Přemýšlím o rozsáhlejším upgradu 2 roky starého PC a vzhledem k množštví nabízených komponent jsem se chtěl nejprve poradit zde.
Nedávno jsem vyměnil staré 6GB RAM za nové 16GB, uvedené dole, přemýslím také o upgradu grafiky a zákl. desky a možná větší SSD.
Momentální sestava:
Zákl. deska: Gigabyte GAZ68X-UD3H, socket 1155, ATX (B3)
CPU: Intel Core i5 2500k (3,3 Ghz, 6BM, sc. 1155)
Grafická karta: ATI Saphire HD6970, 2GB
RAM: Kingston HyperX Beast 16GB (2x8GB) DDR3 2400 XMP; (Původně Kingston 3x2GB DDR3 2250MHz CL9)
SSD: OCZ Vertex 2 Series, SATA II, 2,5" - 90GB
HDD: WD Caviar Black, 3,5", SATA III, 64MB - 1TB
Chladič: Noctua NH-C14
Zdroj: Fortron BLACK POWER - 650W (80Plus)
Co mě zajímá jsou základní desky, mám takové tušení, že by to asi chtělo něco silnějšího, stejně tak grafická karta. Na druhou stranu procesor se mi ještě moc měnit nechce.
U grafiky nevím jestli jít do AMD nebo NVIDIE, přemýšlel jsem o něčem jako HD7950/GF GTX760 (možná bych teď radši šel do NVIDIE) podle toho by to samozřejmě chtělo adekvátní motherboard, možná něco od Asusu? Tady bych ocenil nějaké tipy, jelikož se v těch základovkách moc neorientuju a nechci to podcenit.
Stejně tak by se mi hodila rada po jakém SSD výrobci se vyplatí sáhnout. S OCZ spokojený nejsem, ideální by bylo něco kolem 120-200GB.
U všeho si raději trochu připlatím za kvalitu, než nutně sahat po tom na čem jsou slevy.
Chci aby mi to zase chvíli vydrželo. Taky bych poprosil o kontrolu, zda-li je vše se vším kompatibilní.
Tak předběžně díky za rady a připomínky.
Upgrade PC
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Upgrade PC
ze Sandy Bridge na Haswell se nevyplatí přecházet...To za ten výkon nestojí. Navíc máš otevřený násobič, kvalitní desku s kvalitním chladičem.
Je škoda jej ho provozovat jenom na 3,3Ghz (pokud máš problém s hrami, přikuř mu tam trochu Mhz/Ghz...)
V polích SSD si nejlíp vede momentálně Samsung 840.
Je škoda jej ho provozovat jenom na 3,3Ghz (pokud máš problém s hrami, přikuř mu tam trochu Mhz/Ghz...)
V polích SSD si nejlíp vede momentálně Samsung 840.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Menil bych jen grafiku a mozna SSD... Pockej na nove AMD.
Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk 2
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
K SSD bych měl ještě jeden dotaz. Je pro ně třeba měnit nějaké nastavení v BIOSu, např. při reinstalaci Windows, musí se někde něco upravovat (aby se to třeba netvářilo jako HDD)...?
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Jako každý jiný SSD je potřeba stáhnout nejnovější firmware, aby SSDčko šlapalo co nejrychleji.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
Nj, jediný důvod proč lehce zvažuju i upgrade CPU jsou teďka nové konzole a tím pádem i optimalizace nových her na 8-core procesory.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Věř mi, že žádný nedostatek se svým procesorem nepocítíš. Já sem moc zvědav, jak chtějí hledat na 8 jádrech výkon, když tam žádný není 

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Co všechno je potřeba nastavit v BIOSu po upgradu RAM?
Při upgrade RAM do bisou vůbec lést nemusíš. Jen zastrčíš a jedeš. Ovšem ty máš 16GB RAM a pro dnešní hry bohatě stačí mít 4GB RAM a ještě nějakou chvíli to stačit bude, takže ty o upgrade ram zvažuj až tak za 10 let 

Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud chceš mermomocí upgrade, pořiď GTX780. Zdroj na ní v pohodě stačí. Herní výkon máš zajištěný na nějaký ten pátek, navíc stávající grafiku pořád ještě slušně prodáš.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Nechápu proč chceš novou grafiku , protože její výkon ti musí stačit . jestli chceš něco změnit tak to jen možná takty na procesoru a jak si psal nový ssd
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 80
- 33372
-
od desperado007
Zobrazit poslední příspěvek
13 čer 2025 18:42