Zdravím,
asi před týdnem se mi začal objevovat přes obrazovku zelený asi 1mm tlustý pruh vedoucí od vršku dolů. Prvně se objevoval na pravé strašně uplně na kraji monitoru takže mě to nevadilo poté se ale posunul víc doprostřed. Zezačátku pruh šel lehce fixnout třeba tím že jsem zapnul nějakou hru, nebo změnil rozlišení nebo odhlásil a přihlásil uživatele. Dneska ráno mě to blbnulo a musel jsem vyhledat nové ovladače GK ( i když to žádné nenašlo ) dát rr pc a pak to šlo. Ovšem teď nepomáhá už nic a pruh tam stále je. Nutno podotknout že pruh mám pouze na monitoru připojeném k nb.
NB je: http://www.czc.cz/acer-aspire-timelinex ... 70/produkt
Monitor někdy z roku 03 ale stále funguje.. nějaké LG... a prosím nepište mi že starý monitor kup nový atd... doteď to neblblo a najednou začalo? navíc to že se to posunulo víc do středu?
Edit: LG FLATRON L1750S ( zjevně )
PS: ten pruh tam je i když loaduje bios i widle
DÍKY ZA VŠECHNY RADY PROTOŽE S TÍM SE FAKT NEDÁ PRACOVAT TEN PRUH DOST ZAVAZÍ :)
Zelený pruh přes obrazovku Vyřešeno
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Zelený pruh přes obrazovku Vyřešeno
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

-
- Pohlaví:
Re: Zelený pruh přes obrazovku
Pokud je pruh pouze na monitoru, je to vada monitoru.
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
ok, ale v tom případě proč mizel nebo proč se přesunul z prava víc do středu?
E: našel jsem víc lidí co s tím měli problém na netu ale nikde není fix.. vždycky to byl nb a skoro vždy GK od AMD
E: našel jsem víc lidí co s tím měli problém na netu ale nikde není fix.. vždycky to byl nb a skoro vždy GK od AMD
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru

-
- Pohlaví:
Pokud je to nějaká fyzická závada monitoru, což tomu nasvědčuje, pak nic fixovat nejde. Zkus jiný monitor a tím vyloučíš závadu grafické karty,
Podle popisu závady bych to spíše tipoval na závadu GK, na závadu monitoru bych soudil jen v případě, že by se pruh objevil/objevoval neustále na jednom místě. Pokud se objevuje různě, závadě monitoru nevěřím.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
jasně že to není monitorem.. teď se to potvrdilo.. beznadějně jsem už vypínal pc a jak pc spadne na monitoru se ještě zobrazí nějaká "blbost" tabulka ale tam už pruh nebyl.. tak jsem zase zaplnul pc a pruh zmizel...
tak jsem z toho jelen... nějaké rady?
tak jsem z toho jelen... nějaké rady?

Závadu monitoru nejlépe vyloučíš jeho vyzkoušením s jiným PC. Do té doby není jisté nic, i můj názor je jen názor.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
wattmetr píše:Podle popisu závady bych to spíše tipoval na závadu GK, na závadu monitoru bych soudil jen v případě, že by se pruh objevil/objevoval neustále na jednom místě. Pokud se objevuje různě, závadě monitoru nevěřím.
Jestli jsem to správně pochopil, pak závada se projevuje POUZE na externím monitoru - ne na displeji.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 5650
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
07 bře 2025 21:46
-
- 11
- 5681
-
od Martab
05 pro 2024 17:41
-
- 16
- 9179
-
od šulda
28 bře 2025 21:30
-
- 7
- 4342
-
od petr22
18 srp 2024 10:25
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9697
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”