Lidi prosím, není tu nějaký instalatér nebo topenář?
Jde mi o následující. Mám tu bojler a u něj redukční ventil, stejný jako na obrázku, ale ten můj má ještě budíka. Včera nám dělali novou přípojku a nyní mi to ukazuje o 300% vyšší tlak než dříve. Nerad bych, aby mi vybouchly hadice s vodou a potřeboval bych to správně nastavit. Googlím, ale to nastavení nemůžu najít. Neví někdo jaký tam má být nastavený tlak?
Redukční ventil - není tu instalatér? Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Redukční ventil - není tu instalatér?
- Přílohy
-
- -_g8wJJK-1284__regulator-746.jpg (4.83 KiB) Zobrazeno 736 x
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Redukční ventil - není tu instalatér?
Kolik ukazuje?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Mám to nastavené na 2bary, ale vždy tam byly 3 a potom jak pustili vodu je tam 6 a někdy i 8. Jak jsem našel, tak to asi nevadí, ale já se bojím aby nerupla ta opletená hadice co vede k bojleru.
Už jsem vytopenej byl
Už jsem vytopenej byl

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
6-8 je ok jestli tam byli trvale 3 tak možná "visel" manometr...
http://www.topeni-koupelny.eu/zbozi/fle ... t-ff-6908/
Hadičky propojovací tlakové opletené nerezem. Maximální provozní tlak: 10 barů = maximální provozní teplota 80st. 8 barů = maximální provozní teplota 100st.
http://www.topeni-koupelny.eu/zbozi/fle ... t-ff-6908/
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Pohlaví:
Tak on nevisel, když jsem pustil vodu, tak klesal, ale to je fuk. Docela si mne uklidnil. O těch hadičkách jsem si to také našel a tady je asi 3/4 hadice a ta by to měla vydržet.
Já z toho byl večer docela vykulenej a raději jsem zastavil vodu.
Díky!
Ještě to nechám odemčené, kdyby nějaká rada.
Já z toho byl večer docela vykulenej a raději jsem zastavil vodu.

Díky!
Ještě to nechám odemčené, kdyby nějaká rada.
Re: Redukční ventil - není tu instalatér? Vyřešeno
i ja bych byl vykulenej tlak 8 baru mi prijde velmi hodne a dle popisu je to na hadice max
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Tak mu redukčákem uber. Vypadá to, že původní trubky byly docela slušně zarostlé a úměrně tomu byl redukčák otevřený, aby to vůbec teklo. 6 až 8 barrů je tlak jako kráva, ve fabrice tlačíme do mašin 6, sice vzduch, ale i tak je to síla.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Pohlaví:
Tak ono se to zvýšilo po tom, co venku měnili nějakou přípojku. Ale to bylo včera, když to nebylo ještě hotové. Nyní jsem pustil vodu a jsou tam 3bary, takže to bude asi v pohodě.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zrejme tlakova zkouska te pripojky.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pojistný ventil k bojleru se dává podle tlaku ve vodovodním řádu.Do řádu se dávalo 2-5 atmosfér a pojistný ventil k bojleru se dával 6 atmosfer.Záleží,kde bydlíš a kolik tlačí vodu.
-
- Pohlaví:
Nejedná se o pojistný, ale redukční ventil
Ale už se to ustálilo na 3barech a dokonce i splachovač začal normálně fungovat.
Všem děkuji a zamykám!
Ale už se to ustálilo na 3barech a dokonce i splachovač začal normálně fungovat.
Všem děkuji a zamykám!
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”