Zaplněná vnitřní paměť MT Nokia E52 Vyřešeno

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Zaplněná vnitřní paměť MT Nokia E52

Příspěvekod wattmetr » 27 zář 2013 15:44

Zdravím všechny dobrovolné rádce!
Mám následující problém: Můj MT Nokia E52 mi z ničeho nic po výměně baterie začal hlásit zcela zaplněnou vnitřní paměť telefonu (ne SD kartu!).
Po připojení na PC jsem zjistil, že vnitřní paměť telefonu obsahuje pouze složku data (zobrazování skrytých a systémových souborů mám povolené) a přestože tato složka obsahuje nepatrné množství dat, vnitřní paměť telefonu se ukazuje jako zcela zaplněná bez jediného volného bajtu. Viz obrázky:
Telefon1.JPG
Telefon2.JPG

Setkal se někdo s něčím podobným a dokázal by mi poradit??
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Reklama
Uziv00

Re: Zaplněná vnitřní paměť MT Nokia E52

Příspěvekod Uziv00 » 27 zář 2013 15:49

Co zobrazuje přímo nokia? Zaráží mě, rozdíl ve velikosti - disk 60MB, data 321kB.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 27 zář 2013 16:13

Chvíli mi to trvalo - vybitý foťák, fotky z druhého mobilu k nepoužití, ale tady je výsledek:
IMGP3703.JPG
IMGP3705.JPG

Co jsou Ostatní soubory netuším a ani netuším, proč je rozdíl ve zobrazení v PC a v MT?
Teď musím na chvíli pryč, budu tak za 2 hodiny.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 27 zář 2013 17:05

Prolustruj Další soubory a co nepotřebuješ, tak smaž.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 27 zář 2013 17:28

To je sice to nejjednodušší, ale:
1.) V PC se Další soubory vůbec neobjeví
2.) V MT nejdou editovat - otevřít, apod. Ze snímku je zřejmé, že je k dispozici jen "OK", na to když kliknu, vrátí se to zpět na Stav paměti telefonu. Jinde v MT jsem ty Další soubory nenašel.
Jdu pátrat dále, zatím dík za dosavadní spolupráci.

šulda
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod šulda » 28 zář 2013 11:49

K PC to vůbec nepřipojuj, zbytečný, nic ti neukáže a E52 ma svůj OS tak proč to řešit přes jiný? V telefonu na zobrazení disků používej rozumného správce souborů, doporučuji X-plore od lonelycatgames. Teď ho zřejmě nenainstaluješ ale zkusit to můžeš, dá se v něm nastavit aby zobrazil vše ze všech pamětí, jen nebudeš mít přístup do systémových složek, k tomu je třeba hack, tohle vše ale jen pokud chceš s telefonem více pracovat a porozumět mu. U tebe mohlo dojít k nějakému kolapsu nebo máš paměť C opravdu plnou. Nevím jak telefon používáš? ale např. interní browser dokáže zaneřádit telefon, dále interní email, hromady sms v telefonu, instalované apps, soubory přijaté přes BT atd. Systém se dá vyčistit ale je třeba ho znát a mít do něj plný přístup = hack.
Člověk se pořád učí.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 28 zář 2013 12:04

Takže po mnoha a mnoha pokusech o nápravu poruchového stavu se mi povedlo částečně uvolnit paměť telefonu, ale zůstává nevysvětleno, co jsou zač Ostatní soubory a jak se k nim dostat.
Paměť jsem tedy uvolnil pomocí zálohování paměti telefonu na pam. kartu, s přepsáním původní zálohy (o které si nejsem vědom, že bych ji kdy dělal). Po zálohování se Ostatní soubory zmenšily z 49MB na 35MB a v paměti telefonu se objevilo 16MB volného místa. Poměry na pam. kartě se nezměnily, protože, jak jsem uvedl, došlo k přepsání zálohy. Tím telefon opět začal bezchybně pracovat ale přesto je mi "neznámých" 35MB Ostatních souborů pořád záhadou. Pokud by někdo věděl vysvětlení a způsob, jak se k nim dostat, velmi rád se přiučím.

