Neznámé zatížení ram na 30% při nic nedělání.
Neznámé zatížení ram na 30% při nic nedělání.
U win 7 mám v miniaplikacích měříč cpu tak jsem si to zapnul ukazují tam i pamět ram ale tu mám zničeho nic na 30% ale když jsem vstal a pc zapnul bylo tam 4% čím že to tak moc naskočilo zničehonic nic nemám zaplé nic nedělám. Zajímá mě to z toho důvodu jestli to není nějaká chyba nebo něco takového já se v tom nevyznám a nechci zbytečně plašit. Hlavně mě zajímá jestli se stím dá něco dělat. A jestli můžu být v klidu.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Neznámé zatížení ram na 30% při nic nedělání.
RAM jde zaplnit než zatížit. A určitě jsi ji po startu neměl zaplněnou ze 4%. To ses spíš díval na zatížení procesoru. A 30% zaplnění RAM je zcela v pořádku, RAM se má používat a ne ležet ladem
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Tak já nechci aby ležela ladem ale lýtá vcelku hodně už je na 25% , Já jen jsem jen nevěděl jestli to je normální trošku mě to vystrašilo cpu mám na 3 až 6% teda prozatím nevím jak to lítá ve hře já to zapnul před ppraí ale prší tak jsem byl odvolán prozatím. Jen ta ram mě vylekala já ví mže systém si něco bere atd. Jen sem netušil že až tak moc. Takže se ničeho nebát? Dokonce jsem četl že se na ramkách občas najde i něco co už tam nemusí být a nevyužívá se dá se to nějak vyčistit?
Žbeky díky za rychlou odpověď.
Žbeky díky za rychlou odpověď.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nechceš, aby ležela ladem, ale obsazená čtvrtka ti dělá vrásky?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Nedělá mi vrásky. Jen sem se chtěl zeptat, tak co no jsem na toto antitalent smějte se mi. 
Ale po případě kdyby se to zvedlo na 90 dá se to vyčistit? Ať pak nemusím zakládat další téma.

Ale po případě kdyby se to zvedlo na 90 dá se to vyčistit? Ať pak nemusím zakládat další téma.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Systém používá paměť RAM podle potřeby a třeba i na 90 %.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A vyčistit se to nedá. Abys to pochopil, musel bys znát jádro Windows. Považuj to tedy za axiom a nech tu paměť na pokoji.
I když...
Představ si, že máš v kapse diář, do kterého si zapisuješ různé věci, které se ti už do hlavy nevejdou, protože sis ji vychlastal fernetem.
Diář představuje pevný disk. Vychlastaná hlava == RAM s malou kapacitou. V hlavě máš pouze důležité věci, které se do ní vejdou, zbytek si zapisuješ do diáře.
Když potřebuješ nějaký údaj z diáře, musíš ho nejprve vytáhnout z kapsy, najít příslušnou stránku s informací, přečíst si to a zapamatovat.
Stejně tak pracuje stránkování (swapování), kdy se potřebná data nahrávají z disku do paměti. Jelikož ti trvá vytáhnou diář, najít data a přečíst si je, stáváš se dost těžkopádným.
Vybereš tedy prachy, zajdeš na Bulovku a necháš si do hlavy přišít další kus mozku, který sis zapůjčil od opilého bezdomovce za Kauflandem. (rozšíření RAM)
Předpokládám-li, že jsi operaci přežil (amatérské zásahy do počítače), máš teď daleko větší paměť, data si nemusíš tak často zapisovat do diáře a ani v něm tak často nemusíš hledat.
Jsi tedy daleko svižnější. Pokud budeš používat čistič paměti, dopadne to s tebou jako v komedii 50x a stále poprvé, kdy hlavní hrdinka přišla při nehodě o dlouhodobou paměť a každé ráno si vše musela přečíst z deníku. Budeš mít velkou prázdnou hlavu a všechna data do ní budeš muset po každém vyčištění načíst z diáře. Dlouhá, pomalá a zbytečná operace.
I když...
Představ si, že máš v kapse diář, do kterého si zapisuješ různé věci, které se ti už do hlavy nevejdou, protože sis ji vychlastal fernetem.
Diář představuje pevný disk. Vychlastaná hlava == RAM s malou kapacitou. V hlavě máš pouze důležité věci, které se do ní vejdou, zbytek si zapisuješ do diáře.
Když potřebuješ nějaký údaj z diáře, musíš ho nejprve vytáhnout z kapsy, najít příslušnou stránku s informací, přečíst si to a zapamatovat.
Stejně tak pracuje stránkování (swapování), kdy se potřebná data nahrávají z disku do paměti. Jelikož ti trvá vytáhnou diář, najít data a přečíst si je, stáváš se dost těžkopádným.
Vybereš tedy prachy, zajdeš na Bulovku a necháš si do hlavy přišít další kus mozku, který sis zapůjčil od opilého bezdomovce za Kauflandem. (rozšíření RAM)
Předpokládám-li, že jsi operaci přežil (amatérské zásahy do počítače), máš teď daleko větší paměť, data si nemusíš tak často zapisovat do diáře a ani v něm tak často nemusíš hledat.
Jsi tedy daleko svižnější. Pokud budeš používat čistič paměti, dopadne to s tebou jako v komedii 50x a stále poprvé, kdy hlavní hrdinka přišla při nehodě o dlouhodobou paměť a každé ráno si vše musela přečíst z deníku. Budeš mít velkou prázdnou hlavu a všechna data do ní budeš muset po každém vyčištění načíst z diáře. Dlouhá, pomalá a zbytečná operace.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Windows 7 cast pameti pouzivaji pro svoje ucely, vzdyt jen na pozadi ti bezi par desitek procesu.
Podivej se do resource monitoru, tam uvidis co v te pameti je.
Ta zelena cast jsou bezici aplikace
Tmave modra cast jsou nacachovana data, ktera v te pameti jsou jen proto, ze je pamet volna a mohou byt kdykoliv uvolnena kdyz aplikace potrebuje pamet
Svetle modra cast je skutecne volna pamet
Tmave modra + svetle modra = dostupna pamet pro aplikace. Do te dostupne pameti si Windows cpou svoje veci, ale jen kdyz ji nepouzivas ty jako uzivatel.
Podivej se do resource monitoru, tam uvidis co v te pameti je.
Ta zelena cast jsou bezici aplikace
Tmave modra cast jsou nacachovana data, ktera v te pameti jsou jen proto, ze je pamet volna a mohou byt kdykoliv uvolnena kdyz aplikace potrebuje pamet
Svetle modra cast je skutecne volna pamet
Tmave modra + svetle modra = dostupna pamet pro aplikace. Do te dostupne pameti si Windows cpou svoje veci, ale jen kdyz ji nepouzivas ty jako uzivatel.
kde to resource monitoru najdu?
Zpět na “Problémy s hardwarem”