Bude pasovat GPU do zakladky?
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Bude pasovat GPU do zakladky?
Zajímává diskuze (zajímalo by mě, co by na to řekl takový Martab, Marfy, d1amond), já bych si na to své peníze vsadil...max by grafika jela trošičku pomali oproti novějším pcie deskám.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
-
- Pohlaví:
To mě taky
. Nicméně, našel jsem na intelu, že P35 chipset (který má tato MB) má PCIe verzi 1.1. Takže GK bude fungovat - pokud tomu tak skutečně je.

pratele me jejedno jestli v tuhle chvili nevyuziju jeji plny potencial pro me vaznejsi to aby vubec byla a nechci kupovat neco levnejsiho kdyz pak budu stejne kupovat i5, zakladku a ramku coz uz by melo vyuzit plny potencial grafiky (jak sem to pochopil)
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, to uděláš dobře. S tím hardwarem, který se chystáš koupit neuděláš chybu, to Ti schlavuji 

- soudruhger
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
V tom pripade do toho urcite jdi.
CPU : FX-6300 3.5GHz @ 4.3Ghz
RAM : Kingston HyperX blu 8GB 1600MHz
GPU : Sapphire HD 7850 OC 2GB DDR5 (@1010/1385) po reklamaci vyměněna za 7870 GHz edition
RAM : Kingston HyperX blu 8GB 1600MHz
GPU : Sapphire HD 7850 OC 2GB DDR5 (@1010/1385) po reklamaci vyměněna za 7870 GHz edition
jeste jednou mockrat dekuji vsem za rady :)
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Koukni ještě na Gigabyte, jestli Ti nebude simpatičtější 
Zdroj teda necháváme na tobě!

Zdroj teda necháváme na tobě!
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud ten současný zdroj utáhl GTX260 tak s GTX660 by problém neměl mít, a co se týče "kauzy" PCIe 1.0a, tak obě strany mají vlastně pravdu. Obecně se uvádí, že PCIe jsou zpětně kompatibilní, ale právě s PCIe 1.0 je tak trochu problém, někdy to veme, ale někdy ne. Prostě záleží to kus od kusu, ale lepší je předpokládat že to nejede, než předpokládat opak a pak zjistit že to nefunguje
. Jak už padlo, někdy býval problém s kompatibilitou PCIe 1.0 a PCIe 2.x, prostě to někdy nefungovalo, záleželo na tom, jak to upravil výrobce desky, konkrétně byl problém s přechodem na PCIe 2.1.
Takže by to chtělo zjistit, jestli výrobce udělal nový BIOS a jestli je ta deska kompatibilní s PCIe 2.1, pokud jo, pojede tam i grafika s PCIe 3.0.
Takže aby jsme to shrnul, bez úpravy BIOSu (většinou provádí výrobce) jsou kompatibilní 1.0a, 1.1 a 2.0, a ty pak nejsou kompatibilní s 2.1 a 3.0. Co vím, tak desky co mají PCIe 2.0 tak mají v BIOSu "úpravu" pro PCIe 2.1 a pro většinu desek s PCIe 1.1 existuje BIOS s podporou PCIe 2.1 u PCIe 1.0a je to většinou problém, ale jestli 2.1 podporuje i tato konkrétní deska se mi zjistit nepovedlo. A GTX260 má PCIe 2.0, takže z té to odvodit taky moc nejde...

PCI-Express 2.1
PCI Express 2.1 podporuje velkou část systémů správy, podpory a řešení potíží, u kterých se s plnou podporou plánovalo až v následující verzi. Nekonalo se však žádné navýšení rychlosti, která tak zůstává stejná. Navýšilo se ale napájení slotu, což znamenalo přerušení zpětné kompatibility mezi verzemi 2.1 a 1.0a. Pro většinu základních desek s PCIe 1.1 ale existují aktualizace systémů BIOS od jejich výrobců, díky kterým je zpětná kompatibilita zajištěna.
Takže by to chtělo zjistit, jestli výrobce udělal nový BIOS a jestli je ta deska kompatibilní s PCIe 2.1, pokud jo, pojede tam i grafika s PCIe 3.0.
Takže aby jsme to shrnul, bez úpravy BIOSu (většinou provádí výrobce) jsou kompatibilní 1.0a, 1.1 a 2.0, a ty pak nejsou kompatibilní s 2.1 a 3.0. Co vím, tak desky co mají PCIe 2.0 tak mají v BIOSu "úpravu" pro PCIe 2.1 a pro většinu desek s PCIe 1.1 existuje BIOS s podporou PCIe 2.1 u PCIe 1.0a je to většinou problém, ale jestli 2.1 podporuje i tato konkrétní deska se mi zjistit nepovedlo. A GTX260 má PCIe 2.0, takže z té to odvodit taky moc nejde...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem se v tom ztratil 

- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jo teď na večer píšu trochu nesrozumitelně 
Ale důležité z toho je, že s verzí 2.1 bylo zvednuto napájení a tím byla přerušena kompatibilita se staršími verzemi, ale většina výrobců vydala upravený BIOS, který tuto kompatibilitu zajišťuje a proto jsou schopné i nové grafiky fungovat v PCIe 1.1 slotech, bohužel, pro deseky s PCIe 1.0 tato úprava vydána nebyla, takže proto jsou s tím problémy. Co se týče jeho desky, tak by to mělo teoreticky fungovat, ale nepovedlo se mi zjistit, jestli podporuje tu verzi 2.1.

Ale důležité z toho je, že s verzí 2.1 bylo zvednuto napájení a tím byla přerušena kompatibilita se staršími verzemi, ale většina výrobců vydala upravený BIOS, který tuto kompatibilitu zajišťuje a proto jsou schopné i nové grafiky fungovat v PCIe 1.1 slotech, bohužel, pro deseky s PCIe 1.0 tato úprava vydána nebyla, takže proto jsou s tím problémy. Co se týče jeho desky, tak by to mělo teoreticky fungovat, ale nepovedlo se mi zjistit, jestli podporuje tu verzi 2.1.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Pohlaví:
njn, zase staří psi mají pravdu
Jen je třeba si pamatovat, že i na verzi záleží a nestřílet okamžitě, že to 100% pojede.

Tak nakonec vse dopadlo dobre grafika funguje tak jak ma (na core duo). A to s tim biosem nejspis mas pravdu cca pred rokem a pul jsem si instaloval last bios na zakladku(nefungovala jedna hra, kupodivu pak bezela tak jak ma myslim ze to byla shogun total war2). Ted uz jen vydelavat na core i5 a vse k tomu potrebne moc krat diky za pomoc :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Bude pasovat RAM? Příloha(y)
od pikaso.andreas » 26 kvě 2025 12:11 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 2255
-
od pikaso.andreas