Ze musi zalohovat data je jasne, ale neni to jasne kazdemu, tak na to radsi upozornuju.
Uz jsem videl Recovery oddil (od Lenova) kde se zmacklo tlacitko a okamzite to bez jakehokoliv upozrneni nebo potvrzeni zacalo premazavat disk C zalozni kopii z image na skrytem oddilu. Nic to nereklo ze bude mazat data.
oprava systému W7 bez CD
-
- Pohlaví:
Re: oprava systému W7 bez CD
Průměrně inteligentní člověk si to zjistí, přečte manuál, vyhledá informace a určitě nemačká tlačítko o kterém neví k čemu slouží.
Prumerna inteligence neznamena automaticky fakt, ze clovek vi ze pouziti recovery oddilu maze data. Divil by ses kolik inteligentnich lidi by to napred pouzilo a pak zachranovala data.
Uzivatelum je to nutne radsi 5x zopakovat a ujistit se ze je jim to naprosto jasne. Vim jake ptakoviny dokazi udelat.
V tomhle pripade se zachrana dat rovna vyndani hdd z ntb a strceni do jineho pocitace nebo live distribuci linuxu a externimu disku.
Rozhodne nepoustet zadne recovery OS pred tim, nez budou data zalohovana.
Uzivatelum je to nutne radsi 5x zopakovat a ujistit se ze je jim to naprosto jasne. Vim jake ptakoviny dokazi udelat.
V tomhle pripade se zachrana dat rovna vyndani hdd z ntb a strceni do jineho pocitace nebo live distribuci linuxu a externimu disku.
Rozhodne nepoustet zadne recovery OS pred tim, nez budou data zalohovana.
-
- Pohlaví:
Prumerna inteligence neznamena automaticky fakt, ze clovek vi ze pouziti recovery oddilu maze data. Divil by ses kolik inteligentnich lidi by to napred pouzilo a pak zachranovala data.
Pro boha, přece si zjistím co to udělá.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Se Ti modrásku divím s důvěrou v lidi a jejich práci s PC. Nečetl jsi nedávný příspěvek (nechce se mi ho hledat). kde majitel PC objevil na základní desce tlačítko, a protože nevěděl na co je, stiskl jej, aby věděl co to udělá. Tomu říkám inteligentní přístup, který uplatňuje značný počet uživatelů. A to nemluvím o případech - "někde jsem to četl, tak jsem to spustil ...".
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Pic, ale ano, ale to jsou věci kterým nerozumím. Jak říkal pan Werich: "Blbej se zeptá a hloupej se informuje.". Je smutný že počítačová gramotnost je na takto mizerné úrovni. 

Dobrý den, děkuji všem, kteří mi ze svého času věnovali pár minut. Zasílám zpětnou vazbu - je špatný HDD, nyní se zálohují data, v notebooku se vymění nový HDD a pokusí se obnovit systém, případně se zakoupí rekovery DV - služba placená. Priorita zněla, zachovat data, což se snad podaří.
Ještě jednou děkuji, s pozdravem všem...
Bárt
Ještě jednou děkuji, s pozdravem všem...

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3188
-
od sabrik
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 15:35
-
-
Oprava, servis Iphone 11, 14 Pro
od amirinda » 04 kvě 2025 10:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 1526
-
od peta501
04 kvě 2025 16:39
-
-
- 11
- 5713
-
od Turion
01 dub 2025 16:10
-
-
Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 1928
-
od mmmartin
03 dub 2025 20:50
-
-
- 1
- 2424
-
od petr22