavatele. Jestli chceš vyhodit peníze, dělej jak myslíš. Já bych tvrdě reklamoval.

ano je hloupé nevyužít reklamace když to jde a třeba se i ztrapnit než vrážet do pc další peníze
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Zpět na “Problémy s hardwarem”