Zakázané odkazy v Microsoft Office Word

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Rudaa
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zakázané odkazy v Microsoft Office Word

Příspěvekod Rudaa » 18 zář 2013 08:50

Nějakým nedopatřením v nastavení PC nemohu používat odkazy zkopírované do dokumentu Word a i V Outlooku. Pokud použiji Ctrl+klepnutí jak se má a je i je nápověda, odkaz se neprovede a je vypsána hláška: ,,Operace byla zrušena z důvodu omezení platných pro tento počítač. Obraťte se na správce systému". Neví někdo kde toto omezení odstranit? Např. toto nefunguje: http://www.youtube.com/watch?v=PryUImP6pkk .
Dělám to zatím tak, že odkaz zkopíruji a zadám přímo do IE prohlížeče do H. řádku. Nechci znova instalovat Micr.Office, stávající nastavení by se mohlo přenést možná i do původních zálohovaných dokumentů Word. Mám WIN 7, Office 2007. Děkuji za odpověď.

Reklama
Poki
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Zakázané odkazy v Microsoft Office Word

Příspěvekod Poki » 18 zář 2013 12:48

a mas IE jako defaultni prohlizec? protoze jestli ne, tak bych se ani nedivil...

Jinak si zkus procist hned prvni radu zde: http://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2007-outlook/cant-open-any-hyperlinks-this-operation-has-been/8815ad6c-0f44-477a-9ffa-beb98109b5a6

Rudaa
nováček
Stav:

Příspěvekod Rudaa » 22 zář 2013 08:40

Asi jsi mě navedl správným směrem. No moc tomu Angl. textu nerozumím, ale asi vím, kde udělat pokusy. Samozřejmě, že to bude mít spojitost s IE protože mám pro něj nastaveno psaní ve Wordu. Nebylo by vhodné někde sehnat nultou šablonu .docx a uložit jako základní? Možná, že došlo mými úpravami k přepsání základní šablony. Pokud by to mělo pomoci, nevím zatím ale kde ji vzít. Dělat po instalacích zálohy registů? Najít potom v tom zmatku změnu?
Ještě bych chtěl doplnit, že odkazy z této stránky poklepem fungují. Pokud tento odkaz zkopíruji a dám do Wordu nějakého .docx tak se již neotevře a vypíše onu uvedenou hlášku--: Operace zrušena atd...Neotevírají se mi ani odkazy v Micr. Outlooku. Musím každý zkopírovat a zadat ručně do IE. Systémových nedostatků v Office je dost. Divím se, že po již mnoha verzích vylepšení nebyly ještě odstraněny. Dají se někam odeslat náměty a připomínky? Např. pouze jedna barva ikona barvy písma- nutno při změně otevírat podokno barev (dělat makra a myšovat???), nemožnost otevřít dokument tam kde jsme naposledy přestali- dokument se otevírá se vždy na začátku textu a hledat místo, kde jsme přestali je zdržující.

Poki
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Poki » 23 zář 2013 11:04

Asi takto:
Podle onoho odkazu jde o to, ze po odinstalaci Google Chrome nedojde k navraceni hodnot v registru do puvodniho stavu (proto nefunguje odkazy v programech Office) - je potreba ty registry zmenit (a to kvuli tomu, ze odinstalace Chromu neprobehne v poradke, coz je chyba Googlu).

K dalsi poznamkam ohledne MS Office:

Zmeny barev?
To opravu potrebujete neustale menit barvu? Co takhle se definovat styl a ten potom pouzitvat (je velice nezadouci, aby 1 dokument obsahoval velke mnozstvi ruzneho formatovani (dokazu si predstavit duvody pro napr. 5-10 druhu formatu - tedy stylu). Styly naopak zajisti konzistenci v pouzivani formatu

Misto otevreni dokumentu:
Jak ma program vedet, kde zrovna chcete otevrit dokument? Ja se napr. velice rad kouknu na cely dokument, nez s nim zacnu pracovat (a neni takovy problem pouzit CTRL+End, aby se clovek dostal na konec dokumentu). Myslim si, ze pro navigaci v dokumentech existuje hodne moznosti, ktere jsou pomerne dobre pouzitelne, jen to od uzivatele chce, aby dodrzoval zasady pri tvorbe dokumentu, které jsou podle mého názoru velmi užitečné)

Nechci MS nijak obhajovat, protoze urcite existuje spousta oblasti, kde je potreba zapracovat, ale za posledni roky mi prijde, ze se prace s jejich produktu hodne zlepsila - zkratka ale jen pro ty, kteri jsou ochotni se novinky naucit a zacit je pouzivat...

Rudaa
nováček
Stav:

Příspěvekod Rudaa » 07 říj 2013 08:15

Zakázané odkazy: -- Musím odpovědět nesmyslnou větou, kterou používají mnohdy ti co neumí poradit: VYGOGLUJTE SI TO. Ale opravdu !!! Zadáte hlášku o zákazu a otevře se postup jak opravit WORD a Outlook. On to totiž Microsoft zařídil. Dokonce se provede oprava sama z internetu a šlape to.

Misto otevreni dokumentu:-- Nebylo by možno mi poradit jak to udělat? CTRL+End nepotřebuji. Při psaní katalogů nelze jít na konec dokumentu. To se může použít pouze v dopise kamarádovi. Asi nepoužíváte psaní dokumentů často. Každý máme asi jiné nároky. Pro mě je opravdu důležité při vkládání textu do obsáhlého dokumentu naskočit po otevření minule zavřeného dokumentu tam, kde jsem přestal. Má-li dokument více stran tak máme listovat??? Mám spuštěno více aplikací a používám 2 monitory, i tyto někdy nestačí. Přechází se z dokumentu na jiný a STÁLE HLEDAT, KDE JSEM ZAPOMĚL KURZOR?

Dále moje připomínka: Pokud jsou otevřeny 2 dokumenty, je blikající kurzor pouze na jednom dokumentu. Při přepisování je potíž na druhém dokumentu najít a orientovat se, kde kurzor byl. Po přejití se samozřejmě objeví. Ale vhodné by bylo mít označeno místo, kde se pohybuji. Třeba méně černý kurzor. Místo by bylo ale označeno.

Změny barev? -- ano, změna barev je pro mě nutná mimo jiné třeba na upozornění v textu nebo na poznámku. Není zde podstatné vypisovat důvody. Otevírání okna s barvami a nastavení barvy zdržuje. Uvítal bych třeba 3 tlačítka s ikonami barev.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Microsoft Teams - online pohovor
    od walderan » 14 kvě 2025 21:18 » v Programy ke stažení
    3
    2216
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    14 kvě 2025 21:52
  • Telefonická aktivace Microsoft produktu Příloha(y)
    od Kajmánek » 13 lis 2024 13:51 » v Windows 11, 10, 8...
    30
    8064
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    14 lis 2024 22:30
  • Office 365: compare sheet Příloha(y)
    od teichmann.ondrej » 03 led 2025 12:32 » v Kancelářské balíky
    1
    2105
    od elninoslov Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 17:28
  • Převádění Dokumentu z MS Office do online prostředí
    od zuzana3 » 10 dub 2025 13:00 » v Kancelářské balíky
    1
    3673
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    10 dub 2025 13:48
  • Instalace Office 2021 přes Deployment Tool Příloha(y)
    od atari » 30 lis 2024 15:21 » v Kancelářské balíky
    5
    3452
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    01 pro 2024 20:23

Zpět na “Kancelářské balíky”