tux: A přesně to je důvod, proč jsem šel na instalatéra, těch je celkem málo a mají poměrně velký plat (25.000-30.000), což je celkem slušný. A jako vedlejšák můžu po práci dělat i aplikace na počítači pro ostatní (Weby atd...) Jelikož se v tom vyznám a tyto jazyky umím.
Není nejlepší jít na IT, známky jsem na to měl (Průměr 1,8), ale proč? IT chce být dnes skoro každý, ale pak je jich plno a člověk se nezaměstná.
To je stejné jako uvažování lidí z naší školy (Ještě, když jsem chodil na ZŠ). U nás na vesnici je 7 autodílen a né oni stejně musejí jít na automechanika, kterých je jak na...štváno a ještě k tomu to jsou rodinné podniky, takže je tam nikdo nezaměstná.
Dle mého názoru je lepší si najít něco, co dělá málo lidí a pak se třeba věnovat jako vedlejšák něčemu jinému, samozřejmě to toho dotyčného musí bavit.
Informatika ve škole.
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Informatika ve škole.
http://screenshare.cz/
-
- Pohlaví:
No, tak to přece bylo vždycky. V mých dobách někteří zkoušeli programování ve strojáku či v Basicu na PMD a někteří měli spektráče a jedniné příkazy co uměli byly Load"" a Run
Proč vyhledávat něco, co tě nezajímá?
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ITCrowd: Tak to většinou dopadá, když se někdo vytahuje jak všechno umí a pak nakonec neumí nic a když už něco, tak to jsou úplné základy nebo něco prakticky nepotřebného. To je jako naučit se nazpaměť část kódu, ale k čemu to je? Umíš část toho kódu, respektive scriptu nazpaměť, ale nevyužiješ to, protože to vlastně neumíš a jen si zapamatuješ určitý úsek.
http://screenshare.cz/
ITCrowd To si mně pobavil..
Ale je to pravda. Radši se jednou zeptat a vypadat jako blbec 5 minut než být za blbce celý život. Nějaké přísloví už nevím kdo to řek .

- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Faraon: Breinsenham? 

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na IT jdou všichni, ale ne všichni jsou v IT zaměstnáni.
Zabývám se tvorbou webů a tu je krásně vidět, kdo jen udělá web a kdo udělá web pořádně. Z toho vyplývá, že pokud něco umíš líp jak ostatní (není celkem problém, protože na to všichni ...) tak určitě práci najdeš.
Jak již bylo zmíněno - jsi na základní škole, takže nečekej žádné pokročilé znalosti a vyučování látky do hloubky.
Pokud tě IT zajímá tak jdi na vysokou školu, kde se už možná něco dozvíš (pořádně si vyber).
Zabývám se tvorbou webů a tu je krásně vidět, kdo jen udělá web a kdo udělá web pořádně. Z toho vyplývá, že pokud něco umíš líp jak ostatní (není celkem problém, protože na to všichni ...) tak určitě práci najdeš.
Jak již bylo zmíněno - jsi na základní škole, takže nečekej žádné pokročilé znalosti a vyučování látky do hloubky.
Pokud tě IT zajímá tak jdi na vysokou školu, kde se už možná něco dozvíš (pořádně si vyber).
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Teď jsem v 9.třídě
Minulý rok v 8.třídě jsme se učili
1) Grafiku v malování
DDDD
2) Vytvoření a posílání e-mailů
3) Jak něco napsat a uložit ve wordu.
Když před náma učitelka machrovala, jak umí udělat kruh v malování, sem na ní vyvalil moje práce z Photoshopu a ta na mě hleděla, jak kdyby to nikdy neviděla.
Fakt, v té 8.třídě jsem měl všechno do 2 minut a pak sem nic nedělal.
D
Minulý rok v 8.třídě jsme se učili
1) Grafiku v malování

Když před náma učitelka machrovala, jak umí udělat kruh v malování, sem na ní vyvalil moje práce z Photoshopu a ta na mě hleděla, jak kdyby to nikdy neviděla.

Fakt, v té 8.třídě jsem měl všechno do 2 minut a pak sem nic nedělal.

PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Scofield_CZ: To co píšeš je průměrné vzdělání na pc 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
-
- Pohlaví:
Pánové znám pár lidí kteří si za nemálo peněz udělali rekvalifikaci na PC a neumí nic. Vlastně jenom
Tam celá rekvalifikace končí.
Tam celá rekvalifikace končí.
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
No jo no, na základce by na PC mohli učit žáci učitele, protože toho umí podstatně víc.
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit