Dobrý den,
mám tu opět jeden z mnoha problémů s mikrofonem. Mám počítač se základní deskou ASUS P5LD2 s chipsetem Intel 945P (Lakeport-p) + ICH7R, na něm win 7 a na nich mám nainstalovaný ovladač na audio Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio. Sluchátka jsou funkční, ale počítač mi z mikrofonu nesnímá žádný zvuk, pokud ale dám záznam stopy, zaznamenává mi to určitý šum jako regulérní zvuk. Co se týče zdířek zkoušela jsem přední i zadní, v obojích stejná odpověď, velikost jacku odpovídá, manuální zamčení mikrofonu na sluchátkách nemám. Mikrofon nefunguje vůbec v žádném programu, ale v TS3 i ve Skype se mi přenáší ten charakteristický šum. V nastavení mám povolení používat zařízení, zesílení mikrofonu na maximum i hlášku, že zařízení pracuje správně. Nevím jestli mám správný ovladač na chipset a jestli to dokáže nějak ovlivnit. Pokud s tím máte jakékoliv zkušenosti, byla bych Vám opravdu vděčná za radu. Předem Vám děkuji za odpověď. S přáním příjemného dne Jarabaček
Nefunkční mikrofon Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Nefunkční mikrofon
Je mikrofon funkční? Je v růžové zdířce? Podívej se do nastavení - Ovladací panely - Zvuk a zvuková zařízení, zda někde není vypnuty, anebo ztišený.
Děkuji za radu, ale jak sem již v první zprávě psala, sluchátka i mikrofon funkční, vyzkoušeno na jiném počítači, stejně tak v ovládacích panelech zkontrolováno ztišení a zapojení a stále nic. Stejně tak zdířky, krom růžových vepředu i vzadu, jsem pro svůj vlastní pocit vyzkoušela i ostatní. A zase nic.
-
- Pohlaví:
Podívej se do Skkype jetli máš nastavený správný mikrofon a zda se ti když mluvíš hejbe ten zelený ukazatel.
Děkuji za radu, ale momentálně nemám nainstalovaný skype pouze TS, takže si myslím, že můj problém se skypem moc nesouvisí, uvedla jsem to jako příklad, že mi nefunguje opravdu v žádné aplikaci. Pokud by Vám ale tato informace pomohla v diagnostice mého problému, ráda si skype nainstaluji a tuhle informaci ověřím.
-
- Pohlaví:
Tak ve Skype je vidět zda je nastavený správný mikrofon /někdy se to samo změní/ a také zda funguje. Ale nejspíš ho máš někde zeslabený.
Tam je několik nastavení a je třeba zkontrolovat všechny karty.
Tam je několik nastavení a je třeba zkontrolovat všechny karty.
Veškeré nastavení ve zvuku jsem překontrolovala, nikde není vypnutý ani ztlumený. V příloze posílám obrázek skype. Nic z mikrofonu se nepřenáší, ale slyším tam šumění a pokud dám zkoušku mikrofonu, tak tam dokonce slyším i psaní z klávesnice.
Nic jen šum. Mám takovou nehezkou teorii, že na takhle starou základní desku neexistuje už žádný funkční ovladač na mikrofon.
-
- Pohlaví:
Ovladač na mikrofon není, je to ovladač na zvukovou kartu. Všechno vypadá dobře, zbývá to nastavení. Ono to chce všechno rozklikat, těch možností nastavení je tam více a někdy jsou schovaná pod Upřesnit.
Tak jo jdu krok po kroku. Ovládací panely hrdw a zvuk. zde vyprintskrínováno všechno co má v počítači co do činění se zvukem, nemůžu tam najít absolutně nic ,co by nesouhlasilo. A ještě jednou děkuji, že se věnujete mému problému.
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Srp 2013 14:54) ---
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Srp 2013 14:54) ---
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2836
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
-
- 8
- 5534
-
od Baggy