PC, PS3 nebo Xbox360 Vyřešeno

Xbox, Playstation, Nintendo a další...

Moderátor: Mods_senior

NoDriX
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC, PS3 nebo Xbox360

Příspěvekod NoDriX » 04 zář 2013 16:40

To je těžší otázka :D Podle mě PS má lepší exkluzivky ( the last of us ! ), jestli chceš hrát přes internet,máš to zadarmo ( na ps4 se má platit, nevím jetsli se bude platit i na ps3, asi ne).A to je tak co se mi líbí víc u PS, xbox má zase kinect (!),když chceš hrát přes internet,používat nějaké ty aplikace,internet explorer, musís platit.Ale to není nic hrozného, já sem sehnal GOLD za 800Kč na rok.Ale tohle už asi víš.Já mám xbox, jsem spokojený, nové hry moc nekupuju, chvíly si počkám a koupím bazarovku, (nebo počkám na levnější) ,ale když to má kod na multiplayer a ten před tebou ho už použil,máš smůlu,tak taky proto kupuju bazarovky, které nemají takovou ochranu( a když mají koupím raději novou).Hry na konzole kupuju tak že jí napíšu do heuréky a vyberu tu nejlevnější,( Nové hry) nebo druhou nejlevnější, podle obchodu.To je vše :D

Reklama
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 04 zář 2013 16:51

To MEN: Ono je rozdíl rozjet a rozjet, to PC za 15K to ve FUllHD na 60FPS dá, ale otázkou je jak budou nastavené detaily... a s tím že u momentálních konzolí (PS3/XBOX360) jsou minimální detaily na PC mnohdy hezčí než to co je na konzolích, tak neočekávám, že by ty nové konzole používaly hned plné nastavení které je možné u PC. A za 13K můžu mít kombinaci FX6300 a HD7870/GTX660 a to je dost silné na to abych rozjel nové hry aspoň v odpovídající kvalitě jako na konzolích, né-li v lepší.

To NoDriX: Pokud u konzole vidíš jako + to že se dá hrát i na TV, tak to u PC jde taky, stačí na to vhodný kabel, a když sdílíš TV i s někým jiným tak je to výhoda, třeba když chci hrát tak si to pustím na TV, ale když se chce někdo dívat na TV tak já si to přepnu na monitor a pokuračuju. Potom na PC si můžu vybrat jaký ovladač chci, u konzole jsem odkázán na to co k tomu dostanu. Navíc výhoda PC je že já si můžu něco dělat na monitoru a k tomu můžu mít klidně na TV puštěné něco jinéhéo, třeba nějaký film, to mi konzole nenabídne, aby se jeden mohl dívat na film a druhý třeba surfovat na internetu...

Prostě PC je univerzálnější, ale to neznamená že konzole nemají taky nějaké výhody. U konzole je výhodou o něco nižší vstupní investice, ale u konzolí to zase zaplatíš v dražších hrách, u PC zaplatíš o něco více na začátku, ale pak máš levnější hry a tím se ti to částečně vrátí (respektive, za to PC zaplatíš +- stejně, ale tím že zaplatíš méně za hry, tak si částečně našetříš na upgrade).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

NoDriX
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod NoDriX » 04 zář 2013 17:01

Tak mužeš to dát na TV ale, chtěl bych vidět někoho kdo to tak má...

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 04 zář 2013 17:08

Já to tak třeba sem tam používám, ale to už je na rozhodnutí každého, jestli tu možnost využije nebo ne, konzole ti nedávají vybrat. Já jen reagoval na to, že tys to psal tak, jako by to bylo něco super a na PC neexistující. Kolik lidí to využívá toť druhá otázka... Ale aspoň máš na výběr.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

NoDriX
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod NoDriX » 04 zář 2013 17:12

Ok no...

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Zář 2013 18:31) ---

Jako já to ještě beru tak že do nového xboxu dáš 13 000, máš tam konzoli,ovladač,kinect a popřípadě ještě nějakou hru.A jak se říkalo že do 13 000 složíš lepší pc než je xbox tak to není pravda.Postav k tomu něco rovného. 13 000 na sestavu pc - peníze na OS - peníze na klávesnici,myš,kameru ( aby si vybavení bylo aspon rovné...A jsme na nějakých 8500 na samotný pc (cca).
Beru to tak že xbox koupíš se vším co k tomu potřebuješ ale pc ne (jakože už doma asi všichni máme myš,klávesnici,webku...)
Asi určitě to vnímáte jinak...Vím že xbox je herní konzole, ale PC bez myši a klávesnici ti je kničemu...Tak to beru já,můj názor...

