Polití + neustálé restartování ntb

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Adventurer
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Polití + neustálé restartování ntb

Příspěvekod Adventurer » 18 zář 2013 19:28

Zdravím,

před cca 3 dny se mně povedlo polít si vodou z vodovodu (oslazenou) ntb v oblasti reproduktoru a klávesnice. Šlo jen o kapky (celkem cca 100 ml - většina šla mimo ntb) . Hned jsem odpojil ntb od zdroje a vytáhl baterku. Po cca 24h krátkým sušení - po zapnutí ntb se objevily problémy se síťovou kartou (vím moc brzo). Teď po dalším vysušení a přeinstalování ovladačů síťová karta a vše ok. Potom jsem i přeinstaloval OS, naformátoval disky (ne kvůli tomu polití). Teď ale po každým zapnutí pořád dokola restartuje - objeví se jen logo výrobce (ACER :D) , a zase restartuje - to se před instalací novýho OS nedělo, takže jsem si to mohl způsobit sám později. Zkoušel jsem spustit Live CD Ubuntu - bez problému naběhne. Při spouštění klavesa ESC - Recovery menu - naběhnou Win7 . Z toho naběhne a můžu se normálně přihlásit a teď z něho píšu - všechno OK. Udělal jsem test v CrystalDiskInfo a všechno je OK.
Teď k věci: Všechno běží ok, až na problém s pořád dokola opakujícím se restartem. Takže bych ocenil rady co dělat. Zkusit přeinstalovat BIOS ?
Druhá otázka: NTB je v záruce ještě 1 rok. Chápu, že mi na toto asi záruku neuznají (výrobce: Acer, prodejce: CZC).
Na kolik by mě cca mohlo vyjít vyčištění základovky a komponentů v servise výrobce, za předpokladu že zatím žádnej z komponentů neodešel?

Díky.

Reklama
Adventurer
nováček
Stav:

Re: Polití + neustálé restartování ntb

Příspěvekod Adventurer » 19 zář 2013 17:19

? :lookround:

guest

Příspěvekod guest » 19 zář 2013 17:23

Zapni to a mačkej F8. Na následující obrazovce zakaž restart a pak sem dej screen s chybovou hláškou.

Adventurer
nováček
Stav:

Příspěvekod Adventurer » 19 zář 2013 18:15

Včera jsem procházel vlákna a našel tu podobnou radu. Na klávesu F8 ale při startu vůbec nereaguje, jinak svou funkci (Fn + F8) plní. Někde jsem našel, že se dá zastoupit klávesama Alt+F10 - na ty zareaguje tak, že se v levým dolním rohu objeví (nestihl jsem to přečíst) něco jako ... safe mode ..., ale než se něco stane, tak se stejně jako při běžným spouštění objeví jen černá obrazovka a blikající kurzor (připadá mi to jakoby chtěl odněkud bootovat a nedaří se mu to), pak následuje opakovanej restart. Přitom mám jako první k bootování nastavený HDD.

Díky.

guest

Příspěvekod guest » 19 zář 2013 18:18

F8 funguje vždy. Pokud ne, něco děláš špatně anebo je to HW problém - zpravidla deska.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 zář 2013 18:23

F8 funguje pouze pokud je mozno nacist z HDD operacni system

Vidi BIOS disk?

Ja bych ignoroval zaruku a notebook rozebral, hned bude videt kam se voda dostala. Ono se to ostatne melo udelat ihned po politi, protoze pri takzvanem "vysouseni" dojde ke zniceni elektroniky. Vodu je nutne odstranit okamzite, a ne ji nechat pusobit na dps.

Adventurer
nováček
Stav:

Příspěvekod Adventurer » 19 zář 2013 18:27

BIOS disk vidí. Zkoušel jsem už Memtest na RAMky, CrystalDiskInfo na HDD atd. S HDD normálně pracuju. Mám obavy že to bude ta základovka :x
A není možný si nějak třeba přes msconfig, nebo nějakej jinej příkaz nastavit zákaz restartu?
Popř.: Mám co nejřív notebook poslat do autorizovaného servisu a nechat vyčistit? Podle toho co jsem se dočetl na internetu by v případě že nedošlo ke zničení komponentů mělo čištění stát cca 2 000,- .
Nevím vůbec jestli voda dovnitř pronikla, proto bych nerad otvíral ntb a zrušil si tím záruku, které pravděpodobně pořád platí, pokud se voda nedostala přes klávesnici.

JaMMeX
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod JaMMeX » 19 zář 2013 20:15

Tak vidim že máš docela dobytelnej NTB :D já ten svůj polil Colou (200 ml) a šlape :D stačilo jen vzít utěrku a pomalu nasakovat vylitou colu :D žádný problémy jsme zatém nezpozoroval, jo sice se seká jako prase, ale je bytelnej jako něco!
Než se zeptáš, použij Google

Adventurer
nováček
Stav:

Příspěvekod Adventurer » 19 zář 2013 20:32

No jak se to vezme. Jak píšu v prvním příspěvku, po polití jsem ho nechal vysušit a okamžitě jsem odpojil od zdroje + vyndal baterku. Problémy začaly až když jsem si hrál s oddílamaa vůbec diskem a instaloval OS (ale to jsem dělal už tolikrát). Potom až začal ten problém s Restartama, jinak všechno jede ok, teploty OK, výsledky Memtestu, CrystalDiskInfo, CHKDSK Ok. Problém je, že nemám jistotu jestli současnej problém souvisí s politím, nebo bootovaním a instalací novýho OS. Otevřel bych ho abych se podíval na to jak to teď vypadá pod klávesnicí, ale v případě že voda se tam vůbec nedostala(ntb má oddělený klávesy a té vody fakt nebylo moc) tak bych zbytečně přišel ještě o rok záruky.

Když už píšu o té záruce: zaniká záruka nainstalováním novějšího BIOSu?

JaMMeX
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod JaMMeX » 19 zář 2013 20:42

Měl jsi vzít nějakej kapesník nebo utěrku a projet tím mezery mezi klávesami:D
Než se zeptáš, použij Google

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 zář 2013 21:07

BIOS je prvni vec, co ti poradi servis ze mas udelat - takze nezanika

A nezanika ani vymontovanim klavesnice, pameti, harddisku a dalsich komponent.

Klavesnice je uzivatelsky vymenny dil, bezne ji menim za DE nebo EN podle potreby.

Adventurer
nováček
Stav:

Příspěvekod Adventurer » 19 zář 2013 21:36

Zajímavá změna, po chvilce hraní si v GParted (Live CD) a instalaci Ubuntu systém (Linux) normálně naběhne (už žádný opakovaný RR). Ještě se pokusím rozdělit si disk a přiinstalovat winy, co to bude dělat.

EDIT: Tak po opětovné instalaci Win7 se opakuje stejnej problém (opakovaný RR) :D
Asi se spokojím s Ubuntu

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Restartování PC
    od Elbeckho » 02 pro 2024 09:48 » v Problémy s hardwarem
    9
    1775
    od Elbeckho Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 15:23
  • Neustálé scrollování
    od krystofb » 23 pro 2024 11:35 » v Vše ostatní (sw)
    0
    2948
    od krystofb Zobrazit poslední příspěvek
    23 pro 2024 11:35
  • Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
    od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8...
    38
    15952
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 10:58

Zpět na “Problémy s hardwarem”