Oplati se to?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 07 srp 2007 22:34

Pepis, nikdo se ti nesměje. Taky nemám zrovna ranec korun na nový počítač. Syn má můj bývalý celeron 2G, manželka má můj, ještě předchozí P500MHz a já mám P4 3,06G. Takže žádný nadupaný šlágry. Taky bydlím na vesnici, taky nakupuji na netu, taky šetřím každou korunu. Je zcela jedno, jestli ti na to dávají rodiče, nebo si na to, jako já, musíš vydělat sám. Pořád to stojí peníze a i když si vydělám víc než chlapi u soustruhu (jejich práce si opravdu upřímně vážím), stejně si nemohu dovolit kupovat drahé věci. Chápu, že chceš posílit. Alespoň malinko, alespoň o kousek být rychlejší, než teď. Ale ta cena je opravdu neúměrně vysoká tomu povýšení. Chvíli si počkej na tu správnou nabídku. Přišetři si k tomu co máš, ještě pár korun. Hlavně buď trpělivý. Uvidíš, že časem se na Aukru, nebo na i-kup, kde nakupuji já, objeví nabídka, která bude za pár kaček a povede se ti, jí odklepnout pár sekund před koncem. Prodávající sice musí šílet, že to prodal za vyvolávací cenu, ale ty budeš mít o to větší radost :wink: Každopádně se neboj konzultovat ceny zde, na PC-Helpu. Pravda, jsou zde i kluci, kteří se ti budou posmívat, že chceš lézt do "šrotu", ale jsou zde i skuteční odborníci, kteří ti bez posměchu poradí, jestli je cena přiměřená či nikoliv. Mnohdy ta dobrá rada vypadá jako arogance, ale i prosté ANO, nebo NE, je mnohdy radou nad zlato :wink:

PS. Ještě k tomu posílení. Nezapomenu tu radost v očích mého syna (16), když dostal k vánocům v krabici desku (Asus P4PE-X), procesor (Celeron 2000MHz), a 256MB RAM, které jsem vyndal ze své skříně a nahradil tak jimi jeho P400. Vím, že pro řadu vašich vrstevníků je to ubohé, přesto si myslím, ... ale vždyť je to jedno...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Reklama
Pepis
Tvůrce článků
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepis » 08 srp 2007 09:35

Díky hoši zvedli jste mi náladu :smile:

Pepis
Tvůrce článků
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

...

Příspěvekod Pepis » 08 srp 2007 09:37

X píše:Využij repase ve svých známých IT prodejnách ...

Co to znamená repase? :idea:

Pepis
Tvůrce článků
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepis » 08 srp 2007 09:55

Marfy píše:Pentium D945 (2x4,0Ghz)

To maš taktovane ne? :idea: jede stabilně? :roll:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 08 srp 2007 10:39

Repase jsou použité díly, které jsou přezkoušené, mají vyměněné opotřebené díly a prodejce na ně pak zpravidla poskytuje několikaměsíční záruku. Počítače složené z takovýchto komponent jsou pak sice lehce za horizontem vysokého výkonu, zato však za přijatelné koruny a hlavně, prvních pár týdnů se zárukou.

Pepis
Tvůrce článků
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Aha

Příspěvekod Pepis » 08 srp 2007 10:44

Aha kdyby napsal repasovane Pc tak bych to pochopil podobnost to mělo ale nanapadlo mě to :D

A neznate někdo nějakou dobrou stranku na nove části Pc nejenom dobrou i levnou(např. barbone.cz je to dobra stranka) ?A na starší dily?

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 08 srp 2007 16:25

Pepis píše:
Marfy píše:Pentium D945 (2x4,0Ghz)

To maš taktovane ne? :idea: jede stabilně? :roll:

Jo je to mírně taktlé.Jel mi i na 4,5Ghz ale trochu jsem to stáhl,protože ventilátor už se točil na plné točky i v 2D režimu a už byl slyšet.Na těch 4,0Ghz jede naprosto stabilně a ventilátor má asi 750ot/min a není téměr vůbec slyšet.
Co se týče těch repasí,raději si trochu přihoď a kup nové věci.Nemusí být nejnovější typy desek a procesorů.Výprodejové platformy jsou taky vcelku výkoné.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 08 srp 2007 16:46

Na nové díly se mi osvědčil http://www.czechcomputer.cz. Ceny jsou příznivé, poštovné je asi nejnižší na netu (100,-Kč za jakkoliv veliký balík), ke všem položkám diskuse, dodání u položek skladem do 24hodin,... Jeté díly si občas vydražím na http://www.i-kup.cz, ale jen za vyvolávací ceny, pokud by někdo přihodil ztrácím zájem (před pár lety jsem takto koupil 17ku CRT monitor za 400,- pouhé čtyři sekundy před koncem aukce).

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 08 srp 2007 17:00

Levný a spolehlivý krám: http://www.alfacomp.cz

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 08 srp 2007 19:27

Elusive píše:Levný a spolehlivý krám: http://www.alfacomp.cz

Souhlasím.. tam nakupuji i já :) Zboží většinou chodí do dvou pracovních dnů a posílají to přez PPL. Nedělám si iluze jak s tím zacházejí, ale ještě mě nic poškozeného nepřišlo. Poštovné je tuším 120 (ruku do ohně bych az to nedal) ale při nákupu přes internet se počítá sleva 2% což většinou ty koruny v pohodě vrátí (od 6000 :)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 08 srp 2007 19:49

všechno je to otázka dostupnosti a možnosti výběru a hlavně i cena pro mě se osvědčil obchod TS Bohemia
který je nedaleko a ceny jsou více než konkurenční těm na netu :wink:
a i zde jsou zajímavé výprodeje nejen starší výrobky s nižším výkonem ale i starší modely s dobrým výkonem
a občas se tam dá najít zajímavá věc hlavně že je nepoužitá tedy zaručená kvalita pro ty co nedisponují velkým kapitálem :wink:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Pepis
Tvůrce článků
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

...

Příspěvekod Pepis » 08 srp 2007 21:14

Marfy píše:Jo je to mírně taktlé.Jel mi i na 4,5Ghz ale trochu jsem to stáhl,protože ventilátor už se točil na plné točky i v 2D režimu a už byl slyšet.Na těch 4,0Ghz jede naprosto stabilně a ventilátor má asi 750ot/min a není téměr vůbec slyšet.
Co se týče těch repasí,raději si trochu přihoď a kup nové věci.Nemusí být nejnovější typy desek a procesorů.Výprodejové platformy jsou taky vcelku výkoné.

Ale neni to normal box chladič ne?

Diky všichni za tipy a nějaky good Lcd monitor a hlavně levny nebyl by na skladě tipu :D ?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • iPhone 16 Pro Max oplati sa?
    od Søren » 20 zář 2024 00:27 » v P: Vše ostatní
    2
    3965
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    19 říj 2024 12:29

Zpět na “Vše ostatní (hw)”