NeaxusCZ
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod NeaxusCZ » 04 zář 2013 18:59

Já vím co dopovídám ale nevidím rozdíl v konzolích samozdřejmě značka, barva, výkon apod... mohou být jiné, ale v základu je to stejné ovladač, konzole, tv stejný princip i ta nová generace jede na stejném principu možná je lepší výkon nebo menu ale v základu je to stejné! Samozdřejmě že se to svým způsobem liší ale jak říkám "příjde mi to stejné" asi si nepochopil můj komentář neřekl jsem všechny konzole jsou stejné! řekl jsem že mezi xbox360 a ps3 není velký rozdíl je to stejný princip apod.. určitě má něco více a něco míň. Určiře bude mít ta nová generace konzolí něco od těch starých navrch ale je to jak s nějakou z her první díl je dobrý a ty další jsou pořád dokola je to můj názor a tím názorem nehejtuju ani jednu z konzolí a ani konzoloví hráč nejsem ale dokážu si toho všimnout!

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 04 zář 2013 19:21

To NoDriX: K PC potřebuješ akorát klávesnici a myš a to máš max 1K. OS máš 2,5K to máš max 3,5K navrch. Kameru nepočítám, protože tu k PC nepotřebuješ a ty 3,5K (spíš počítej 3K) co dáš navrch se ti zase časem vrátí s nižší cenou her, navíc u konzolí musíš platit za multiplayer...

To NeaxusCZ: Dnes už bych do staré konzole nešel, protože výkon je mizerný a dávat za to ty peníze mi přinde vyhazování z okna...

kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod kropovez » 04 zář 2013 19:36

Martab souhlasím :D

Koukal jsem na přibližný HW nového xboxu a zde ho máš v přibližné počítačové podobě. 8jádro AMD, pochybuju, že tam nacpou to co sem tam dal, spíš to bude nějaká A8. Dále 8GB Ram to souhlasí, 500GB HDD, grafika má být HD8850 a dle dnešních pokroků se od 660Ti rozhodně moc lišit nebude. 3000kč se ti rozhodně časem vrátí. Cena základního příslušenství (myš, klávesnice) je otázka max 500kč.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 04 zář 2013 19:41

Konzole je podle mně jenom ubohý výmysl. FPS hry se na tom nedají hrát a co nějaká progaming scéna? Nic. Dle mého názoru je to dobré pro sedmileté děti které se zabaví u kinectu jinak nic. Několikrát jsem na tom hrál a vůbec mě to nenadchlo.

Andrew98
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Andrew98 » 04 zář 2013 19:53

MEN píše:Chceš mi říct že na pc za 13k rozjedeš BF 4 na 60 fps ve 1080p ?? Myslím si že ne sice hra ještě nevyšla, ale už je alpha a ta je dost náročná sice to není optimalizované, ale stejně..

BF 4 pojede na konzolích v 720p a bude vyscalován do 1080p, takže výsledná kvalita obrazu bude odpovídat tak střednímu nastavení ve Full HD rozlišení.

Já bych to řekl takto. Jestli jsi "casual" hráč, tak ber konzoli, jestli jsi hráč zvyklý na klávesnici a myš a nechceš ztrácet v FPS hrách životy, kvůli nepoužitelnému ovladači, tak ber PC. Jo a jestli konzoli, tak za mě PS4(Exkluzivity atd.).
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1

NoDriX
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod NoDriX » 04 zář 2013 20:06

No už to nebudu řešit, to by jsme se tu "hádali" do nekonečna.Prostě jsou Konzole a PC, jsou také jako jsou někdo má to a někdo to TEČKA :D Je jasné že PCčkáři si nikdy nepochváli,nedoberou konzole a konzolisti PC.Možná nejsou konzole tak výkonné jak PC, ale zahrát se na tom dá a to nikdo vymluvit nemuže.A to že konzole jsou pro sedmileté děcka, beru jako překlep :D

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 04 zář 2013 20:13

Je to můj názor. Protože neznám nikoho koho baví máchat rukama před televizí kromě mé sedmileté sestřenice...

Zpět na “Herní konzole”