Myslis ze lidi maji doma nekolik jednoucelovych pocitacu? "herni" PC bude samozrejmne slouzit k prehravani filmu stejne jako jakekoliv jine PC.
Tahle hra na "multimedialni", "herni" a "graficke" PC se hrala kdyz pred 15 lety staly ty komponenty desitky tisic a muselo se vybirat od zacatku. Dnesni prumerny pocitac zvladne vsechno na vybornou a k tomu abych si zahral nasledujicich 5 let vsechny nepotrebuju dnesni nejdrazsi grafiku (zahral - nemusim vsechno na maximum, radsi poridim neco uzitecnejsiho).
Ta finalni sestava se mi libi, takhle bych to dneska postavil taky. Mam jen stejnou desku, chladix, lepsi cpu, horsi grafiku a jinou bednu (kupovano vloni).
Herní PC - build - prosím o kontrolu/tips
Re: Herní PC - build - prosím o kontrolu/tips
Dívám se ještě, u MB je ATX, u Zalman skříně Midi ATX, nebude problém s umístněním?
(nevyznám se)

To je chyba znaceni na CZC
Spravne ma byt Midi Tower (viz kategorie), deska ATX se tam musi vejit.
To "Midi ATX" neni rozmer desky ale skrine na vysku.
Spravne ma byt Midi Tower (viz kategorie), deska ATX se tam musi vejit.
To "Midi ATX" neni rozmer desky ale skrine na vysku.
Ale tady se bavíme ryze o herním PC :) Nevím jak ty ale já se divám filmy zásadně na Televizi. Stáhnu film připojím HDD a jedu :) PC mám na práci a na hry a splňuje to do posledního puntíku :)
Hondras: MB je ATX a bedna je MIDITOWER a ne nebude problém s umístěním :)
Hondras: MB je ATX a bedna je MIDITOWER a ne nebude problém s umístěním :)
Na počítači budu samozřejmě dělat i do školy, programovat, koukat na filmy v HD, ale počítám, že všechny tyto věci bude zvládat hlavně. Proto jsem zmiňoval hry, které plánuji hrát. Vidíte, že to nejsou ani žádné typu BF3, Crysis apod, teď mě napadá, že max bych chtěl vyzkoušet Skyrim. Ale to by mělo jít?
Skyrim půjde 100 % :)
Odesláno z mého C6603
Odesláno z mého C6603
Ja se na filmy divam taky na TV, ale s tim rozdilem ze si filmy taky kupuju (proto BD mechanika) a vytvarim (proto je TV pripojena jako monitor k pocitaci). Navic tam mam jeste zarizeni jako jsou konzole, satelit, BD prehravac, HDD prehravac a pod.
Plazmu budu vyhazovat ve chvili kdy se neopravitelne rozbije, nebudu ju menit jen kvuli moznosti pripojit externi disk (coz umi polovina zarizeni co je pod televizi taky a lepe).
Co se tyce filmu, spousta lidi ma dneska i novejsi videokameru, a tam je BluRay jedina moznost jak vypalit to video na nejake medium.
Tenhle pocitac bude stacit naprosto na vsechno, v rozumne kvalite. Nerikam ze bude stacit za 3 roky na hry na ultrasupermegamaxi nastaveni. Ale povazuji to za velmi dobry pomer cena/vykon/osvedcene komponenty.
Plazmu budu vyhazovat ve chvili kdy se neopravitelne rozbije, nebudu ju menit jen kvuli moznosti pripojit externi disk (coz umi polovina zarizeni co je pod televizi taky a lepe).
Co se tyce filmu, spousta lidi ma dneska i novejsi videokameru, a tam je BluRay jedina moznost jak vypalit to video na nejake medium.
Tenhle pocitac bude stacit naprosto na vsechno, v rozumne kvalite. Nerikam ze bude stacit za 3 roky na hry na ultrasupermegamaxi nastaveni. Ale povazuji to za velmi dobry pomer cena/vykon/osvedcene komponenty.
A teď tedy finální dotaz :) Jsem relativně zručný člověk, pár guidů na sestavení compu jsem prošel a myslím, že to není taková věda. Reálně se to dá postavit i bez anti statického proužku, když to budu skladat na igelitu (ne na posteli, ne na koberci) a postupně? 

Realne je to naprosto uplne jedno, pokud nebudes stridave jezdit rukou po svetru a po kontaktech na nejake desce tak se nemuze nic stat.
Vezmes desku, pridelas na ni ramku a procak s ventilatorem, polozis bednu na zem na bok, prisroubujes distancni sloupky, na to motherboard a pak tam das zbytek.
Vezmes desku, pridelas na ni ramku a procak s ventilatorem, polozis bednu na zem na bok, prisroubujes distancni sloupky, na to motherboard a pak tam das zbytek.
Pokud tedy kupuji vybranou sestavu po kusech, který obchod mi doporučíte z hlediska reklamací, dostupnosti ceny a hlavně řešení jakýchkoli případných problémů? 

Zalezi na tom, kam to mas nejbliz
Ja nakupuju na Alze a CZC (podle toho kde je to levnejsi) a vsechno vyzvedavam osobne.
Ja nakupuju na Alze a CZC (podle toho kde je to levnejsi) a vsechno vyzvedavam osobne.
Ahoj, díky za vaše rady, nakonec jsem vzal 120GB verzi SSD, a vzal i5 s K verzí (pro možný budoucí lehký OC bez či s minimálním zvyšováním napětí).
Prosím o kontrolu součinnosti komponent: http://www.czc.cz/ev4rj37fr4ig890c0nkfqc9arg/seznam
Díky moc!
Prosím o kontrolu součinnosti komponent: http://www.czc.cz/ev4rj37fr4ig890c0nkfqc9arg/seznam
Díky moc!

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Herní PC prosím o názory/tipy/rady
od Samlitt » 05 dub 2025 07:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 1393
-