Zdravím všechny,
jelikož je víkend chtěl jsem si přehrát nějaký film. První co mě zarazilo, že ve složce s filmy se mi nezobrazují náhledy videí, ale jen ikona programů jedinou vyjímkou jsou soubory .wmv. Nevěnoval jsem tomu moc velkou pozornost a klikl jsem na film (.avi), který jsem si chtěl spustit. WMP mi ovšem napsal, že "Program Windows Media Player přestal pracovat ..". V jiném přehrávači VLC player to funguje bez problémů.
Zkusil jsem tedy jiný film (.avi) a ten zase funguje. Tak že mě nejvíce trápí to, proč se nezobrazují miniatury. Filmy, klidně budu přehrávat ve VLC playeru.
Systém windows 7 home premium 64 bit.
Díky moc
Nefunkční avi přehrávání a náhledy videí
- simio.simsoft
- Level 2
- Bydliště: Blovice, Plzeňský kraj, CZ, EU, Europa, Earth, Solar System, Milky Way, Space
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nefunkční avi přehrávání a náhledy videí
Ty filmy jsou legální?
simio.simsoft: Nejhloupější otázka měsíce. Všechny audiovizuální díla jsou "legální" 
Zkus aktualizovat WMP a kodeky v něm ...

Zkus aktualizovat WMP a kodeky v něm ...
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jaký program máš přiřazený jako výchozí k těm avi?Pokud můžu poradit tak nejkvalitnější player,který je free je asi-http://mpc-hc.org/ vzlášť u avi nejen možnost widescreen a spoustu dalších vychytávek třeba u zvuku a pod..A v náhledu to vypadá např.
Ke všem mám nastavený jako výchozí WMP.
Jak prosím aktualizuji WMP a kodeky? Podle mě mám nejnovější WMP 11 a kodeky nevím jak aktualizovat. Nerad bych instaloval další přehrávač, dříve to vše fungovalo normálně.
A ještě mě napadlo, mohlo tohle způsobit odinstalování nera 10?
A díky moc všem, kdo sem napsal něco smysluplného.
Jak prosím aktualizuji WMP a kodeky? Podle mě mám nejnovější WMP 11 a kodeky nevím jak aktualizovat. Nerad bych instaloval další přehrávač, dříve to vše fungovalo normálně.
A ještě mě napadlo, mohlo tohle způsobit odinstalování nera 10?
A díky moc všem, kdo sem napsal něco smysluplného.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš w7 tak máš wmp 12.Aktualizovat kodeky?Je otázka jestli už nějaké máš a jestli je umíš nastavit.Co se týče přiřazení přípon tak nemusíš mít jen jeden přehrávač.Co se týče kodeků tak pokud žádné nemáš tak doporučení ode mne-http://www.free-codecs.com/download/ffdshow.htm
AC3Filter
http://www.ac3filter.net/
http://www.videohelp.com/tools/LAV-Filters
instal všechny-nehádají se a spolupracují spolu.Ve wmp rozjedeš třeba mkv nebo mpeg2-TS jen je problém,že wmp neumí korektně zobrazit všechny jazykové stopy a o titulcích ani nemluvě.A to nero si zajisté něco sebou vzalo.Je to neskutečný bordelář a zkontroluj si registry růčo co ještě za bordel po sobě zanechalo.To,že u mě vidíš náhledy i u mkv tak za to může XBMC(kvalitní soft).
AC3Filter
http://www.ac3filter.net/
http://www.videohelp.com/tools/LAV-Filters
instal všechny-nehádají se a spolupracují spolu.Ve wmp rozjedeš třeba mkv nebo mpeg2-TS jen je problém,že wmp neumí korektně zobrazit všechny jazykové stopy a o titulcích ani nemluvě.A to nero si zajisté něco sebou vzalo.Je to neskutečný bordelář a zkontroluj si registry růčo co ještě za bordel po sobě zanechalo.To,že u mě vidíš náhledy i u mkv tak za to může XBMC(kvalitní soft).
Tedy chtěl jsem napsat WMP 12.
No já žádné kodeky neinstaloval a fungovalo mi vše jak náhledy, tak přehrávání, proč tedy teď musím instalovat kodeky?
