Problémy (nejspíš) s grafickou kartou

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tukan007
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problémy (nejspíš) s grafickou kartou

Příspěvekod tukan007 » 17 srp 2013 19:52

Zdravím,
mám jeden docela vážný problém, se kterým si nevím rady, a rozhodl jsem se poradit s někým zkušeným tady.
Asi pět měsíců mám notebook HP ProBook4540s s grafickými kartami Intel HD Graphics 4000 a AMD Radeon 7650M. Všechno funguje jak má, až na několik problémů, které jsou docela dost zásadní...

* Při vypínání notebooku se mi párkrát stalo to, že po načtení obrazovky s titulkem "Vypínání", se za chvíli obrazovka vypla, avšak počítač běžel dál - větráky, světýlka svítila, jediným řešením bylo notebook vypnout tlačítkem.
* Při jedné hře (konkrétně The Sims 3, tedy pro můj počítač nepříliš náročná věc), se mi několikrát stalo, že hra i počítač naprosto zamrzly, když ve chvíli "záseku" běžel zvuk, zasekne se taky a hraje pořád v kraťoučkých intervalech dál dokola... Není jiného řešení, než opět počítač natvrdo vypnout tlačítkem...

Tak jsem se rozhodl to řešit, napadlo mne, že to bude grafárnou, a tak jsem aktualizoval ovladače u té Intel, ta je má aktuální, a taky jsem tu zkusil u té AMD. Ta už si aktualizované ovladače našla a aktualizovala. Aktualizace byla doprovázena neustálým blikáním obrazovky (vypnutí-zapnutí) a zvukem Windows, jako kdyby se něco odpojovalo a připojovalo (hardware). Pak to ukázalo, že aktualizace byla úspěšna, a hotovo.
Jenomže za chvíli se objevila hláška, že program, přes který se dá karta AMD spravovat (Catalyst Control Center), se musí ukončit (hledání problému, musíme ho ukončit ...). Pak jsem zkusil pustit Mozzilu Firefox. Za chvíli to samé. A navíc mi nejde otevřít jakýkoli obrázek, pokud na něj začnu zběsile klikat ve snaze ho otevřít, ukáže se hláška "Vzdálené volání procedury se nezdařilo". A nic ....

Poprvé jsem po tomhle vše obnovil systém, a byl klid. Jenomže včera se mi opět sekla hra, pak se mi večer při vypínání zase sekl komp, a navíc se to samé s hrou stalo zase dnes, a já bych si opravdu hodně nerad zničil tehle skoro novej notebook... Takže jsem zkusil ten stejnej postup (aktualizace ovladačů), avšak se stále stejným výsledkem, jako poprvé.

Takže vás prosím o radu, jinak dodávám, že počítač s velkou pravděpodobností zavirován není, protože Avast nikdy nic nenašel.

Děkuji za pomoc.

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Problémy (nejspíš) s grafickou kartou

Příspěvekod d1amond » 18 srp 2013 08:18

Reklamuj to. Pravděpodobně problém v přepínání, vypínání grafik.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

tukan007
nováček
Stav:

Re: Problémy (nejspíš) s grafickou kartou

Příspěvekod tukan007 » 18 srp 2013 11:46

Díky moc, zkusím to teda reklamovat, snad to uznají. :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s grafickou kartou
    od muffin105 » 11 lis 2024 16:49 » v Problémy s hardwarem
    8
    2165
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 07:22
  • Problem s grafickou kartou GIGABITE 3070Ti Příloha(y)
    od M4rrywanna » 04 pro 2024 16:17 » v Problémy s hardwarem
    5
    2137
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    08 pro 2024 07:59
  • Herní PC do 18 000 Kč – WoW, PoE2?, běžná práce, stará sestava nejspíš odešla
    od MoA285 » 25 kvě 2025 21:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    1576
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    26 kvě 2025 08:51
  • tip na grafickou kartu
    od Foligno » 31 črc 2024 11:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    3206
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    07 srp 2024 21:14
  • Problémy s prehliadačom