Zdravím,
spravuji kamerový systém, který byl napojen na port 80. Moje otázka zní - může ISP schválně regulovat rychlost odesílání dat přes tento port? Namísto cca 2Mbit uploadu, který jde normálně v prohlížeči, přes NetLimiter neeviduji vyšší rychlost jak 50-60kB/s na jednu konekci. Myslíte, že je to možné? Jinak mě nenapadá, proč by to mělo jít přes internet tak pomalu, když na místní síti to frčí na maximální možnou rychlost, co po místní WiFi jde. Přece jen na kamerový systém je třeba vyšší rychlosti, avšak 0,4Mb mi přijde opravdu přehnaně málo. Nevadí, že není obraz plynulý, to se dá stáhnout, ale že se celou dobu obraz ani nezobrazí, to je opravdu divné. Rád bych nejprve věděl, jestli je to možné, aby ISP takto reguloval tok dat ven, až bych měl přístup k routeru a celému zařízení, pak bych mohl vyzkoušet nastavit jiný port, pokud by to teda mělo smysl. Díky.
ISP a port 80
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ISP a port 80
Samozrejme, ze ISP muze podniknout opatreni k tomu, aby zamezil znevyhodneni ostatnich svych uzivatelu. Ve smlouve mas dozajista upload az xxxx kb/s.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Já bych rád věděl, zda může omezovat jen ten jeden port, který je právě často používán na hostování webových stránek atp. Pokud totiž navážu více konekcí, každá jede cca 50kB/s a nakonec se dostanu skoro ke 200kB/s, nikoli však v jednom spojení.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
A neomezuje to uz TVUJ router? Ze to po lokani siti fici nic neznamena.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 12759
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
17 črc 2025 19:17