Já vše co potřebuji spustit mám již ve VLC playeru, ale ty náhledy mě štvou, jelikož se pak těžce hledá určitý film a neustále stejné ikony ve složce jsou divné, ještě, když je mezi nimi pár náhledů.
No já žádné kodeky neinstaloval a fungovalo mi vše jak náhledy, tak přehrávání, proč tedy teď musím instalovat kodeky?
Já vše co potřebuji spustit mám již ve VLC playeru, ale ty náhledy mě štvou, jelikož se pak těžce hledá určitý film a neustále stejné ikony ve složce jsou divné, ještě, když je mezi nimi pár náhledů.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vše ti určitě nefungovalo.Pokud tam nemáš kodeky nebo to co jsem dal já tak pod wmp ti nepůjde mkv,u mpeg2-ts nejde zvuk atd..Co se týče muziky tak podpora formátů je taky zoufalá tam je třeba doinstalit-http://www.xiph.org/ a pokud používáš ASIO tak se nechá i pro wmp-http://sourceforge.net/projects/asiowmpplg/ atd..Co se týče náhledů tak poděkuj neru a jeho asociaci formátů.Zkus přiřadit jako výchozí program na přehrávání i jiný player co to udělá.Projdi i nastavení-ovládací panely-přehrát automaticky a nastavit.Vyčisti registry od zbytků nera.
No ty filmy mi fungovaly všechny a i náhledy. Já jinak nemám nic speciálního.
Tak že náhledy byli vidět díky neru, tak že když jej nainstaluji vše bude v pohodě?
Zkusil jsem nastavit jako výchozí VLC, ale stejně náhledy nejsou vidět a náhledové ikony jsou ještě horší.
Vyčistit registry to musím Ccleaner a nebo to má nějak sám windows?
Tak že náhledy byli vidět díky neru, tak že když jej nainstaluji vše bude v pohodě?
Zkusil jsem nastavit jako výchozí VLC, ale stejně náhledy nejsou vidět a náhledové ikony jsou ještě horší.
Vyčistit registry to musím Ccleaner a nebo to má nějak sám windows?
Některé kodeky se sdílejí, některé přehrávače mají vlastní. Jak bylo řečeno, Nero si nejspíš některé potřebné vzalo sebou, je otázka, zda tě na to vůbec upozornilo či jsi to přehlídl. Máš volbu zda nainstaluješ WMP znovu, nebo jen kodeky.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ty náhledy ti zlikvidovalo nero.Ccleaner je na pořádné čištění registrů malej pán.Když je budeš čistit tak ručně a musíš vědět co děláš jinak si můžeš shodit celý OS.Do registru se můžeš dostat tak,že do políčka hledat napíšeš regedit a co se týče klíčů nera tak se jená o klíče ahead a nero.Velké upozornění-pokud nevíš co děláš tak se do toho vůbec nepouštěj.Vyzkoušej ten MPC a myslím si,že na wmp i vlc zapomeneš.
No a jak můžu přeinstalovat WMP? Nemohu ho najít v seznamu programů na odinstalaci. A s novou instalací WMP se to spraví?
No ručně si určitě netroufnu. Nero mě při odinstalaci na nic neupozornilo, již jsem jej nepotřeboval na vypalování, tak jsem jej odinstaloval. Pomohla by opětovná instalace nera?
A k čemu mi bude odstranění nera z registrů?
No ručně si určitě netroufnu. Nero mě při odinstalaci na nic neupozornilo, již jsem jej nepotřeboval na vypalování, tak jsem jej odinstaloval. Pomohla by opětovná instalace nera?
A k čemu mi bude odstranění nera z registrů?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Bitová kopie poškozené SD karty - náhledy OK, fotky ne Příloha(y)
od simio.simsoft » 18 pro 2024 21:59 » v Problémy s hardwarem - 1
- 2775
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 pro 2024 23:15
-
-
- 7
- 3892
-
od JosefLasak
16 úno 2025 18:28
-
-
Aplikace pro analýzu videí
od pavel2010 » 24 bře 2025 21:20 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4708
-
od pavel2010
25 bře 2025 20:54
-
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1794
-