Word - Nainstalovaný font neumí diakritiku, přitom ji uměl

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

doremi
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Word - Nainstalovaný font neumí diakritiku, přitom ji uměl

Příspěvekod doremi » 20 zář 2013 10:37

Dobrý den.
Nedávno mi bouřka poškodila můj PC a byl jsem nucen koupit nové komponenty a provést instalaci Windows.Koupil jsem si stejné komponenty, které jsem měl před nehodou, nechal nainstalovat Windows 7 a začal normálně PC užívat.
Minulý týden jsem ale zjistil jednu nepříjemnost.
Píšu kuchařské knihy, tedy Kuchařky a v čínské kuchařce jsem používal font Banff s českou diakritikou. Toto písmi se mi velmi líbí a k čínským recetpům se myslím hodí nejlépe. Minulý týden jsem chtěl pokračovat v práci a přidat další recept do knihy, kterou píšu ve Wordu. Ve složce, kde mám kuchařky uloženy, ukládám i písma, která používám. Proto jsem opět nainstaloval písmu BANFF, které jsem používal i před tím, ale teď se mi stalo, že bohužel písmo neumí ...ěščřžýáíé...Tedy písmenka s diakritikou.Ostatní písmenka se zobrazují stejně jako před tím, ale písmenka s diakritikou nikoliv.
Mohl bych tedy požádat o radu, jak bych tuto chybu odstranil?
Měnit písmo v celé kuchařce se mi nechce.Děkuji předem za odpověď a případnou pomoc.
S pozdravem Doremi
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 20 zář 2013 14:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Word

Příspěvekod guest » 20 zář 2013 10:41

Vítej na PC-Help!

S nadpisem si se moc nenadřel. Tady je každá rada drahá. Kde si ten font stáhnul? Zkus ho stáhnout z jiného zdroje.

Případně se zeptej u povolanějších - http://www.msofficeforums.com/

cmuch
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Word - Nainstalovaný font neumí diakritiku, přitom ji um

Příspěvekod cmuch » 21 zář 2013 16:30

Nenainstaloval jsi verzi bez diakritiky?
Já pokud to nainstaluji odtud (http://www.ceskefonty.ic.cz/index.php?option=com_docman&task=doc_details&gid=265&Itemid=28 ) tak tam je i diakritika.

Tak to vyzkoušej také.

Zpět na “Kancelářské balíky”