Zdravím,
existuje možnost jak zabránit prohlížečům (IE a FF) k přístupu na internet. Lokálně otevírat html je ale potřeba.
Jde o virtuální počítače ovládající stroje (W98). Síť musí být v provozu, protože jediný možný způsob výměny dat s hostitelským systémem je přes FTP.
Díky za nápady.
Pro úplnost dodám, že Virtuály běží na VMWare Player (free). Síťové připojení NAT (Vmnet8). teoreticky by to mělo jít odstřihnutím DNS v nějakém konfiguráku sítě VMware. Zadání IP sice bude fungovat, ale to už by nebylo tak zlé.
Zablokování přístupu prohlížeče na internet Vyřešeno
Re: Zablokování přístupu prohlížeče na internet
Co nove pravidlo ve firewallu? Jinak wmware přeci umí namapovat disk do virtuální jednotky, takže FTP nemusí být potřeba ne? Nevím nevím
-
- Pohlaví:
Re: Zablokování přístupu prohlížeče na internet Vyřešeno
Díky za odpověď ale:
1. Windows98 nemá firewall. Musel bych tam nainstalovat nějakou hodně starou verzi např. Zone alarmu, ale netuším, kde bych ji vzal.
2. vmware umí mapovat, ale až od W2000 výše.
Tohle jsem už zkoušel. Spíše jsem myslel něco jako editaci \hosts způsobem, aby vše bylo směrováno na 127.0.0.1
1. Windows98 nemá firewall. Musel bych tam nainstalovat nějakou hodně starou verzi např. Zone alarmu, ale netuším, kde bych ji vzal.
2. vmware umí mapovat, ale až od W2000 výše.
Tohle jsem už zkoušel. Spíše jsem myslel něco jako editaci \hosts způsobem, aby vše bylo směrováno na 127.0.0.1
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nevim, jestli to hosts umi, ale co jit pres masku podsite? Sice by to asi bylo docela prasacke, ale vepsat tam po jednom 1.255.255.255, 2.255.255.255, atd s presmerovanim na localhost a vynechat jen tu nutnou mistni podsit
Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 4
Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 4
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
ITCrowd píše:teoreticky by to mělo jít odstřihnutím DNS v nějakém konfiguráku sítě VMware. Zadání IP sice bude fungovat, ale to už by nebylo tak zlé.
Ano, bud nefunkcni DNS nebo vychozi brana. Primo v prohlizeci jeste pomoci neexistujici proxy ci rodicovske kontroly.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Pohlaví:
to zeus: Já věděl, že někoho napadne ideální jednoduché řešení. Neexistující proxy naprosto vyhovuje. Díky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3763
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 08:53