Prázdná plocha a následně ztracené soubory

...

Moderátor: Mods_senior

fien
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Prázdná plocha a následně ztracené soubory

Příspěvekod fien » 24 srp 2013 19:59

Zdravím,
mám takový menší problém, se kterým mi snad dokážete poradit. :smile:
Na počítači (systém windows 7) mám dva uživatele např. A a B a jednoho dne zjistím, že plocha uživatele A je prázdná (jsou na ní pouze některé základní programy), navíc zmizely všechny záložky i historie z firefoxu. Snažím se soubory dohledat, najdu je v umístění Admin/Desktop (což je mi divné, jelikož uživatel A je také admin) a přesunu je na plochu uživatele A.

Počítač restartuji. Opět jdu na plochu uživatele A a ejhle, objeví se plocha, která tam byla předtím (před záhadným zmizením), záložky i historie jsou na svém místě, ovšem bez souborů, které jsem předtím přesunula na onu prázdnou plochu. Následně se snažím tyto soubory dohledat, ovšem všechny jejich zástupce mi hlásí, že data byla přesunuta nebo změněna (překvapivě). Když se snažím dohledat jejich umístění, hlásí mi to disk E, který jsem ovšem v počítači nikdy neměla. :wtf:
Uživatel B žádné změny nezaznamenal.

Naštěstí tedy mám tyto zmizelé soubory zazálohované... ale stále nechápu, co se mi to tam objevilo za plochu, a kam soubory mohly zmizet. :wtf:
Pokud máte tušení, tak díky za odpověď.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Prázdná plocha a následně ztracené soubory

Příspěvekod X » 24 srp 2013 20:28

Plocha není vhodná pro ukládání souborů! Říká ty něco: automatické vyčištění plochy od málo používaných "věcí"?

fien
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod fien » 24 srp 2013 22:02

Mně ano, šedesátiletému uživateli A, kterému jsem se snažila problém vyřešit, nikoliv. A v tom problém velmi pravděpodobně nebyl, jelikož vše krom oněch souborů bylo na svém místě (i jiné soubory, které nebyly přendány).

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 24 srp 2013 22:09

Doporučuji vlastní složku pro ukládání a nejlépe mimo Documents and Settings, protože tam je vše hluboce zanořené, zmatené a systém i aplikace si tam také ukládají, navíc po novém instalu Win se tam už nemusíš dostat.

Pro odkazy se mrkni na nějaké manažery ikon, získáš pohodlí a dodatečné funkce, jaké na ploše nenajdeš. Navíc při novém instalu Win budeš podle zástupců (které tam stále zůstanou, maximálně budou obecné = nenainstalované) vědět, co ještě máš nainstalovat a v jaké nejlepší verzi (nejnovější neznamená vždy nejlepší). Za sebe mohu doporučit Drag Strip, které používám již spousty let >>> viewtopic.php?f=58&t=48260&start=10

Obrázek

Nebo:

Stardock Object Dock Plus 1.04A - panel

Advanced Launcher 1.22.zip

Aston 1.2.6-Rozšíření pracovní plochy Windows o mnoho nových funkcí. Umožňuje pomocí skinů měnit vzhled všech částí pracovní plochy, možnost vytváření nových lišt v různých hladinách.zip

B-panel 1.1.4-jako panel nástrojů ve Windows.exe

CustomBar 1.0-vlastní panel.exe

Elbow Grease for Windows 1.0-Nástrojový panel se čtyřiceti konfigurovatelnými tlačítky pro spouštění aplikací, monitorem využití pamět.exe

Free Launch Bar 1.0 FW 520kB náhrada panelu snadného spuštění sofistikovanějším řešením.exe

FreeSmile myMenu 1.01-do vašeho sytému přidá další menu (podobné menu START).exe

H-menu 6.0-skrytý panel s tlačítky pro rychlé spuštění vašich oblíbených programů, otevření dokumentů, obrázků, webových stránek.exe

Object Dock 1.2-panel, lišta pro ikony, zástupce, zvětšování ikon po najetí, počasí.exe

Rocket Dock 1.1.3 - Animovaný, transparentní spouštěcí dok podobný aplikaci Object Dock. Je kompatibilní s mnoha ostatními motivy, které využívají ostatní programy stejného zaměření.exe

Shelves 1.02-Nástojové lišta, která je umístěna na levé straně pracovní plochy (desktopu) a má podobu šuplíků, které se pomocí myši automaticky vysouvají.exe

Stat Bar 2.301 (released on April 1, 2002)-panel s informacemi.exe

ToolbarPro
4.60.zip

ToolBox 1.81-Konfigurovatelný panel nástrojů, s mnoha možnostmi drag & drop, monitorování volného místa na discích, počitadlo dráhy myši, monitor paměti.zip

True Launch Bar 3.1 náhrada panelu snadného spuštění pokročilejším.exe

Turbo Launch 5.0.7 (2005.04.08 ) - panel zástupců, podobný Drag Strip!.exe

Y'z Dock 0.8.3-panel na ikony.zip

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 26 srp 2013 21:11

Popis sedi na vytvoreny docasny profil (na ktery byl uzivatel A upozornen hlaskou, stava se to v pripade potizi s diskem ci registrem) - v takovem pripade ma presunuti cehokoliv opravdu za nasledek ztratu dat.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Raspberry Pi 5 - raspios-bookworm - vzdalena plocha
    od L.L » 19 srp 2024 14:44 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    8
    4629
    od L.L Zobrazit poslední příspěvek
    19 srp 2024 23:00
  • Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
    od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    3384
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 12:27
  • eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
    od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp)
    8
    9470
    od pajauh Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 18:07
  • Flash disk - soubory nelze přehrát
    od Kincl6 » 18 pro 2024 21:13 » v Vše ostatní (hw)
    3
    3958
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    19 pro 2024 12:16
  • Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
    od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    4556
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 kvě 2025 14:38

Zpět na “Vše ostatní (sw)”