Aký USB kľúč? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Aký USB kľúč?

Příspěvekod cobr4in » 07 říj 2013 17:26

Asi je to malichernosť, ale potrebujem s tým poradiť, nerád vyhadzujem prachy von oknom, i keď sa jedná o málo.

Neviem sa rozhodnúť medzi Kingston DataTraveler R3.0 16GB a Patriot Spark 16GB.
Normálne by som nad inou značkou než Kingston ani neuvažoval, ale ten Patriot má uvádzanú rýchlosť čítania až 140MB/s, čo je lákáve, len neviem, nakoľko spoľahlivé. A zas nechcem mať predsudky.

Díky.
► Zobrazit spoiler

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Aký USB kľúč?

Příspěvekod Uziv00 » 07 říj 2013 22:16

Já používám jen Corsair voyagery v červené edici. Bohužel 16GB jsem nenašel..
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 3MF2101RHP
220MB/s čtení, takže pokud ti jde o rychlost, není co řešit. Mám 64GB verzi a nestěžuju si.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 07 říj 2013 22:22

Presne tyhle Voyagery jsme postupne vsechny co jsme nakoupili reklamovali, stejny problem: blikajici dioda, disk nepristupny, uz z toho neslo dostat ani data. Coz o to, rychle jsou, ale kdyz uz asi desata flashka tehoz typu kupovana v prubehu roku jde do kopru, tak se duvera ve vyrobek znacne snizuje.

Ja osobne bych koupil Kingstona a neriskoval nejaky Patriot. Presne tenhle typ mame a jedina zavada byla ze ho kolega zlomil, ono to cele neni zrovna moc pevne, a kdyz je to strcene do USB da se to snadno nalomit v miste spojeni DPS a USB konektoru. Kdyztak muzu poskytnout foto jak to vypada zevnitr.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 07 říj 2013 22:31

No, já mám těch corsairů 5. Měl jsem jich 6, ten první corsair (ještě modrý) odešel po cca 5-ti letech používání (4GB).
Asi špatná serie - zvlášť pokud jste je kupovali naráz...
Samozřejmě že nikomu nic nenutím.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 07 říj 2013 22:33

Prave ze naraz ne, vsechno 32GB verze. Kolega ma teorii ze se to stalo kdyz to nekdo zapojil do USB 3 portu u notebooku.

Z hlediska odolnosti proti poskozeni se nejvic osvedcilo neco takoveho:
http://www.alza.cz/sandisk-cruzer-pop-3 ... 380729.htm

cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Aký USB kľúč?  Vyřešeno

Příspěvekod cobr4in » 07 říj 2013 22:57

No ide mi o rýchlosť a spoľahlivosť, t.j. vždy nabehne, žiadne samovoľné odpájanie aj bez jeho fyzického vysunutia. Možno ešte veľkosť hrá trochu rolu, rád by som ho mal väčšinu dní pri sebe. Ale zase aj tie "veľké" sú stále vlastne malé, takže to je vlastne jedno. A čo sa týka nejakej odolnosti voči nárazom, vode a pod., tak to rolu ani moc nehrá, nosím ho v taške či peňaženke. A čo nechcem, tak rôzne tie security ochrany, ktoré ja nevyužijem a zbytočne navyšujú cenu.
► Zobrazit spoiler

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”