Nefunkcni zvuk

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

renegadecz
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nefunkcni zvuk

Příspěvekod renegadecz » 08 zář 2013 20:47

Ahojte doufam, ze mi pomuzete. Jde o to, ze mi nejde ve win zvuk. Pc vubec nezaznamena pripojeni reproduktoru do zeleneho jacku. Nejde ani zepredu ani zezadu skrine.
Jedine co mi momentalne funguje je telefon pripojeny pres usb.
Zkousel jsem preinstalovat ovladace, ale nepomohlo. Divne je, ze mi to zobrazuje na dolni liste, ze zvuk jede normalne, pritom nic nejde slyset a v nastaveni prehravani jsou 2 zarizeni na hdmi ... a to nemam nic pripojene pres hdmi kabel a ani jsem nemel.
System mi jede na win 7 64x.
Ve spravci zarizeni mam radice zvuku:

-Asustek tiger capture device
-Realtek high definition audio
-USB audio device
-zvukove zarizeni high definition audio

Kdyz kliknu pravym na reproduktor dole na liste pravym a kliknu na zarizeni pro prehravani tak mi to najde jen:

-reproduktory - USB telefon, momentalne pripojeny po odpojeni zmizi
-Realtek hdmi output (pripraven coz nechapu jelikoz zadne hdmi nemam pripojene)
-Digitalni zvuk HDMI (nezapojeno)

Kdyz jdu do ovladacich panelu a najdu si tam spravce zvuku realtek HD a zapnu tak jedine co mi to zobrazi je zalozka HDMI output a na prave strane kde to vetsinou zobrazuje ktery konektor je aktivni jestli zeleny predni nebo zadni atd tak to zobrazuje jen digitalni a pod tim obrazek s HDMI vstupem. Nad tim je analogovy zadni panel napsane a pod tim neni vubec nic xD.

Napadlo me ze je tam nejak moc zarizeni na zvuk tak jestli se ovladace nehadaji tak ze vsechny odinstaluju a hodim tam jen realtek high definition audio ale nijak to nepomohlo. Vse porad stejne jen uz mi to dalo jen jedno zarizeni na HDMI...
Dival jsem se i do Biosu jestli tam neni neco zakazane ale moc nastaveni bios nemel ale se zvukem tam nic nebylo. Tak jsem dal aspon defaltni nastaveni ale to taky nepomohlo.
Reproduktory urcite jedou. Pripojil jsem na MP3 a v pohode. Jinak jeste zkusim popreinstalovat ovladace na zvuk kdyby to nahodou pomohlo napisu.

Po preinstalovani radice na realtek high definition audio mi naskoci okno zobr. zarizeni se zvukem povoleno a tam je napsane : povolili jste zobrazovaci zarizeni podporujici prehravani zvuku. Prejete si nakonfigurovat nastaveni vychoziho zvukoveho a komunikacniho zarizeni? mam moznost kliknout na konfigurovat nebo storno. Uz pri tomto oknu jsou stale k dispozici jen hdmi zarizeni pro prehravani zvuku :-(
Budu rad za kazdou radu uz moc nevim co s tim.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Nefunkcni zvuk

Příspěvekod Pic » 09 zář 2013 01:22

Je zřejmé, že je nastavené špatné zařízení v nastavení zvuku. Výchozí zařízení by mělo být na př. Realtek HD Audio Output, ale ne digitální, ale analogové. Případně ve Správci zařízení klikni na ten Realtek pravým myšítkem a z nabídky vyber Vlastnosti a případně zkus aktualizovat ovladač. Mám WinXP, takže to bude trochu jiné.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

renegadecz
nováček
Stav:

Re: Nefunkcni zvuk

Příspěvekod renegadecz » 09 zář 2013 09:40

Mno uz jsem zkousel aktualizovat ovladac na nejnovejsi ten realtek high definition audio, ale to nepomohlo.
V nastaveni zvuku nic neni cim bych to prepnul z digitalu na analog. Vcera jsem se jeste dival jestli nemam vyple nejake sluzby pro zvuk. Zjistil jsem ze mi jedna sluzba nejela tak jsem ji zapl ale nic se nezmenilo :-( .. Jeste zkusim odinstalovat vsechny radice zvuku a hodit tam nejnovejsi realtek.

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Zář 2013 11:46) ---

Nevite nekdo jaka sluzba nebo co se stara o pripojeni sluchatek reproduktoru nebo mikrofonu do PC? Myslim si ze by to mohl byt ten problem protoze pokud by mi to rozpoznalo pripojeni sluchatek nebo repro tak by to mohlo uz fungovat. Jen moje teorie :D. Jinak sem hazu obrazky :http://2i.cz/ca1c0d27f4
http://2i.cz/ac7a6b4192
V momentu delani screenu mam pripojene reproduktory. Podarilo se mi najit nekoho kdo ma stejny problem : http://pc.poradna.net/q/view/1022435-realtek-high-definition-audio-nejde-zvuk ale reseni zde neni :-(

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Zář 2013 17:01) ---

Problem vyresen KONECNE ..... V biosu jsem musel povolit Onboard 1394 bylo to hned pod onboard audio tak jsem to zapl a jede to xD. Pote vse jede jak ma :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • i3 8100 nefunkční turboboost
    od Baggy » 05 zář 2024 01:40 » v Problémy s hardwarem
    8
    5503
    od Baggy Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 22:11
  • Nefunkční USB Flash Disk?
    od Dolpi » 01 zář 2024 10:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3446
    od Dolpi Zobrazit poslední příspěvek
    01 zář 2024 22:17
  • Nefunkční WiFi na Androidu
    od HxxxV » 26 črc 2024 20:59 » v Administrace sítě
    10
    28840
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    22 led 2025 21:47
  • Nefunkční internet po výpadku proudu
    od Neferivet » 15 zář 2024 23:31 » v Sítě - hardware
    2
    3134
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 08:53
  • Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
    od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem
    15
    6161
    od mateo- Zobrazit poslední příspěvek
    16 úno 2025 16:09

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”