Při pokusech o uvolnění paměti jsem odmazal spoustu kontaktů, smazal asi polovinu uložených SMS, e-mail nepoužívám, interní browser vlastně také ne, a efekt pro uvolnění paměti nulový. Potřebuji se dostat do těch Ostatních souborů, které mi telefon indikuje, ale nepustí mě do nich. E52 má vlastního Správce souborů, co je to zač a čím se liší od toho, kterého mi doporučuješ? Můžeš mi dát odkaz na jeho stažení?

šulda
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod šulda » 28 zář 2013 13:45

Interní správce souborů je parodie která slouží pro instalaci X-plore :D Napsal sem ti jak název X-plore tak i autory, přes google už bys X-plore dávno měl = lonelycatgames.com Další soubory = např. soubory které si zapisují instalované apps, systémové soubory FW atd. Bez drtivé většiny z nich by ti telefon nefungoval a musel bys formátovat.
1) proto je pro tebe zbytečné se jakkoliv snažit dostat se na Další soubory
2) žádná položka Další soubory v telefonu ani neexistuje, je to jen pojmenování telefonem souborů které popisuju výš.
Z těchto souborů se dají odstranit např. zbytečné jazykové soubory ale jak už jsem psal výš, přístup do systému a jeho znalost. V X-plore už i bez hacku můžeš lecos smazat ale pokud nevíš co a jak tak to akorát pokadíš. 16MB u tohoto telefonu je na paměť C normální stav. Pokud chceš můžeš tel. a kartu zformátovat a začít od začátku ale časem budeš tam kde jsi teď. Pokud si chceš čistit telefon tak hack + znalost OS nebo použít nějaký cleaner viz symbianová fóra.
Člověk se pořád učí.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 28 zář 2013 13:58

Děkuji Ti za vyčerpávající odpověď. Máš pravdu, vygooglit si toho Správce souborů je maličkost, řekněme, že jsem byl líný a myslel jsem si, že ten odkaz máš po ruce.
Zkus mi ještě říct trochu podrobněji, co je obsahem složky Ostatní( ne Další) soubory, když to zabírá v MT pořád ještě 35MB interní paměti, což je docela dost! Nejsem žádný mladý trouba, už jsem přelezl padesátku, takže taky snad dokážu leccos pochopit. A pokud si myslíš, že "dědek" nemá na to, aby se s ním o nejen mobilech diskutovalo trochu na úrovni, tak na to zkus zapomenout. Nejsem odborník, ale ani debil. Formátovat nechci, čistit chci v rámci mých možností.
Zeptán se ještě jinak: Je tedy normální, že soubory, obsažené ve složce Ostatní soubory a nutné ke správné činnosti telefonu zabírají cca 60% interní paměti (35MB z 60MB)??

šulda
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod šulda » 28 zář 2013 14:14

add Odkaz, jsem tu z telefonu a jak už píšeš, přes google se znalostí názvu a autorů je to maličkost.
add dědek, mě už k padesátce taky moc nechybí
add Ostatní soubory (v každé verzi OS symbian jsou pojmenovány jinak, u mně v ^3 třeba Jiné soubory, jinde třeba Ostatní atd.) je jich mnoho a konkrétně se jedná např. o spouštěcí soubory apps, ikonky, zvuky, jazyky, různá nastavení, knihovny atd. Ty se z nich můžeš zbavit spousty zbytečných jazykových souborů které obsahuje FW a nainstalované apps. pak nějaký ten klasický odpad. Umí to třeba apps RscCleaner (jazykové soubory) a MobileCleaner (odpad). Pro jejich instalaci a chod je nutný hack. Ano 60% procent je pro E52 v normě a dokáže fungovat i s větším zaplněním.
Člověk se pořád učí.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Re: Zaplněná vnitřní paměť MT Nokia E52  Vyřešeno

Příspěvekod wattmetr » 28 zář 2013 14:17

Díky za parádní doplění a nemám dalších otázek. Tím končím tuto vyčerpávající diskuzi :lol:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nokia G22 - Marné čekání na Android 14
    od simio.simsoft » 08 kvě 2025 01:59 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    2731
    od simio.simsoft Zobrazit poslední příspěvek
    09 kvě 2025 12:41

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”