To je celkem jedno ze u nich neni dph, kdyz ji musis zaplatit u nas (nasi celnici nam prohlizeli zavazadla)..
A nebo to risknout a doufat ze projdes a nebo budes tvrdit ze sis to tam uz vezl, v tom pripade uz ale nesmis mit originalni obal. A nesmis toho mit plny kufr.
Cesta do NY. - shrnutí a zážitky
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Cesta do NY. - shrnutí a zážitky
Jo tahkle takže ono si to i při tom dovozu, prostě potom doplatíš (to DPH).. Bože, bože kam ten svět spěje 
Díky za vysvětlení- já se do Ameriky nejspíš nikdy nepodívám, nebo spíš nebudu ochotnej dát takový peníze za cestu a ještě bych se tam nedomluvil
Takže se ptám jen proto, abych byl o něco chytřejší. :)

Díky za vysvětlení- já se do Ameriky nejspíš nikdy nepodívám, nebo spíš nebudu ochotnej dát takový peníze za cestu a ještě bych se tam nedomluvil

Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
Dle zakona bys to mel doplatit. Ve chvili kdy ti celnik rekne ze ho zajimaji jen cigarety a alkohol, tak si myslis svoje (v batohu fototechnika za 150.000 Kc, pochopitelne vlastni vezena sebou).
Nejlevnejsi zajezd s cestovkou mas za 40.000 Kc a vidis znacnou cast parku na zapade USA, kdyz delas ridice dostanes pomerne velkou slevu. Letenka do Los Angeles je nejlevnejsi, takze tam vsichni litaji i kdyby pak meli jet autem pres pul ameriky. Je to snad nejvetsli letiste co maji, cena je treba o tretinu nizsi nez u mnohem kratsich letu.
Nejlevnejsi zajezd s cestovkou mas za 40.000 Kc a vidis znacnou cast parku na zapade USA, kdyz delas ridice dostanes pomerne velkou slevu. Letenka do Los Angeles je nejlevnejsi, takze tam vsichni litaji i kdyby pak meli jet autem pres pul ameriky. Je to snad nejvetsli letiste co maji, cena je treba o tretinu nizsi nez u mnohem kratsich letu.
DPH se v u dováženého zboží pro osobní potřebu (výjimky cigarety, alkohol a podobně ... doporučuji prostudovat) neplatí do 22 €, clo do 150 € (musíš vše doložit, kolik jsi platil a když budou mít pochybnosti, tak ti to spočítají dle svého), u IT se clo neplatí (radši ještě prostuduj!). U darů se hranice pro výpočet cla zvyšuje (zjisti sám - nevím z hlavy), ale to ti v USA těžko někdo udělá, za to v Číně skoro každý. Do USA bych nikdy nejel, jsou mi nesympatické, mají nesvobodný polodiktátorský režim, skoro každý tě může odbouchnout, když se špatně vyspí a na letišti tě v klidu ošahaj nebo svlíknou do naha. No fujtajbl!
Osahavat te muzou na jymkoliv letisti, ten zbytek nema cenu komentovat........ jed se tam podivat, nikdo te neodbouchne, diktaturu budes hledat hooodne dlouho a nakonec treba zjistis ze by ti tam bylo lepe nez tady. Americani aspon maji snahu dodrzovat platne zakony, takze dodrzuji i ty co se jim nelibi (narozdil od Cechu kteri dodrzuji jen to co se jim libi a jenom kdyz se jim to hodi). Kdyz je nekde cedule zakaz vstupu, tak tam proste nelezou, u nas je tam vydupana cesticka. I ta zla policie chyta ridice jen kdyz skutecne neco provedou.
Ten diktatorsky rezim s moznosti odbouchnuti na kazdem rohu si navic trochu protireci. Kdyz uz jsme u toho, skus si v Nemecku ukrojit loveckym nozem salam na verejnem miste. V anglii dokonce na ten nuz musis mit uctenku, zes ho prave koupil. V USA je to kazdemu u zadele.
Ten diktatorsky rezim s moznosti odbouchnuti na kazdem rohu si navic trochu protireci. Kdyz uz jsme u toho, skus si v Nemecku ukrojit loveckym nozem salam na verejnem miste. V anglii dokonce na ten nuz musis mit uctenku, zes ho prave koupil. V USA je to kazdemu u zadele.
Tak iDevice, jsou levnější než v ČR. já jsem si koupil iPad mini bílý 32GB a v apple storu mě vyšel na nějakých 8500Kč, tady stojí cca 12 500Kč. Takže určitá uspora tam je. JInak jsou tam strašně dotované telefony, Iphone 4 zadarmo s 2roční smlouvou, 4S tak od 200 dolarů a 5 tak od 300 dolarů se smlovou. Moc jiných telfonů jsem neviděl. :) a jak jsou an tom třeba Macky ? Tak nejlevnější MacBook Air je u nás (moc nevím) ale myslím za 32 tisíc. No a tam byl za cca 25 000. Takže je to tam lehce levnější. iPad jsem vezl domů včetně krabičky a učtua a nikdo nic neříkal. Vzal jsem si ho do příručního zavazadla do letadla a nebyl problém. Takže upe v poho.
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Oni jdou jen po těch dotovaných zařízeních. Já jsem pro jistotu svůj Kindle z té krabice vyhodil, ale kdo ví, jestli by ho nezabavili, pokud bych měl verzi Special Offers.iPad jsem vezl domů včetně krabičky a učtua a nikdo nic neříkal. Vzal jsem si ho do příručního zavazadla do letadla a nebyl problém. Takže upe v poho.
X píše:Do USA bych nikdy nejel, jsou mi nesympatické, mají nesvobodný polodiktátorský režim, skoro každý tě může odbouchnout, když se špatně vyspí a na letišti tě v klidu ošahaj nebo svlíknou do naha. No fujtajbl!
Hele, proč nám to podsouváš? Tenhle thread založil člověk, který tam byl, a očividně takové zkušenosti nemá. Tak buď pochybuješ o jeho inteligenci a všímavosti, že ho musíš informovat o tvých domněnkách, nebo máš potřebu polodiktátorsky ovlivňovat svobodu myšlení. No offense.
Tak a teď ještě očekávám faraona, aby to bylo kompletní.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Náhodou mi příjde USA jako docela kamarídská země. Na letišti mě nikdo neosahával, žádný prblém jsem neměl (samozdřejmě mě osahal zda nemám zbraň nebo něco, ale všechno v mezích). KDyž jsem tam jel a měl jít k imigračnímu úředníkovi tak jsem měl bobky jak nikdy, všichni mi nakecali jak mě hned ta jakoukoli blbost může poslat zpět (to je pravda) ale upe v poho. JEnom se divil že nejsem zletilý a jedu sám bez rodičů na skoro měsíc do NY. Ale potom se smál. Jsou to taky lidi. BTW: Pokud nejdeš sám v noci do nejhnusnější části Bronxu nebo Queensu tak se ti nic nestane. SIce jsem jednu potičku s NCPD (new york city police department) měl ale to je na další článek a teď nemám moc času. Každopádně napíšu jak mě sebrali benga

Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
- Andrew98
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
To zní zajímavě!
Odesláno z mého LT22i pomocí Tapatalk 4
Odesláno z mého LT22i pomocí Tapatalk 4
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
adavyp:Vzal jsi mi z úst přesně co jsem chtěl napsat, včetně faraona
Znám několik lidí co USA nesnáší ale nikdy tam nikdo nebyl.Jen jedna vyjímka.Člověka co tam šel na černo makat/což mu, kupodivu, nebylo proti mysli/,ovšem měl smůlu a hned problém, poslali ho šupem zpět a teď jen pomlouvá.
Syn mé bývalé manželky se vrátil po roce.Taky si to nelegálně protáhl....Ovšem vrátil se s perfektní angličtinou, má tam hromadu přátel a hlavně...Před tím než odletěl tak tady nějak do práce zrovna nadšený nebyl, byly s ním jen starosti.Co se vrátil se zkušenostmi je úplně jiný.Prakticky hned si sehnal v Brně místo na IT pozici, baví ho to a co sním mluvím tak se mu úplně změnily hodnoty.

Syn mé bývalé manželky se vrátil po roce.Taky si to nelegálně protáhl....Ovšem vrátil se s perfektní angličtinou, má tam hromadu přátel a hlavně...Před tím než odletěl tak tady nějak do práce zrovna nadšený nebyl, byly s ním jen starosti.Co se vrátil se zkušenostmi je úplně jiný.Prakticky hned si sehnal v Brně místo na IT pozici, baví ho to a co sním mluvím tak se mu úplně změnily hodnoty.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Tak jo! Byli jsme se podívat na památníku 11. Záři na ground zero ( tak se to ted jmenuje) měl jsem vypítou kolu. Jenže tam nebyl nikde zádný koš. Asi už tušíte. Za boha jsem nemohl najít odpadkový koš. Jindy bych to asi neudělal. Ale stal tam pickup ( auto s korbou) tak si říkám, nikdo nikde mrsknu to tam a nic se nestane. Jenže jsem slepý vůl. Přímo za tím pickupem stalo auto NCPD. Ale ja jsem ho nevidel. Mrsknul jsem tam teda tu kolu. A ejhle.
oni zaplní majaky a vylezli ven z auta. Jelikož jsem je nevidel tak jsem se v tu ránu malem pos*al. Řekli ať jdu k nim tak jsem šel. Oni ať jim dam ID. Ja nemám žádné ID říkám. Oni tak pas. Ten taky nemám ja. ( měl jsem ) Tak si nástup.
vlezl jsem dovnitř do toho auta a oni. Kde bydlím ne? Tak jsem jim v klidu vysvětlil ze jsem turista a student a ze se moc omlouvám ale ze tu nemají nikde koš tak jsem to nevydržel. A pořad sorry i apologize a tak. A oni tak dej 200$ a jdi. A ja na ne ja nemám cash ( měl jsem) tak oni my si te odvezeme. A ja na ne zase ze ne ze tu mám přítelkyni a ze ona nemluví anglicky a ze se strati a ze se omlouvám a tak. Kamarádka stala venku a byla víc po..... Než ja
ona na to není. Tak nakonec ze me pustí ale ze to už nesmím udělat. A ja jo jo jo moc se omlouvám a oni me pustili. Tak jsem se ještě jednou omluvil a šel jsem si po svých
od te doby jsem nejdříve našel koš a až pak vypil kolu 

lol, tak jako asi bych byl dobře pos***y, ale na druhou stranu, bych tu kolu asi radši nosil hodinu v ruce 

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”