Teplota CPU Vyřešeno
Teplota CPU
Ahoj, postavil jsem nové pc s i7 (Haswell) 4770 v klidu mám teploty kolem 40°C, když ale testuji přes Prime95 drží se to chvíly na 60°C, ale vylítlo to i na 85°C (teploty jsem vyčetl ze speedfanu). Je to v normě nebo ne? Nerad bych něco pokonil 

Re: Teplota CPU
Vítej na PC-help!
Otestuj to HWMonitorem jak v klidu tak v zátěži. Speedfan bývá nespolehlivý.
Jinak ty teploty nejsou nejhorší, pokud by se Ti v zátěži nedržel na těch 85°C trvale.
Otestuj to HWMonitorem jak v klidu tak v zátěži. Speedfan bývá nespolehlivý.
Jinak ty teploty nejsou nejhorší, pokud by se Ti v zátěži nedržel na těch 85°C trvale.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
V zátěži se to v HWMonitoru pohybuje 75-88°C (88°C to nepřekročilo), po asi 40 minutách co mi tu běžel Prime, tak se PC seklo, ale to může být možná tím, že jsem vlezl do Chromu... Když jsem to teď pustil znovu maximální hodnota byla 91°C
Myslím, že to už je moc. Počkej, až se tu objeví někdo, kdo má s těmito procesory zkušenosti, moje znalosti kolem nich už dál nesahají 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Teď jsem se dočetl, že max teplotu lze vyčíst třeba z Core Temp (viz. http://www.overclock.net/t/1403027/what ... e-i7-4770k) a toho jsem zatím fakt nedosáhl...
V datasheetu k tomu CPU taky najdeš teploty, ale to už je na Tobě, promiň, já Ti to hledat nebudu 

To mi je jasné.
Nicméně jsem teď pustil znova Prime a dosáhl jsem i 100°C což už není ok...

Tohle jsou normalni teploty s dodavanym chladicem
Ten procesor se neprehreje, kdyby mu bylo skutecne horko (uvadi se 105 stupnu celsia) zacne sam throttlovat
Pokud chces nizsi teploty, chce to lepsi chladic (jako je Gelid Tranquillo)
Ten procesor se neprehreje, kdyby mu bylo skutecne horko (uvadi se 105 stupnu celsia) zacne sam throttlovat
Pokud chces nizsi teploty, chce to lepsi chladic (jako je Gelid Tranquillo)
Ok. Zkusil jsem sundat chladič a znova rozmazat pastu... mám na tom procesoru NH-U9B od Noctuy... zkouším to testovat skrze everest - test stability systému a teplota se zatím drží na 70°C
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
100°c Rozhodně není normální teplota s BOX chadičem. Já mám Ivy Bridge s BOXem a přes 65°C se nedostanu. Haswell topí o něco více než Ivy, ale to neznamená, že může teplota jít k 100°C, napiš jak dopadnou teploty po té nové pastě.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Re: Teplota CPU Vyřešeno
Jen pro upřesnění... není tam BOX chladič, ale ten od Noctuy viz. výše.. Po té co jsem to rozebral a znovu napatlal a pustil ten test od Everestu po 1h 25min se teplota nedostala na více než 76°C nicméně v průměru, když na to koukám je to 69-72°C. To už vypadá znatelně lépe. A ještě jedna otázka - je jedno jestli cpu zatížím Prime nebo Everestem ne?
80-100 stupnu je normalni teplota pri zatezi
Delaji nam to vsecky graficke stanice s Haswellem, dle vyjadreni servisu je to v poradku. Proti Ivy Bridge je teplota vyssi o 20 stupni, pry taky v poradku.
Delaji nam to vsecky graficke stanice s Haswellem, dle vyjadreni servisu je to v poradku. Proti Ivy Bridge je teplota vyssi o 20 stupni, pry taky v poradku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3794
-
od Rewqa
Zobrazit poslední příspěvek
01 led 2025 15:14
-
-
Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1887
-
od SGvagon
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 22:09
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”