Výber SSD na Windows 7 Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Výber SSD na Windows 7

Příspěvekod zeus » 19 srp 2013 20:32

Laggger164 píše:väčšina programov sa ponúka na disk C

Oni se nabizeji na SYSTEMOVY disk bez ohledu na pismeno. Defaultni cestu lze zmenit v registru. Lze i to tvoje - instalovat system na E: (rucni vypomoc v dispartu pri instalaci), ale pak viz vyse - vse se ti bude nabizet na E:
Zkratka nevidim duvod nemit SSD se systemem jako C: a u programu si pri instalaci vybirat umisteni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 19 srp 2013 21:05

Přijde mi to, že se tazatel chce levou nohou za pravým uchem. Asi to jde, ale proč tak složitě?

Předpokládám, že na disku C bude systém. SSD má sloužit pro systém. Takže bych odpojil stávající disky, nechal jen SSD, nainstaloval systém. Je nesmysl dělit 120GB.
Po instalaci systému na SSD bych opět zapojil disky, které se automaticky nastaví jako další v pořadí, tj. D (původní C) a E (původně D). Tyto disky bych používal - a ostatně používám, na data.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 19 srp 2013 21:25

Jen bych dodal, že pokud tazatel nechce ručně měnit cestu instalovaných programů pak jsou dvě možnosti:
1. Trvalá - změna hodnoty ProgramFilesDir v registru http://support.microsoft.com/kb/933700/cs
2. Před instalací změnit systémovou proměnnou %program files% což lze řešit skriptem, případně dávkovým souborem
K tomu jen dodám, že instlace na E: je možná - sám instaluje dva systémy tak, že jeden je na C: a druhý na F:, nicméně systém spuštěný z F: nenabízí instalaci na C:, ale na F:, což je dáno systémovou proměnnou %program files% (hodnotou v registru). Byť existovaly programy, které chtěly na C: za každou cenu, slušný instalátor si cestu do programové složky zjistí právě přes %program files% a tuto cestu také nabídne při instalaci.

Laggger164
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Laggger164 » 22 srp 2013 14:07

d1amond píše:Přijde mi to, že se tazatel chce levou nohou za pravým uchem. Asi to jde, ale proč tak složitě?

Předpokládám, že na disku C bude systém. SSD má sloužit pro systém. Takže bych odpojil stávající disky, nechal jen SSD, nainstaloval systém. Je nesmysl dělit 120GB.
Po instalaci systému na SSD bych opět zapojil disky, které se automaticky nastaví jako další v pořadí, tj. D (původní C) a E (původně D). Tyto disky bych používal - a ostatně používám, na data.

Ale nebudem mať potom problémy s windowsom ktorý mi zostane na HDD?
Bude mi tam len zaberať miesto a nič iné.

--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Srp 2013 14:09) ---

ITCrowd píše:Jen bych dodal, že pokud tazatel nechce ručně měnit cestu instalovaných programů pak jsou dvě možnosti:
Trvalá - změna hodnoty ProgramFilesDir v registru http://support.microsoft.com/kb/933700/cs

Dobre toto by mi mohlo pomôcť. Takže nemusím špekulovať s výmenou označení diskov.

--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Srp 2013 14:20) ---

Všimol som si že ten disk je vypredaný a nahradil ho lepší no drahší typ.

http://micomp.ekatalog.biz/zbozi_detail ... =undefined

Je tento disk naozaj lepší?
Ak máte problém s mojou slovenčinou povedzte mi to.
Když máte problém s mou slovenštinou řekněte mi to.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 23 srp 2013 01:32

Právě že problémy bys měl, kdybys to dělal tím svým způsobem.

Když nainstaluješ Win7 na nový disk samostatně, tak aby "neviděl" jiný systém = to znamená odpojit ten původní disk, tak máš 2 disky a dva oddělené systémy. Ten původní disk pak klidně zformátuj, pořád budeš mít systém odděleně na tom novém disku.

Naopak kdybys instaloval ke stávajícímu OS další, měl bys bootovací nabídku, který systém spouštět. Ale pak je problém, když chceš jeden ze systémů odstranit, aby nepřekážel. Jednoduše to nejde.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Laggger164
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Laggger164 » 23 srp 2013 16:59

Ja som videl ako sa to robí. Takže : zálohovať, odpojiť disk, pripojiť SSD, nainštalovať windows, pripojiť HDD, sformátovať HDD, vrátiť zálohované súbory, HOTOVO :D
Ak máte problém s mojou slovenčinou povedzte mi to.
Když máte problém s mou slovenštinou řekněte mi to.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”