zdravím ve soplek, potřebuji poratit ohledně koupě routru s wifinou, musím koupit takový routr kde bych mohl u wifi nastavit omezení rychlosti internetu např. na Download 2 Mbit/s Upload 1 Mbit/s a víc to prostě nepojede.
poradí někdo konkrétní model ?
děkuji všem
Jaký Routr ??
Re: Jaký Routr ??
Tak tohle umí i tenhle velice levný TP-LINK TL-WR740N. Mám ho a jsem celkem spokojený.
Ale v dotazu chybí další požadavky. Jako třeba, kolik lidí se bude připojovat? Bude potřeba dobrý signál i přes stěnu/víc stěn?
Stačí pásmo 2,4 GHz nebo má být dual-band? V jakým prostředí se bude provozovat? (město = zarušení)
Ale v dotazu chybí další požadavky. Jako třeba, kolik lidí se bude připojovat? Bude potřeba dobrý signál i přes stěnu/víc stěn?
Stačí pásmo 2,4 GHz nebo má být dual-band? V jakým prostředí se bude provozovat? (město = zarušení)
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
připojovat se bude jeden PC, signal stači základní - žádná stěna ale když to pujde přes jednu slabou stěnu tak se zlobit nebudu. Bude to v obchodě ve městě a pásmo stačí 2,4GHz.
Hlavní podmínka je schopnost omezení rychlosti.
_vcn : díík za tip
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Zář 2013 08:09) ---
ještě jedna otázka: jak se tomuto nastavení o omezení rychlosti nadává ?
Hlavní podmínka je schopnost omezení rychlosti.
_vcn : díík za tip
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Zář 2013 08:09) ---
ještě jedna otázka: jak se tomuto nastavení o omezení rychlosti nadává ?
V případě tohoto routeru se jedná o funkci zvanou Bandwidth Control (s novějším FW může být nazvaná IP QoS).
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
to _vcn : děkuji za rady, už jsem si ho objednal