zdravím, prosím o radu. (XPpro, SP3, SoudBlaster Live CT4830, deska ASrock N68CS ucc, Athlon 64x2 Dual 4000+)
Nejde zvuk a při snaze o instalaci ovladače hlásí:
"Ovladač zařízení pro tento hardware nelze zavést.Ovladač je pravděpodobně poškozený nebo zcela chybí. (kód 39)"
Předtím jsem měnil zdroj (eurocase 400), nevšim jsem si v jakém okamžiku přestal jít zvuk. V domění že odešel SBlaster jsem jej vyndal a pokusil se rozchodit interní zvukovku, nejde taky. Pro SB jsem stáhl ovladač, nejde nainstalovat.
Po výměně zdroje jsem si pozdě všiml že proběhly bubliny o nalezení nového hw, (bohužel nevím co říkaly,) což nechápu.
Nevím co dál proto prosím o nasměrování co zkontrolovat nebo vyhodit :)
děkuji
nejde zvuk, kód 39 Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: nejde zvuk, kód 39
Když nejde nainstalovat obvykle hlásí proč nejde? Je pro tvůj systém.Pro SB jsem stáhl ovladač, nejde nainstalovat.
I integrovaná zvukovka potřebuje ovladače, dej sem screen ze Správce zařízení.
Kód 39
Ovladač zařízení pro tento hardware nelze zavést. Ovladač je pravděpodobně poškozený nebo zcela chybí. (Kód 39)
Příčina
Chyby s kódem 39 mohou mít několik příčin:
Chybí požadovaný ovladač zařízení.
Je poškozen požadovaný binární soubor.
Došlo k potížím se vstupně-výstupním procesem souboru.
Nelze načíst ovladač odkazující na vstupní bod v jiném binárním souboru.
Doporučené řešení
Znovu nainstalujte ovladače tohoto zařízení.
Odinstalace a opětovná instalace ovladače
Odinstalujte ovladač pomocí Správce zařízení a poté nechte počítač vyhledat nový hardware, aby se ovladač znovu nainstaloval.
Může se zobrazit výzva k zadání cesty k ovladači. Ovladač může být integrovaný v systému Windows nebo jste mohli soubory ovladače nainstalovat, když jste naposledy nastavovali dané zařízení. V některých případech se však otevře Průvodce nově rozpoznaným hardwarem, který může zobrazit výzvu k zadání ovladače. Zobrazí-li se výzva k zadání ovladače, který nemáte, můžete se pokusit stáhnout nejnovější ovladač z webu výrobce hardwaru.
V dialogovém okně Vlastnosti zařízení klikněte na kartu Ovladač a pak klikněte na tlačítko Odinstalovat. Postupujte podle zobrazených pokynů.
Restartujte počítač.
Otevřete Správce zařízení, klikněte na položku Akce a poté na příkaz Vyhledat změny hardwaru. Postupujte podle zobrazených pokynů.
podstrkuji mu originál CD pro desku, sám nic neinstaluje ale nabídne k výběru několik ovladačů. Zkoušel jsem asi pět ale nechytačka. Ve všech ale je zmínka o vistách.
-
- Pohlaví:
Pro XP jsou http://www.asrock.com/MB/download.asp?M ... 0UCC&o=All VIA high definition audio driver ver:v7700d
díky moc, instaloval jsem ovl. z odkazu, integrovaná zvukovka si dala říct, večer zkusím SoundBlastra, třeba pojede už taky. SB proto že při nahrávání z integr. jsem měl problémy.
DÍKY moc
DÍKY moc
-
- Pohlaví:
Není zač. No hlavně si nenapsal proč SB nainstalovat nejde. Musí to něco psát.
tak jsem se k tomu zase dostal. Předtím SB při instalaci hlásil taky kód 39.
Teď se po několika pokusech , zákazech a povoleních SB probudil, ovladače instalovat jdou, ale z desky nedostanu ani pííp. Zkusil jsem ji z jiného disku, nejde taky.
Vypadá to že umřela, budu muset shánět něco, co má vstup uvnitř pro propoj s televizní kartou ale asi to bude v současné době už problém.
Děkuji a přeji dobrou noc.
edit:
vyřešeno, sehnal jsem ten samý SB, chodí :)
Teď se po několika pokusech , zákazech a povoleních SB probudil, ovladače instalovat jdou, ale z desky nedostanu ani pííp. Zkusil jsem ji z jiného disku, nejde taky.
Vypadá to že umřela, budu muset shánět něco, co má vstup uvnitř pro propoj s televizní kartou ale asi to bude v současné době už problém.
Děkuji a přeji dobrou noc.
edit:
vyřešeno, sehnal jsem ten samý SB, chodí :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 5807
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
13 zář 2024 14:32
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6201
-
od mateo-
16 úno 2025 16:09
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11860
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”