Dobrý den,
čtu články a zarážím se nad častou větou -> "Máme 1 Internetové připojení 3, a když 1 začne stahovat ostatní si neškrtnou".. A jelikož já dělím Internet mezi dost lidí, zajímalo by mě jak to je. Nedělí se rychlost náhodou pro 3 /3, pro 4/4?
Dělení rychlosti sítě Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Dělení rychlosti sítě
Asi myslíš Agregaci. To v podstatě znamená že pokud máš garantovanou rychlost 10MBit a agregaci 1:4, může se ti v případě připojení všech čtyř účastníků rychlost snížit na 1/4 a budeš mít 2,5MBit.
Kód: Vybrat vše
http://cs.wikipedia.org/wiki/Přenosová_rychlost
Myslím to tahle, (dle praxe u mě :)), mám Internet 50 Mb/s, na který je připojeno 5 lidí, když jeden z nich začne stahovat a připojí se druhý, rozdělí se rychlost 25 a 25 (pokud je agregace 1:1 teda)
agregace 1:1 U dodavatele, takže mám plných 50 Mbs, při dvou uživatelých (1. stahuje, 2. prohlíží youtube), dělí se rychlost? Nebo ten co je na yt je obrán o vše stahovačem?
Agregace se nemusi nutne tykat rychlosti pripojeni
Neni problem to nastavit tak ze stranky se zobrazuji normalne a film z torrentu se bude stahovat tyden. Omezit lze komunikaci jen na urcitych portech.
Neni problem to nastavit tak ze stranky se zobrazuji normalne a film z torrentu se bude stahovat tyden. Omezit lze komunikaci jen na urcitych portech.
Pokud není žádne omezení :)
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Samozrejme, ze sa to deli poctom spojeni. Ono napriklad jeden uzivatel moze napriklad vytvarat viac spojeni. p2p programy to s oblubou robia.
Na linke mozu byt dvaja uzivatelia, ale jeden s p2p si zoberie aj 99% kapacity a na toho druheho ostane ten zbytok. Preto Internet v takom pripade moc dobre nejde.
Na linke mozu byt dvaja uzivatelia, ale jeden s p2p si zoberie aj 99% kapacity a na toho druheho ostane ten zbytok. Preto Internet v takom pripade moc dobre nejde.
Re: Dělení rychlosti sítě Vyřešeno
Aha, díky. Tohle jsem potřeboval. Lock.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1188
-
od Søren
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 02:02
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 5059
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-