Informatika ve škole.

...

Moderátor: Mods_senior

dominpb
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Informatika ve škole.s

Příspěvekod dominpb » 07 říj 2013 20:25

Souhlasím s narthelianail Nám taky zakazují cokoliv stahovat a učí nás neco co umím od mala Jak poznat složky jak vytvořit složku .Jak něco zapsat atd..Já jsem mu říkal že mu udělám nějaký Obrázek nebo video jako intro atd To zvladám tak už od 11 co jsem se to pokoušel odkoukat od borcu z yb :D

Reklama
strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: Informatika ve škole.

Příspěvekod strangereu » 07 říj 2013 20:25

Hele buďte v klidu, my se na střední učíme jak vytvořit textový dokument :D
A ten učitel na informatiku je úplně nejlepší, já mu přinesu CD-ROMku, abych dostal pochvalu a mohl jít o hodinu dřív a on na mě, to je Hard-Disk viď?
Proboha co za negramotný učitele na ty školy berou... Ještě k tomu učitel na IT...
http://screenshare.cz/

Narthelianail
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Narthelianail » 07 říj 2013 20:27

Ano, osnovy mi taky připadají zastaralé, ale stane se, že obvykle někdo neumí nic jiného než zapnout PC a jít na Facebook.
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11

dominpb
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod dominpb » 07 říj 2013 20:28

http://leteckaposta.cz/381526590 Není to nic moc ale dělal sem to sám bez pomoci :D A pak udělam neco kvalitnejšího. :D Kdo se dostane do posledního levlu má u mne bludíštáka :D :clap:

strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod strangereu » 07 říj 2013 20:29

dominpb: To je dělané přes gamemaker nebo přes nějaký jazyk? :lol:
http://screenshare.cz/

dominpb
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod dominpb » 07 říj 2013 20:32

Gamemaker. Ale at neřekne že jsem a za ten měsíc sem nic neudělal. Řeknu mu že mi to trvalo asi 15hodin práce.. :D :D Popravdě mi to trvala asi 20 min. Pak mu dodám něco lepšího s toho co jste mi tu poradili.
Mám to mít do zítřka tak to bych určitě nestihl tak mu dám aspon toto at nedostanu zdrba :D

DiaRedMan
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod DiaRedMan » 07 říj 2013 20:32

No my jsme teď s učitelem testovali OpenVPN na serveru a měli jsme tam proto udělané virtuální PC no a to teď mám já :-D celkem dobré mít server s Intel Xeonem E5 4640 :-D a můžu si tam dělat snad vše :-D
Naposledy upravil(a) DiaRedMan dne 07 říj 2013 20:34, celkem upraveno 1 x.

Narthelianail
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Narthelianail » 07 říj 2013 20:32

No v Gamemakeru to jde jako po másle :D
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11

eda220
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod eda220 » 07 říj 2013 20:35

V budoucnu bych se chtěl věnovat něčemu takovému - stavba PC, servis PC atd... My na gymplu, jako třída programátorů nemáme problém, dokonce jsme se napíchli na školní síť a to opravdu primitivním způsobem - bohužel místní správce sítě není z nejlepších :D

Čemu jsme se, ale nemohli přestat řehtat ještě dvě hodiny bylo, když jsem si od holek z vedlejší "humanitní" třídy půjčily učebnici "S počítačem nejen k maturitě" a na třicáté stránce (z osmdesáti) bylo: JAK ZAPNOUT A VYPNOUT POČÍTAČ na celé dvě stránky... :lol:

Za sebe bych ti doporučil nějakou tabulku v Excelu s dobrým motivem a hodně funkcemi ;)
Notebook : Intel Core i3 3110M 2.4 GHz | RAM 6GB | LENOVO G500 | AMD Radeon HD 8750M 2GB | Win 10 Pro 64-bit

DiaRedMan
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod DiaRedMan » 07 říj 2013 20:37

Skus se nabourat do školní síťe a na učitelský účet :-D to my jsme udělali ředitelce jak nás suplovala :-D

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 07 říj 2013 20:38

Problémem RVP, potažmo ŠVP je, že jsou oblasti IT "zastaralé" už po dvou letech a škola je nechce měnit, protože je to časově náročné a každý učitel má již hotové přípravy ;) U nás máme informatiku od 5 tříd a od 6 i jako volitelné (GIMP, Inkscape, HTML, ...).
Nicméně bych chtěl vidět u některých zdejších borců z 8 třídy, jak dokáží na základě zadání vytvořit prezentaci a správně zeštíhlit dostupné informace, jak dokáží upravit náležitě dokument pomocí stylů a nebo využít vzorců u zadané tabulky v Excel. Říct že umím otevřít Powerpoint a nastavit předlohu snímku, to zvládne opravdu každý. Na tom co popisuji si lámou zuby i deváťáci ke konci roku - kdy mají Office už třetím rokem.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Narthelianail
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Narthelianail » 07 říj 2013 20:38

Ve třídě máme pár blbců, kteří si před prací na počítači umývají ruce, aby tam nenatáhli nějakého vira :D

Zpět na “Vše ostatní (sw)”