Dobrý den, mám prosbu. Mám stolní PC, který plně fungoval, najednou jsem ho zapla a na obrazovce se mi zobrazilo Pravděpodobně se týká změny sofware nebo hardware, po chvilce hrabání v biosu se mi ukázalo
-zapnout režim VGA
-poslední známá konfigurace
-obnovení adresářové služby
-režim ladění
-spustit sys. běžným způsobem
ani jedno z toho nejde, vždy se mi to automaticky restartuje
poté když jsem dala v biosu zakázat automatické restartování při selhání tak naskočila modrá orazovka , kde bylo napsané
Byli zjištěny potíže a systém windows byl ukončen,.......
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Nakonec že mám použít nouzový režim,ale ten nefunguje a ani jedna možnost z toho.
A na konec TECHNICKÉ PARAMETRY
STOP: 0X000000ED (0X81796B20,0XC0000006,0X00000000,0X00000000)
Po několika měsících jsem se rozhodla, že ho konečně dám do opravny ale mám heslo na BIOSU a na svém účtu ale zapoměla jsem je. Chci se zeptat jestli je možné, že se v opravně do toho pc nějak dostanou když nemám ty hesla, nebo jestli se popř. pak dostanou do mých souborů co jsem měla uvnitř? Děkuji za odpovědi
Oprava PC bez hesla k Biosu a účtu
-
- Pohlaví:
Re: Oprava PC bez hesla k Biosu a účtu
Vítej na PC-HELP!
Ta nabídka co se zobrazovala nebyl v žádném případě BIOS. Takže co to píše teď (po opravě)?
Ta nabídka co se zobrazovala nebyl v žádném případě BIOS. Takže co to píše teď (po opravě)?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Přes heslo v BIOSu i v OS se dá dostat (u OS záleží co je to zač, třeba u XP je to dost jednoduché), otázkou je, jestli se do toho servis pustí, přece jenom nemůžou vědět jestli je to tvůj PC nebo ne 

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

No ono je to tahle, že já tam mám velice důležité data, osobní a on ho do opravny dal můj otec a chci se zeptat, jestli se v té opravně do něj dostanou když jsem zapoměla heslo k účtu a k Biosu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Zář 2013 19:56) ---
A já jsem administrátor
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Zář 2013 19:56) ---
A já jsem administrátor
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Co je tam za OS?
Pokud jsou to data která potřebuješ, tak se obávám, aby tu chybu neřešily reinstalem OS...
Pokud jsou to data která potřebuješ, tak se obávám, aby tu chybu neřešily reinstalem OS...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Mám Windows XP :( Předtím jsem měla Windows Vista Home Premium, nějaký blb mi to takhle přeinstaloval a hlavně mi tam dali nějakou úplnš starou verzi. A když tedy udělají Reinstal tak už se k těm dat nikdy nedostanu? :(
-
- Pohlaví:
Samozřejmě že se k datům dostanou.
BIOS heslo vymažeš jumperem pro reset CMOS, nebo vyděláním baterky na nějakou dobu ze základní desky.
K odstranění hesla z windows lze použít např. Hirens boot CD, které pro to má utilitu. Případně můžeš koupit právě vyšlý CHIP s DVD, z něj nabootovat a naběhnou WInPE s wondershare liveboot, kde je utilita pro výmaz hesla také. Ale je to v grafickém rozhraní, což pro tebe může být výhodnější. Navíc si můžeš prohlédnout co na disku je a potřebná data si stáhnout třeba na flash disk.
BIOS heslo vymažeš jumperem pro reset CMOS, nebo vyděláním baterky na nějakou dobu ze základní desky.
K odstranění hesla z windows lze použít např. Hirens boot CD, které pro to má utilitu. Případně můžeš koupit právě vyšlý CHIP s DVD, z něj nabootovat a naběhnou WInPE s wondershare liveboot, kde je utilita pro výmaz hesla také. Ale je to v grafickém rozhraní, což pro tebe může být výhodnější. Navíc si můžeš prohlédnout co na disku je a potřebná data si stáhnout třeba na flash disk.
Děkuji moc :) Naši sousedi mají tu opravnu a právě, že v tom PC mám ty svoje osobní data a nechci aby je tam viděli, jelikož to jsou data z práce :(
-
- Pohlaví:
Ještě se můžeš sama pokusit o opravu - po restartu mačkej klávesu F8, měla by vyskočit nabídka co zmiňuješ na začátku. Vyhledej položku MS-DOS. Po spuštění naběhne příkazováý řádek a zde zadej příkaz "chkdsk C: /r"
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3367
-
od sabrik
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 15:35
-
-
Oprava, servis Iphone 11, 14 Pro
od amirinda » 04 kvě 2025 10:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 1695
-
od peta501
04 kvě 2025 16:39
-
-
- 11
- 5916
-
od Turion
01 dub 2025 16:10
-
-
Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 2013
-
od mmmartin
03 dub 2025 20:50
-
-
- 3
- 4305
-
od petr22