Dobrý den,
včera mi PC zamrzlo (při prohlížení internetu se zasekl obraz->tvrdý restart), později pak hodilo modrou smrt a poté během dne ještě dvakrát zasebou (hned po sobě při následném nabýhání PC) hodilo modrou smrt a párkrát zamrzlo (při hraní náročné hry i jen třeba v Opeře). Po zaseknutí pak občas nešlo nastartovat, nepíplo a neobjevil se obraz, na další pokus to už třeba šlo. Dnes ráno při puštění doběhlo jen do uvítací obrazovky Windows a zamrzlo. Teď už nejde pustit vůbec. Jen se rozběhnou všechny větráky, ale PC nepípne a monitor nic nezobrazí. Asi 10 vteřin na to přestane svítit/blikat červená kontrolka na poweru a jen běží větráky.
PC jsem vyčistil, všechny konektory na desce vypojil a nechal zapojenou jen jednu RAM (dával jsem jí i do jiného slotu a střídal s druhým modulem), procesor s větrákem, grafiku a HDD, nepomohlo. Zkoušel jsem monitor zapojit i do integrované grafiky, nic. Resetoval jsem i CMOS, nic. Kondenzátory na desce se zdají opticky v pořádku. Nemám možnost vyzkoušet jinou desku nebo zdroj, ale v jednom z nich nejspíše bude problém, co myslíte?
Konfigurace pc:
- Pentium Dual Core 2,93 GHz (skoro 3 roky starý)
- PCI ×16 MSI Twin Frozr II GeForce 560 GTX (přes 1 rok stará)
- 2×2 GB DDR2 Kingston (skoro 3 roky staré)
- HDD: Seageate Barracuda 7200 200GB (přes 7 let starý)
- deska: ASUS P5N73-AM (LGA 775) (cca 4 roky stará) http://www.asus.com/Motherboards/P5N73AM/#overview
- zdroj: OCZ CoreXStream 500W (přes 1 rok starý) http://www.alza.cz/ocz-corexstream-500w-d328835.ht m
- Windows 7 Pro 64
PC nestartuje, ani nepípne
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC nestartuje, ani nepípne
Zkus v PC nechat základní desku s procesorem, GK a postupně jen jednu RAM, i zdroj. Ostatní vše odpoj a to datové i napájecí kabely. Pokud PC naběhne, tak s chybou protože není připojen pevný disk se systémem. Pokud nenaběhne je jedna z připojených komponent vadná. Pak jedině zkoušet jiný zdroj a GK, třeba půjčené na ověření.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zkusil jsem nechat k desce a procesoru jen GK a RAMku, pořád stejné. Zkusil jsem monitor i do integrované grafiky (PCI grafiku jsem vyndal). Nakonec jsem nechal zapojený jen zdroj, napájení CPU, větrák CPU a speaker a zapnul to šroubovákem. Nepíplo to, jen se rozběhl větrák CPU a zdroje.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
PC pípne jen jsou-li připojená zařízení (základní deska, procesor, RAM, GK a HD OK. Pokud nejsou všechna zařízení připojená OK, tak nepípne. Přidej vždy jen jednu RAM a zopakuj spuštění. Pokud se rozběhnou ventilátory, přidej GK. Vše přidávej při vypnutém PC. Po připojení totálně vadné součásti se nemusí rozběhnout ani ventilátory. Napiš jak se to chová.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Tak jsem vše zkoušel jednotlivě, nepípne nikdy, ani když nechám připojený jen zdroj (a speaker samozřejmě). Ventilátory se rozběhnou vždy i při všech komponentách.
Tak to bylo deskou. Dal jsem tam novou a už to šlape.
Zpět na “Problémy s hardwarem”