Zdravím,
známá si koupila notebook HP 650, na kterém byl Windows 8. Nevyhovuje jí a chce sedmičky. Na jejím starém NTB má legální sedmičky, tak jsem jí to chtěl přeinstalovat. Jenže ejhle. Vůbec se mi pod osmičkama nedaří bootovat z cd. Z nastavení jsem restartoval počítač do té obrazovky odkud se dá bootovat, ale nedaří se mi načíst Linux, Hiren's boot ani instalačka sedmiček. Instalačku sedmiček jsem pustil přímo v osmičkách, ale v průběhu instalace chce restartovat, to se udělá, ale pak už se do instalace nevrátí... Jsem teď celkem bezradnej, jak bych to mohl naformátovat? Při instalaci sedmiček mi to formát nenabídlo, jen to řeklo, že Windows co tam jsou se přemístí do složky Windows_old. Při pokusu o bootování jakéhokoliv CD mi to anglicky napíše, že disk se nepodařil načíst.
Přechod z Windows 8 na Windows 7 Vyřešeno
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přechod z Windows 8 na Windows 7
Ty sedmičky jí na tom druhém nepůjdou, protože je to s největší pravděpodobností OEM verze a reinstalací na jiný book o tu licenci přijde, protože je to vázané na tu desku toho prvního booku... Za prvné je to teda nelegální a za druhé přijde o tu legální licenci. Není to trochu škoda? TO si opravdu nezvykne? Tak rozdílné to zase není...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Ako písal môj predchodca - memphisto, je to škoda, zahodiť takto licenciu.
Ak jej vadí na Win8 to, čo väčšine - absencia slačítka štart, dá sa to ľahko vyriešiť - doinštalovať tlačidlo štart tretích strán a Win8 je O.K.
Na nete je dostatočná ponuka rôznych tlačidiel štart, stačí pogúgliť. Sú zadara (napr. Windows 8 - Start Menu - aj v CZ. Že vraj najvydarenejšie zadarmo je Classic Shell: http://www.slunecnice.cz/sw/classic-shell ), alebo za peniaze (StartIsBack - toto používam, je aj v CZ jazyku a som spokojný, Stardock Start8, atď., stačí si vybrať).
Ak jej vadí na Win8 to, čo väčšine - absencia slačítka štart, dá sa to ľahko vyriešiť - doinštalovať tlačidlo štart tretích strán a Win8 je O.K.
Na nete je dostatočná ponuka rôznych tlačidiel štart, stačí pogúgliť. Sú zadara (napr. Windows 8 - Start Menu - aj v CZ. Že vraj najvydarenejšie zadarmo je Classic Shell: http://www.slunecnice.cz/sw/classic-shell ), alebo za peniaze (StartIsBack - toto používam, je aj v CZ jazyku a som spokojný, Stardock Start8, atď., stačí si vybrať).
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No ale přesto, ať by se na tom NTB mělo cokoliv dělat, proč mi ty osmičky nenabootují žádné CD?
A nastavil si v biose boot cd-dvd ?
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jistě, ve Windows 8 jsem šel do nastavení, restartoval jsem do nějakého toho spešl režimu, tam jsem vybral BOOT a CD/DVD mechanika. Ale CD se nepodařilo načíst. Přitom je běžně používám.
Ešte ma napadá: prepnúť v biose HDD z AHCI na IDE.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dobře, k tomu NTB se dostanu zítra, zkusím to. Ale osobně konkrétně tomuhle nerozumím, proč?
U HP je jedna zrada
DVD mechanika neni DVD mechanika, ale USB upgrade bay
Pripadne presun HDD uplne na konec toho poradi bootovani
DVD mechanika neni DVD mechanika, ale USB upgrade bay
Pripadne presun HDD uplne na konec toho poradi bootovani
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co UEFI, Secure boot a podobne vymozenosti?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nevím, na co přesně se ptáš? Trošku v tom teď plavu...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8224
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30