Informatika ve škole.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Informatika ve škole.
Jak kdo. Někteří žáci neumí nic, někteří programují, ...
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na druhou stranu, máš i pravdu.
Mám spolužáka, který napíše větu o dejme tomu 7 slovech zhruba za minutu, a ani neví jak se dělá @
Já už klávesnici znám vlastně nazpamět a již se nemusím na ni dívat, když píši.
Narozdíl od něho, v dnešní době se pokouším skládat počítače. Ze softwaru přeinstalování OS a nějaké základní programování, které se učím podle návodů na YT.
Mám spolužáka, který napíše větu o dejme tomu 7 slovech zhruba za minutu, a ani neví jak se dělá @
Já už klávesnici znám vlastně nazpamět a již se nemusím na ni dívat, když píši.
Narozdíl od něho, v dnešní době se pokouším skládat počítače. Ze softwaru přeinstalování OS a nějaké základní programování, které se učím podle návodů na YT.
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Hele já jsem v devátý třídě, IT máme od pátý a za tu dobu jsme se dostali nejdál k PowerPointu a Zoner Calistu
Je to děsná nuda.
Odesláno z mojí Xperie mini přes Tapatalk

Odesláno z mojí Xperie mini přes Tapatalk
MB: GigabyteGA-Z87-HD3
CPU: Intel Core i5-4440s
GPU: Gigabyte GeForce GTX 660 2GB
RAM: Kingston HyperX 2 x 4GB
HDD: 1TB
Case: Zalman Z9 U3
CPU: Intel Core i5-4440s
GPU: Gigabyte GeForce GTX 660 2GB
RAM: Kingston HyperX 2 x 4GB
HDD: 1TB
Case: Zalman Z9 U3
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
My jsme měli Calisto až na střední, IT obor 
Co se týče Officů tak ty jsme měli snad každý rok od 7. třídy na zš až po sš

Co se týče Officů tak ty jsme měli snad každý rok od 7. třídy na zš až po sš

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Taky jsem cosi dělali v Calistu 
Prej pokročilá grafika...

Prej pokročilá grafika...
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
Na základce bylo fun.
Pamatuju si když jsme dělali logo firmy, nejdřív jsme to dělali asi půl hodiny ve wordu, a když jsme to měli hotový, tak učitel zjistil že z wordu to nejde dostat do ZPS. Takže já s kámošem jsme to normálně nascreenovali, a hodily tam, zatímco zbytek třídy včetně učitele se s tím další hodinu patlali v Zoner Callisto. Takže jsme jen hodinu čekali než to ostatní dodělají, zatímco nám učitel nadával že se flákáme. A to nebyl jedinej výkon tohodle učitele, třeba odpojil jednu učebnu od sítě aby jsme nelezli na net, akorát mu tak trochu nedošlo že potom nebudem mít přístup na síťový disky.
Pamatuju si když jsme dělali logo firmy, nejdřív jsme to dělali asi půl hodiny ve wordu, a když jsme to měli hotový, tak učitel zjistil že z wordu to nejde dostat do ZPS. Takže já s kámošem jsme to normálně nascreenovali, a hodily tam, zatímco zbytek třídy včetně učitele se s tím další hodinu patlali v Zoner Callisto. Takže jsme jen hodinu čekali než to ostatní dodělají, zatímco nám učitel nadával že se flákáme. A to nebyl jedinej výkon tohodle učitele, třeba odpojil jednu učebnu od sítě aby jsme nelezli na net, akorát mu tak trochu nedošlo že potom nebudem mít přístup na síťový disky.
Just Fucking Google It!
@dominpb: Ačkoliv tu pises jak jsou tvoji spolužáci zaostali v IT, tak sam mas pravopis odpovidajici studentovi ctvrte třídy. Pravda, kazdy vsak neumi vše. Domnívám se ale, ze je lepsi byt gramotny nez umet pracovat s game makerem.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Scofield_CZ píše:No jo no, na základce by na PC mohli učit žáci učitele, protože toho umí podstatně víc.
S tím bych si dovolil nesouhlasit. Je to podle zaměření, když má žák jako hobby C++, tak je jasné, že může machrovat na vyučujícího, který samozřejmě neovládá všechny myslitelné jazyky špičkově...
Škola je o všeobecném základu a věci z grafiky nebo programování jsou záležitostí volitelných a výběrových předmětů nebo kroužků.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
A co třeba vyzkoušet vytvořit menší 2D hru v Gamemakeru, když už tam máte ve třídě takové pařany? Ty žáky to určitě zaujme, jak uslyší pojem hra a učitele to překvapí. Návody na to jsou :)
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Scofield_CZ píše:No jo no, na základce by na PC mohli učit žáci učitele, protože toho umí podstatně víc.
Jak se říká ,,Kdo neumí, učí". A to je přesně případ našich učitelů.
http://screenshare.cz/
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
O tom bych polemizoval, dlouho... 

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt: