Zdravím, nedávno se mi zkratovala základní deska. Koupil jsem novou (použitou ale funkční) + grafiku. Zapnul jsem počítač ale windows nešel zapnout (s tím jsem počítal protože je třeba reinstal při výměně za jinou značku základky) jenže když jsem tam dal CD s windowsem tak mi to hází různé errory. Jako např. že chybí nějaké soubory na pevném disku a většinou mi to ukáže při restartu zas něco jiného. Mám podezření že HDD je požkozený a nejde na něj zapsat znovu win. Je to tak, nebo je problém v něčem jiném? Raději se ptám zde před tím, než objednám nový.
//Ltb:upr nadp
Nedaří se instalovat Windows, je vadný harddisk?
Re: Harddisk
Zformátovat před zapsáním windowsu? To jsem nevěděl. Hledal jsem v BIOSu cokoli co by mi mohlo pomoct ale nic jsem nenašel.
Odpustě mi co napíšu ale je to windows vista. Rád bych nainstaloval Ubuntu, ale to mi počítač nebere jako bootovací dvd přestože jsem ho na notebooku tak vypaloval. = Prvně chci zpustit vůbec nějaký operační systém a pozdeji ubuntu
-
- Pohlaví:
Tak si ho asi nevypálil jako bootovací. Nabootuj vistu, zformátuj disk a pokračuj dle instrukcí na obrazovce.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jak a v čem jsi pálil?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Musíš nabootovat z CD a přes instalaci (ať už Windows nebo Linux) naformátovat ten HDD a pak nainstalovat ten OS, bez reinstalu se do OS s největší pravděpodobností nedostaneš, nebo můžeš zkusit nějaké distribuci Linuxu spustitelnou z CD. Jaký linux jsi vlastně stáhl a jak jsi ho vypaloval? Linux vetšinou stáhneš jako .iso a to musíš první "rozbalit".
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A proč by je rozbaloval?http://www.linux.cz/
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Já mám zkušenost s Fedorou a ta se stáhne jako .iso viz.: http://www.linux.cz/
Fedora se distribuuje jako .iso obrazy CD nebo DVD.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

No tady je ten problém, když se zadaří tak to tu vistu veme, načítá se disk a až načítání dojede tak mi to tam obvykle hodí modrou obrazovku a tam napsáno něco v tom smyslu že bylo zrušelo spuštění systému windows aby bylo zabráněno poškození komponentů.
PS: Pálil jsem to v Infra recoderu a podle návodu na stránkách Ubuntu. Možná jsem blbej nebo jsem si toho proste nevšiml ale kde tu možnost naformátování najdu? Připomínám že pokud tam vložím windows cd tak se stane výše zmiňované a když ho tam nedám píše to něco o chybějících datech
PS: Pálil jsem to v Infra recoderu a podle návodu na stránkách Ubuntu. Možná jsem blbej nebo jsem si toho proste nevšiml ale kde tu možnost naformátování najdu? Připomínám že pokud tam vložím windows cd tak se stane výše zmiňované a když ho tam nedám píše to něco o chybějících datech
-
- Pohlaví:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2745
-
od Minapark