Pc se vypíná, vydrží pár vteřin, než se vypne Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Pc se vypíná, vydrží pár vteřin, než se vypne

Příspěvekod warcraftan » 31 srp 2013 22:48

Dobrý večer

Z aukra mi přišel dual core od intelu, konkrétně model 6300, zaměnil jsem ho za můj současný cpu intel pentium D 820 (na kterém mi pc normálně fungovalo). Otevřel jsem bednu, vyndal chladič, zaměnil procesor, dal chladič zpět, zapnu pc=>naběhne pár vteřin a potom se vypne. Zkoušel jsem reset cmos (vyndání baterky), ale nepomohlo. Pak jsem ho zapnul znovu a ukazala se zpráva od nějaké fault bios, tak jsem dal load optimized setting nebo tak nějak, ale stále nic...Někdy mi to naběhne až do biosu, ale než se tam stihnu pořádně rozkoukat, tak se mi pc vypne. Někdy se i načte logo windowsu a pak se to hned vypne.

Co mám dělat?
PS: tak jsem měl za to, že cpu z aukra je dead a dal jsem tam původní pentium, ale dělá mi to pořád to samé... :evil: :evil: :-x
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Reklama
Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: Pc se vypíná, vydrží pár vteřin, než se vypne

Příspěvekod Oxxid » 31 srp 2013 23:02

Co zdroj?

--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Srp 2013 23:05) ---

Ale počítam ze bude OK. Nemás třeba nejakej ohnutej PIN v socketu?

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 31 srp 2013 23:12

Zdroj byl v pořádku už i předtím, čili nedovedu jsi představit že za tu dobu se s nim něco stalo.

Socket žádné piny nemá, pin má max procesor - asi takto jsi to myslel a žádný z procesoru nemá ohnuty pin.

Odesláno z htc EVO 3D pomocí tapatalk 4
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Argon
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Argon » 31 srp 2013 23:42

dal jsi na cjladič pastu? :)

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 31 srp 2013 23:50

Ano dal a chladič doléhá. Já vím, že popisek nejvíc sedí na teploty, ale v tom problém nebude.

Tak problém v teplotách doopravdy bude. Rushnul jsem to do BIOSu na health status a teplota cpu rapidně stoupá, při přiložení prstů na chladič se teplota zastaví nebo mírně klesne.. V doléháni bych chybu neviděl, tam se jedná o 2mm rozdíl, problém bude asi ta pasta... Ze já se vůbec nervuju, pocinajem komponentů stáří XX let...
Odesláno z htc EVO 3D pomocí tapatalk 4

DiaRedMan
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod DiaRedMan » 01 zář 2013 08:06

To my jednou ve škole jsme spravovali asi 10 let staré kompy, a pořád to nějak hučelo a my že to je normální že se nic nemůže přehřívat....
No vyhořelo asi 5 PC :-D
Naštěstí jsme to potom zachránili ten zbytek.

A příčina: chladič nedoléhal na procesor a teplovodivá pasta byla mizerná. Já bych se tam podíval při spravování, ale ti co tam byli se mnou že to je prý zbytéčne :D
No, ale fůra mi nejde do hlavy proč se to při tak vysoké teplotě nevyplo.

No jinak hodně štěstí stím PC :-)

Odesláno s iPadu :-) takže sorry za chyby..

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 01 zář 2013 12:17

Nerad bych se plet, ale nemá zmíněný procesor paticiLGA775? Pokud ano, tak patice má pružné kontakty a procesor nemá žádné piny, ale jen kontaktní plošky. Pokud tomu tak je, viděl bych to na špatný (nepružící) či znečištěné kontakty buď na procesoru či patici. Přece jen za ty roky to mohly trochu zoxidovat či se vymačkat.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod kropovez » 01 zář 2013 12:23

Konkrétně na 775 jsem měl tenkrát desku od GIGABYTE s procesorem E5200. Po dvou letech jsem upgradoval na Q6600 a po výměně, než se stihl pc zapnout, tak byly teploty na 80 stupních. Zjistil jsem, že deska do něj pouští moc proudu, přitom bylo vše nastaveno na auto. Pomohlo až manuální nastavení napětí, ale taková náhoda se asi může stát jen mě :D
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Re: Pc se vypíná, vydrží pár vteřin, než se vypne  Vyřešeno

Příspěvekod warcraftan » 01 zář 2013 13:03

Speed_dead píše:Nerad bych se plet, ale nemá zmíněný procesor paticiLGA775? Pokud ano, tak patice má pružné kontakty a procesor nemá žádné piny, ale jen kontaktní plošky. Pokud tomu tak je, viděl bych to na špatný (nepružící) či znečištěné kontakty buď na procesoru či patici. Přece jen za ty roky to mohly trochu zoxidovat či se vymačkat.

Ano, máš naprostou pravdu, jen kontaktní plošky :-)...no..tenhle pc mám ještě od majitele, který odkoupil moje pc (amd 960T, GTX650Ti, 4GB, OS..), takže s tím zoxidovaním je to klidně možný, nicméně zjisťoval jsem si více infa proč mi nejde ten cpu z aukra (e6300), jestli náhodou nemám potřebnou verzi biosu a mám dokonce novější, než vůbec 6300ka vyžaduje..čili bych to viděl na špatnou koupi a majitel bud o tom nevědomky věděl, či nevěděl...nicméně já už s ním nebudu nic řešit..protože se mi nechce..stalo mě to 340,- (250cpu+90pošta)

K tématu: chladič jsem vyndal, opět zadělal a vypadá, že drží líp, než předtím a ted normálně už 5min funguji na pc, teploty viz obr (ted mam 65st)
Capture_221.jpg

Musím si už sehnat nějaké corečko, nebo aspon Athlon X4, i pentium G má nejlepší poměr cena/výkon...chci to doopravdy jenom na jednu hru a tj. Heroes of Newerth (možná popřípadně wow)

Díky všem.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC se při neaktivtě sám vypíná
    od stif » 05 pro 2024 10:06 » v Problémy s hardwarem
    6
    3096
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    08 čer 2025 16:50
  • Pc se nepravidelně vypíná při hře
    od Petr pc help » 09 led 2025 19:06 » v Problémy s hardwarem